Vlakem k Baltu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
4.6.20 09:32

Vlakem k Baltu

Ahoj holky je tady někdo kdo cestoval vlakem k balstskemu moři? Vím, že je cestování do Polska nejisté, ale zajímají mě nějaké osobní zkušenosti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26849
4.6.20 09:42

@Mája90 Jezdil primy nocni vlak do Leby nabo na Hel. Ale kdo vi, jestli pojede letos?
Nebala bych se toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.6.20 09:44

@cecetka právě by jsme vlakem jeli poprvé jinak jezdíme autem. Snad se to letos umožní. Potřebujeme to jako sůl 😆 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.6.20 14:02
@Mája90 píše:
Ahoj holky je tady někdo kdo cestoval vlakem k balstskemu moři? Vím, že je cestování do Polska nejisté, ale zajímají mě nějaké osobní zkušenosti :palec:

Ano, někdo tady je. JÁ. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.6.20 14:10

@Enmamma jee supeeer. Můžu se zeptat na nějaké info? Odkud jste jela, kolik to stálo atd? Moc děkujii :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.20 14:47

Pro detaily o cenách jízdenek je nejlepší napsat si mail na ČD s přesným spojem (odkud, kam, číslo vlaku), případně si dojít na nejbližší mezinárodní pokladnu a tam se poptat. Dají se vychytat i nějaké slevy při včasném nákupu. Já teda až k Baltu nikdy nejela :lol: ale projela jsem toho vlakem dost, polské vlaky mi vždy přišly fajn, mají dobré jídelní vozy, člověk se nají jak v restauraci za dobré peníze.

• Citovat
  • Upravit
26849
4.6.20 15:16

V lete jezdi k Baltu CD. Cucela jsem v Helu jako puk, co tam dela cesky vlak :lol:
Skoda, ze kvuli Covidu tam letos nejedeme :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11137
4.6.20 15:31

Ano, byli jsme loni. Bohužel zatím vlak Bohumín Hel/Leba není ohlášen (jmenuje se Wydmy). Vlak super, v noci se vyspíš, ráno jsi u moře. V Helu vlak staví doslova pár desítek metrů od pláže. Rozhodně doporučuji, sama uvažuju, pokud se rozhodnou, že vlaky letos pojedou, na pár dní zajet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11137
4.6.20 15:34

Jinak ten přímý spoj do Helu/Leby nemá jídelní vůz ani žádné občerstvení, s tím nepočítat. Ale kupé bylo čisté, postele opravdu čistě povlečené, celkem pohodlné, na osobu k dispozici 0,5 lahev vody - balený croissant k snídani. Umyvadlo přímo v kupé, ale netekla z něj voda. Malý balíček s mýdlem.

Večer dcera ulehla a vzbudila se v 8 ráno:-). Podle mě lepší než letadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3513
4.6.20 15:38

@Fazulina A kolik to cca stálo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11137
4.6.20 15:39
@Mája90 píše:
@Enmamma jee supeeer. Můžu se zeptat na nějaké info? Odkud jste jela, kolik to stálo atd? Moc děkujii :srdce:

Za sebe a dceru vyšlo na 6000 tam i zpět, rozhodně to není nějak levné. V ceně byla lůžka v dvoulůžkovém kupé. Kupovala jsem celkem s předstihem, někdy v dubnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.6.20 15:47

Budu trochu mimo téma, ale před pár dny jsme četla, že (tuším) RegioJet zavádí přímé vlakové spoje do Chorvatska, odtud pak organizované rozvozy do jednotlivých destinací. Vyjíždět se bude z Prahy, pak lze přistoupit myslím Hradec a Brno.
Přijde mi to zajímavé, ale ještě nejsou známy podrobnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.6.20 16:01

@Fazulina můžu se zeptat odkud jste jeli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.6.20 16:12
@Mája90 píše:
@Enmamma jee supeeer. Můžu se zeptat na nějaké info? Odkud jste jela, kolik to stálo atd? Moc děkujii :srdce:

Poprvé nás to stálo asi 6 tisíc - dva dospělí a dvě děti - jeli jsme z Prahy do Ostravy s Regio Jetem a Polským vlakem z Ostravy do Gdaňska. Zařizovala to přítelkyně, tak se jí ještě zeptám na podrobnosti. Zpátky jsme jeli asi devíti regionálními vlaky přes Německo a bylo to levnější, myslím asi kolem 4 tisíc, ale cesta to byla šílená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
4.6.20 16:57

@Enmamma moc díky. My by jsme právě jeli z Bohumína a mělo by to vycházet cca 2000 tam i zpět pro jednoho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí