Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,
no, u prvního těhu jsem otěhotněla hned měsíc po a teď u druhého až rok po vysazení. Je to individuální.
Já slyšela, že je to jako když pohnojíš
. Ale není to pravidlo. Nám se zadařilo třetí měsíc po vysazení. Přeju ať to brzo vyjde
.
Moje kamarádka tak otěhotněla. A vím ještě o jendom páru. Ale jestli chceš začít brát HA jenom proto, abys ji pak vysadila a otěhotněla, tak je to zajímavý řešení. Ale třeba u mě je HA humus, který absolutně nesnesu a v životě už bych to nevzala do pusy. Každá ženská je v tomhle jiná. Těžko radit.
Mám, já takhle otěhotněla dvakrát, myslím, že pokaždý v druhém cyklu, možná už v prvním, nevím jistě. V některých případech se antikoncepce paradoxně předepisuje na léčbu neplodnosti, protože některé to pomůže, jiné se to zase po vysazení dlouho nedaří.
ahoj, je to individualne, ako nakoniec vsetko ![]()
hned po vysadeni je ta sanca vyssia kvoli tomu, ze hak Ti vlastne zadrziava vlastne hormony a ked ju vysadis, tak nastupia Tvoje vlastne hormony a nie je zriedkave, ze sa vytvori viac folikov- cim stupa sanca oplodnenia.
ale moze nastat aj opacny pripad, ze vajecniky ostanu akoby zaspate a vlastny cyklus Ti nenabehne.
zelam Ti nech si ten prvy pripad ![]()
Možná jsem tvůj příspěvek špatně pochopila. Tak se omlouvám. Jinak mě ještě napadlo. Já měla být přirozenou cestou neplodná. Dostala jsem vyvolávačku na menzes a hned ten cyklus po vyvolané menstruaci jsem přirozeně otěhotněla. Takže něco na těch hormonech asi bude. ![]()
petra, to bola asi nahoda, lebo vyvolavacka je obycajny progesteron- hormon, ktory telo produkuje po ovulacii.
a na zaklade coho Ti stanovili neplodnost?
Mzslím,že je to různé…ale já otehotněla hned druhý měsíc co jsem dobrala HA ![]()
ano, je to pravděpodobné, ale já otěhotněla 9 měsíců po vysazení, švagrovka půl roku. Takže na nás to zas tak úplně neplatilo (možná bohudík, prý je i větší pravděpodobnost vícečetného těhotenství
)
Ahoj já jsem vysadila HA 8.1.2010 a 30.1.2010 jsem otěhotněla. ![]()
Ahoj, tak moje vlastní zkušenost je ta, že jsem dobrala prášky, přišla ms a další už nedorazila a já byla těhu. Doufám, že příště to taky tak bude, ale moc v to nevěřim
, uvidíme.
Petra8a píše:
Moje kamarádka tak otěhotněla. A vím ještě o jendom páru. Ale jestli chceš začít brát HA jenom proto, abys ji pak vysadila a otěhotněla, tak je to zajímavý řešení. Ale třeba u mě je HA humus, který absolutně nesnesu a v životě už bych to nevzala do pusy. Každá ženská je v tomhle jiná. Těžko radit.
Ahoj tak třeba i já, vysadila jsem a hned to bylo. tak jsme počali našeho prvního potomka. Druhý byl také hned.
ahoj =) slyšela jsem ,že po vysazení HA je šance otěhotnění dost vysoká, co je na tom pravdy ? máte někdo zkušenosti s otěhotněním po vysazení HA ? předem děkuji za odpovědi .