Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny,
měla bych dotaz, zda tu někdo byl na dovolené v druhé polovině června, konkrétně na Krétě. Zajímá mě hlavně vítr, píše se, že v hlavní sezóně tam,,fučí". zajímala by mě tedy vaše zkušenost, zda se dá případný vítr v pohodě zvládnout, jestli je to snesitelné, nebo se naopak nedá v tom případě na pláži ani ležet..
Moc děkuji.
Jižní je větrná. A když fouká, tak se fakt na pláži nedá ležet.
Jižní je větrná. A když fouká, tak se fakt na pláži nedá ležet.
Souhlasím. Neměli jsme informace, nebyli jsme varováni. Na jihu je to total na houby. Fučí z pevniny do moře. Žádné vlny, ty jsme viděli až na severu, když jsme jeli zpět na letiště. Někdy to rvalo lehátka až do moře ![]()
Mně byla konecem června i začátkem července v Řecku pokaždé zima. Kromě mělkých, do vody pozvolna sestupujících, pláží. Fajn je přelom srpna a září. Moře s letní teplotou a pomalu mizejícími turisty. Jinak bych doporučila spíš Jónské ostrovy. Zbytek mě neoslovil.
Vsem děkuji!
@aiwwa, jen zrovna tohoto se moc nebojím, jelikož Kréta je nejjižnější ostrov, léto tam začíná o trošičku dříve a studenější voda mi nevadí ☺️ @inkakřivák, podívám se tedy spíše na severní stranu, i když dle příspěvku od Anonymu to vypadá, ze ani na severu nic moc, Ach jo 😁 @krecik.dzungarsky, my můžeme letět pouze v termínu výše, jindy si nemůžeme vzít volno ☺️
Jo my jezdíme přelom květen/ červen a bývá moře chladné. Ale člověk se krásně osvěží. Na podzim třeba v září je to moc teplé. A vichr jsme chytili tak i tak. Klidně i týden, že se vubec nedalo, protože to bralo lehátka i s námi.
@Anonym_PA píše:
Zdravím všechny,měla bych dotaz, zda tu někdo byl na dovolené v druhé polovině června, konkrétně na Krétě. Zajímá mě hlavně vítr, píše se, že v hlavní sezóně tam,,fučí". zajímala by mě tedy vaše zkušenost, zda se dá případný vítr v pohodě zvládnout, jestli je to snesitelné, nebo se naopak nedá v tom případě na pláži ani ležet..
Moc děkuji.
Hodně záleží, co od dovolené očekáváš. Já jedu na konci června na sever Kréty s tříletými dětmi. Za mě na Krétě fouká všude. Nám vítr nevadí, jsme zvyklí. Ale je pravda, že když chytíš větrný týden, tak si na tu pláž opravdu nelehneš a věci na pláži žijí svým životem. ![]()
My byli v srpnu a vítr si nepamatuju a když jo, bylo to fajn, protože jinak tam bylo hrozný vedro ![]()
@pikola píše:
My byli v srpnu a vítr si nepamatuju a když jo, bylo to fajn, protože jinak tam bylo hrozný vedro
A byli jste na Severu nebo na jihu?
@truelly píše:
A byli jste na Severu nebo na jihu?
Sever a východ asi půl hodiny od letiště
@pikola píše:
Sever a východ asi půl hodiny od letiště
Tak tam evidentně asi tolik nefučí. Je tam hotel na hotelu a je to osvědčené pobřeží. Na jihu se hotely teprve začínají budovat a jsou mezi nimi velké mezery -treba 500 a vice metrů a nejspíš se budují, protože na severu už není místo. Jenže ten vítr tam je fakt hnusný. Nikdy jsem nikoho neslyšela stěžovat si na Krétu. Zpětně vím, že všichni spokojení byli na severu.