Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak hypoška 3mil je ještě v pohodě. Do rekonstrukce starého domu bych nešla, postavila bych nový a nebo bych koupila větší byt.
Nešla bych do bytu ani omylem. Vždyť si tu přečti ty diskuze o nepřizpůsobivých sousedech a lidech, co se nemůžou odstěhovat, protože je byt jejich. Rekonstrukce starého domu je pro kutily a fajnšmekry. Rozhodně ne pro laika. Ve vašem případě bych šla jedině do novostavby…
Pokud se nejedná o extra zadanou lokalitu, tak nikdy neopravovat, ale stavět nové.
@Tarjei píše:
Ve 22 mate usetreno mega? Tak urcite.
Přesně tyto závistivé blbé kecy jsem čekala proto ten anonym
Než jsem otěhotněla tak jsem měla solidní práci a k tomu brigosky přítel to samé a když nerozhazuješ a šetříš tak se to dá
ostatním zatím děkuji novostavba by se mi asi taky zamlouvala nejvíce no uvidíme
@Anonymní píše:
Přesně tyto závistivé blbé kecy jsem čekala proto ten anonymNež jsem otěhotněla tak jsem měla solidní práci a k tomu brigosky přítel to samé a když nerozhazuješ a šetříš tak se to dá
ostatním zatím děkuji novostavba by se mi asi taky zamlouvala nejvíce no uvidíme
To neni závist. Jen tomu proste neverim ![]()
@Janli No ono ani kolikrat sousede z vedlejsiho domu nebyvaji zadna vyhra, umi delat naschvaly a hluk..
Jediny, co bych nevolila je opravovat stary barak.. Jinak vas nezname a zalezi na vasich preferencích a potrebach bydleni.. Ja osobne bych si vybrala byt. Vyrostla jsem v mega baraku s jeste vetsi zahradou a nijak mi to k srdci neprirostlo. Zahradniceni taky neni zrovna moje hobby… Bydlim se svoji rodinou v mensim byte (3+1) s balkonem a jsem v nem stastna jak blecha.
@Tarjei píše:
To neni závist. Jen tomu proste neverim
Ježíš a není to jedno? I kdyby každýmu čtvrt mega naspořili rodiče a oni k tomu přidali svoje úspory… No a co? Dotaz byl položený jasně, o posouzení jejich finanční situace tam nebylo nic…
No my jsme třeba novostavbu řešit nemohli, měli jsme na výběr starý domek nebo byt a šli jsme do domku. Jako práce to je hodně, teď s dětma navíc kvůli každé větší rekonstrukci musím pryč, ale neměnila bych. Jako ta svoboda, že mit ady děti vyřvávají a dupají a mě je to jedno, nemusím po nich furt ječet, ať jsou zticha kvůli sousedům. Ten prostor, zahrada, posezení se známýma,… do bytu bych nikdy nešla už.
My rekonstruovali starou vilku, tedy manžel, ale nebylo mu dvacet, ale po třicítce
Šlo nám o kouzlo místa, historii a architekturu domu a lokalitu, kde už pozemky nejsou ![]()
Jsme spokojení, prvorepublikovou vilu už ti dneska jen tak někdo nepostaví ![]()
Ale pro mladé, pokud vyjdete finančně a dáte to organizačně, bych asi taky radila spíš si postavit - je to jednodušší ![]()
@Moona1984 píše:
Pokud se nejedná o extra zadanou lokalitu, tak nikdy neopravovat, ale stavět nové.
Presne.
@Tarjei píše:
To neni závist. Jen tomu proste neverim
Nejsi sama, také tomu neverim. Možná tak kdyby bydleli na mamahotelu a neplatili nájem, energie ani stravu. A k tomu měli ještě babičky, které jim ze svého mrzkeho důchodu pravidelně strkali neco na prilepsenou. ![]()
My jsme koupili 100r. stary barak ve meste, opravili ho a po 5r. prodali. Mame novy, vetsi na vesnici kousek od mesta. Stary uz bych nebrala.
Ahoj zajímá mě vás názor jsme mladá rodinka s půlročním mimískem bydlíme v pronajatém bytě 2+1 a začíná nám tu být těsno. Nasetreno máme asi 1 milion a teď to dilema jestli koupit byt, dům a zrekonstruovat nebo postavit nový. Trosku mě děsí představa dat všechny peníze za pozemek a pak splácet hypošku třeba 3 miliony. Jak jste to řešili vy? Nám je sice teprve 22 ale láká nás představa bydlet ve vlastním