Vlakem s kočárkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
zichisek
18.5.12 08:16

@rosslyn záleží s jakým dopravcem pojedeš.Pokud s RegioJetem, tak tam ti určitě pomohou, jsou strašně milí, mě vždycky vezmou kočár i kufr jak při nástupu tak při výstupu.Taky má dcera nárok na sedadlo, děti 0-6 let jedou zdarma ale místo mají.U českých drah ne, leda by sis koupila místenku.
Nízkopodlažní RegioJet ani ty dlouhojezdící vlaky nabývají.
A dle mého máš nejlepší kupé na začátku nebo na konci vagonu.Ať se nemusíš vláčet přes půl vagonu k místu a pokud ti nechají kočár na kraji, budeš blízko.

• Citovat
  • Upravit
668
18.5.12 09:37

a jak se dá zabavit roční dítě ve vlaku? Náš malý neposeda tam bude všude šmejdit a taky Praha - Ostrava je na 3 hoďky.Viděla jsem kupé regio Jet a přijde mi hodně nacvakané, když je plné. Jak si třeba kupujete sedadla, je nějaký vagon s větším prostorem???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
18.5.12 09:59
@Ivana_xxx píše:
a jak se dá zabavit roční dítě ve vlaku? Náš malý neposeda tam bude všude šmejdit a taky Praha - Ostrava je na 3 hoďky.Viděla jsem kupé regio Jet a přijde mi hodně nacvakané, když je plné. Jak si třeba kupujete sedadla, je nějaký vagon s větším prostorem???

Kupuju si sedadla vedle sebe, ideálně jedno u okna a jedno vedle.Jezdím v dobu, kdy malá spávala a ona mi tak hodinky zvládla spát na klíně nebo na sedadle.
Regiojet jede 3 a 3/4 hodinky.Jela jsem i v plném kupé a dalo se to.Jinak nejezdí plné třeba v týdnu dopoledne, jednou jsme byly v kupé samy :)
Mou dceru spolehlivě zabavilo jakékoli jídlo :) když už chodila, tak jsme pochodovali po uličce ve vagonu, ráda si kreslí, máme takovou malou magnetickou tabulku, kouká na pohádku na iPadu.Prohlížíme knížečky, u toho taky chvíli vydrží.
V roce ráda zkoumala, takže jsem jí dávala klíče, mobil, lžičku-cokoli jsem měla, tak jsem jí postupně dávala na zkoumání.
Ono se to zdá dlouho, ale v tom vlaku to potom docela utíká.

• Citovat
  • Upravit
1291
18.5.12 10:05

Nektere vlaky cd maji vagony pro matky s detma uzpusobene i kocarkum - velke kupe s dvema sedadly, ale regiojet je mnohem, mnohem lepsi… na jedno sedadlo pro dite mas narok zdarma, kdyz mas dve deti pod sest let, jako ja, rresim to tak, ze si koupim listek pro sebe jako dspeleho plus jedno dite pod sest let plus jedno dite 6-15 let a je to o par korun drazsi, protoze ve trech uz mas zas skupinovou slevu. Nejezdim az do Ostravy, jen Praha - Olomouc, decka se zabavit celkem daji. Beru s sebou pastelky, nejake knizky, obcas notebook s pohadkou. Taky se i hodne zabavi jidlem, regiojet ma perfektni obcerstveni za privetive ceny, ale rocnimu se ti asi nemusi chtit cpat kolac s drobenkou ;)
Ja jezdim teda vetsinou bez kocarku, ale videla sem tam nekolik holek s kocarkm, a ted v utery dokonce rozlozenym normalne stojicim v kupe, takze bych tipla, ze sou na to vsichni zamestnanci zvykli a pripadne ti poradi, a ochotne. Nikdy se mi tam nestalo, ze by nekdo koukal divne a to ani z cestujicich. Naproti tomu v cd se na me jednou jedna pani ve strednim veku docela utrhla, kdyz sem si troufla ji zvednout - mela sem koupene mistenky - to se v regiojetu stat nemuze, tam ma kazdy sve vlastni misto ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
18.5.12 10:06

Ano zkoumání všeho možného v batohu nebo tašce, to my provozujeme taky, jídlo taky zbaví, ale ten svinčík pak..:) moc děkuji za tip na tabulku - tu pořídím, vím, že staršího to kdysi moc bavilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
18.5.12 10:08

Jel s reg.Jetem můj otec a přišlo mi, že tam seděl v kupé jak sardinka, a a´t jel v jakoukoliv dobu, tak to bylo nacvaklé, i v týdnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
18.5.12 10:09

A jaké je to „letadlo“ bez kupé, je to lepší??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
18.5.12 10:10

Nevim, ja si jak sardinka pripadala v pendolinu, a to sem jela sama bez deti… sedadla jako v malem letadlelidi se na sebe divne divali - asi sem mela smulu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
18.5.12 10:11

Pendolino mi přijde taky ztísněné a nedořešené pro matky s dětmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
18.5.12 10:11

Tak to ti neporadim, ja mam radeji kupe uz z toho duvodu, ze kdyz se mi nahodou nektere decko rozhodne brecet, otravuje mene lidi :mrgreen:
Projit se do chodbicky podle me muzes vzdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
18.5.12 12:42

My loni jeli s dvoumesicnim z Brna do Prahy a zpet s CD, protoze se mi nepodarilo najit nic jineho, vlakem obvykle nejezdime, tak jsem v tom asi nebyla tak zbehla. Ulicky teda hrozne uzky, takze manzel slozil kocarek uz pred nastupem do vlaku. Koupili jsme mistenky, ale v kupe jsme byli cestou tam i zpatky sami. To bylo stesti, kocarek jsme dali na jednu radu sedadel, my sedeli na druhe. Kdyby bylo plnejc, tak by to bylo horsi. Takhle mel malej misto a mohl v pohode spat. A tatinek taky. :lol: Takze to nastesti probehlo v pohode. Ale bez manzela by to bylo horsi, nevim, jak bych to delala s mimcem a kocarem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
18.5.12 14:00

Tak to ja jela i kdyz byl mladsi miminecko, to jeste regiojet nejezdil, tak nebyla jina volba. Kocrek sem vubec do ulicky nemohla dostat, podvozek musel zustat u zachodu a u sebe jsem mela jen korbicku. Zvladli sme to i tak, a to ty starsi byly necele tri. Jak me tam videli se placat na nastupisti, nabidli mi pomoc, takze cesta bez problemu. Ale ted je moznost si dopravce vybrat a ja po svych zkusennostech vim, ze regiojet mi vyhovuje vic…
Ale kazdopadne lepsi vlak nez bus, taky sem parkrat jela a nekolikrat sem jim musela i rikat, ze vim, ze ze zakona maji povinnost me odvezt, protoze se mi snazili tvrdit opak :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
18.5.12 14:03

A s minimiminem bych to busem asi nezkousela, protoze v nekterych se musi kocarek skladat dolu do zavazadloveho prostoru, pac se jinam nevejde - a tihle me nechteli brat s oduvodnenim, ze se jim kocarek nevejde, protoze byli zkratka lini zvednout zadek a jit otvirat zavazadlak :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
668
18.5.12 14:27

ještě dotaz, prý v Regio Jet u okna strašně fouká klimatizace, máte s tím zkušenost? kde je nejlepší sedět, dveře nebo okno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. martina.se
18.5.12 14:35

Ahoj děvčata, tak jak jsem chválila 'CD na trase ova-pha, tak teď záděr jak pes. Jela jsem v minulou sobotu v 6,06 Hutníkem z ovy hl.n. Bylo mi divné, že tolik lidí, ale jak jsem nastoupila do vlaku,tak totál šok, komplet vlak rezervovaný (jakásyk akce přes slevomat), všichni ostatní na stojáka v uličce a pod. Vedle mě stála přes 2 hodiny paní s mimčem /cca 2 měsíce/ no masakr.. Dávám od Čd ruce pryč, už jezdim jen autem, za tyhle nervy mi to nestojí, nedovedu si představit, že bych sebou měla syna.. :zed:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix