Vlastní bydlení dům vs. byt

Anonymní
24.4.19 22:42

Vlastní bydlení dům vs. byt

Ahoj zajímá mě vás názor jsme mladá rodinka s půlročním mimískem bydlíme v pronajatém bytě 2+1 a začíná nám tu být těsno. Nasetreno máme asi 1 milion a teď to dilema jestli koupit byt, dům a zrekonstruovat nebo postavit nový. Trosku mě děsí představa dat všechny peníze za pozemek a pak splácet hypošku třeba 3 miliony. Jak jste to řešili vy? Nám je sice teprve 22 ale láká nás představa bydlet ve vlastním :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
24.4.19 22:46

Tak hypoška 3mil je ještě v pohodě. Do rekonstrukce starého domu bych nešla, postavila bych nový a nebo bych koupila větší byt.

• Citovat
  • Upravit
9148
24.4.19 22:47

Ve 22 mate usetreno mega? Tak urcite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.4.19 22:49

Nešla bych do bytu ani omylem. Vždyť si tu přečti ty diskuze o nepřizpůsobivých sousedech a lidech, co se nemůžou odstěhovat, protože je byt jejich. Rekonstrukce starého domu je pro kutily a fajnšmekry. Rozhodně ne pro laika. Ve vašem případě bych šla jedině do novostavby…

• Citovat
  • Upravit
206
24.4.19 22:50

Pokud se nejedná o extra zadanou lokalitu, tak nikdy neopravovat, ale stavět nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.19 22:55
@Tarjei píše:
Ve 22 mate usetreno mega? Tak urcite.

Přesně tyto závistivé blbé kecy jsem čekala proto ten anonym :palec: Než jsem otěhotněla tak jsem měla solidní práci a k tomu brigosky přítel to samé a když nerozhazuješ a šetříš tak se to dá :D ostatním zatím děkuji novostavba by se mi asi taky zamlouvala nejvíce no uvidíme

• Citovat
  • Upravit
9148
24.4.19 22:58
@Anonymní píše:
Přesně tyto závistivé blbé kecy jsem čekala proto ten anonym :palec: Než jsem otěhotněla tak jsem měla solidní práci a k tomu brigosky přítel to samé a když nerozhazuješ a šetříš tak se to dá :D ostatním zatím děkuji novostavba by se mi asi taky zamlouvala nejvíce no uvidíme

To neni závist. Jen tomu proste neverim :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
24.4.19 23:00

@Janli No ono ani kolikrat sousede z vedlejsiho domu nebyvaji zadna vyhra, umi delat naschvaly a hluk..

Jediny, co bych nevolila je opravovat stary barak.. Jinak vas nezname a zalezi na vasich preferencích a potrebach bydleni.. Ja osobne bych si vybrala byt. Vyrostla jsem v mega baraku s jeste vetsi zahradou a nijak mi to k srdci neprirostlo. Zahradniceni taky neni zrovna moje hobby… Bydlim se svoji rodinou v mensim byte (3+1) s balkonem a jsem v nem stastna jak blecha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
24.4.19 23:01
@Tarjei píše:

Ježíš a není to jedno? I kdyby každýmu čtvrt mega naspořili rodiče a oni k tomu přidali svoje úspory… No a co? Dotaz byl položený jasně, o posouzení jejich finanční situace tam nebylo nic…

• Citovat
  • Upravit
10291
24.4.19 23:02

No my jsme třeba novostavbu řešit nemohli, měli jsme na výběr starý domek nebo byt a šli jsme do domku. Jako práce to je hodně, teď s dětma navíc kvůli každé větší rekonstrukci musím pryč, ale neměnila bych. Jako ta svoboda, že mit ady děti vyřvávají a dupají a mě je to jedno, nemusím po nich furt ječet, ať jsou zticha kvůli sousedům. Ten prostor, zahrada, posezení se známýma,… do bytu bych nikdy nešla už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
24.4.19 23:03

@Janli nojo…to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
24.4.19 23:03

My rekonstruovali starou vilku, tedy manžel, ale nebylo mu dvacet, ale po třicítce :think: Šlo nám o kouzlo místa, historii a architekturu domu a lokalitu, kde už pozemky nejsou :think:
Jsme spokojení, prvorepublikovou vilu už ti dneska jen tak někdo nepostaví 8)
Ale pro mladé, pokud vyjdete finančně a dáte to organizačně, bych asi taky radila spíš si postavit - je to jednodušší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.4.19 23:04
@Moona1984 píše:
Pokud se nejedná o extra zadanou lokalitu, tak nikdy neopravovat, ale stavět nové.

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
24.4.19 23:04
@Tarjei píše:

Nejsi sama, také tomu neverim. Možná tak kdyby bydleli na mamahotelu a neplatili nájem, energie ani stravu. A k tomu měli ještě babičky, které jim ze svého mrzkeho důchodu pravidelně strkali neco na prilepsenou. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.4.19 23:06

My jsme koupili 100r. stary barak ve meste, opravili ho a po 5r. prodali. Mame novy, vetsi na vesnici kousek od mesta. Stary uz bych nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí