Vlastní obchod - začátek
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Počáteční investice cca 200 tis
jen nákup věcí potřebných k podnikání. Zbytek ala prostory a pod jsem neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skoro 400 000,–Kč…nejen zboží, ale hooodně vedlejších nákladů jako například atesty, prezentace na veletrhu, webovky atd. Dělám velkoobchodní prodej/dodavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Týý jo, to je to tak drahý? Omlouvám se, že trochu odbočuju, ale fakt mě to překvapilo. Říkala jsem si, že bych „jednou“ třeba prodávala své háčkované výrobky, ale měla jsem v hlavě představu alá „založím si ŽL, udělám e-shop, kam dám fotky svých dosavadních výrobků“ a je to
Materiál až s konkrétní objednávkou.. Takže takhle jednoduše to asi nejde, že ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hřiběnka jde, co by nešlo.. ono hodně záleží, čemu se budeš věnovat. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky Vám mockrát za zprávičky. Hooodně uvažuji…prostory již mám domluvené, jen se rozhoupat. Prostory bych měla možnost mít za 6000,– měsíčně. Dále si pak musím měsíčně platit socku a zdravotku, že?? 4000?
Zboží mám možnost sehnat za 10.000 celkem. Nechci žádné drahé věšáky, regály, apod. Ale stojany, levněji.
Ale aby to taky nějak vypadalo. Momentálně v obchodě s módou pracuji, očumuji terén. Vím, že to neni košér, ale… ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj taky by me zajímalo jak to je kdyz bych chtěla prodávat náramky které vyrabim. nevite co vše je k tomu potřeba kdybych chtěla na internetu prodávat náramky které výrobim co bych si musela zařídit a kolik bych musela platit? Predem dekuji za odpoved. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj
Cca 250000,– a to se bavím jenom o zboží. Nemluvím o nájmu, kauci, internetu atd… Držím palce
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Rake píše:živnostenský list… to je tisícovka… a pak se platí podle toho, jestli to máš jako hlavní činnost nebo při rodičáku nebo zaměstnání, a podle toho, kolik prodáš… zkus www.fler.cz a prostuduj si www.jakpodnikat.cz
Ahoj taky by me zajímalo jak to je kdyz bych chtěla prodávat náramky které vyrabim. nevite co vše je k tomu potřeba kdybych chtěla na internetu prodávat náramky které výrobim co bych si musela zařídit a kolik bych musela platit? Predem dekuji za odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kajule21 píše:
AhojCca 250000,– a to se bavím jenom o zboží. Nemluvím o nájmu, kauci, internetu atd… Držím palce
![]()
při prodávání pár náramků na internetu? Ježíš, to určitě ne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud je budeš i vyrábět tak potebuješ zkolaudovanou dílnu. živnost je to asi volná, takže to by nebyl problém.
A potom záleží kolik toho budeš dělat. Taky by jsi měla mít zajištěný svoz odpadu z podnikání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas no ja myslela ze bych začala jen par kousky nez by se to nějak uchytilo a taky jestli vůbec. Myslela sem ze bych si nakoupila Korale a ve volném čase delala náramky (doma u telky, v praci kdyz je dlouha chvíle a neni do čeho píchnout) @Regina Hero dekuji za radu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše:
Tak pokud je budeš i vyrábět tak potebuješ zkolaudovanou dílnu. živnost je to asi volná, takže to by nebyl problém.
A potom záleží kolik toho budeš dělat. Taky by jsi měla mít zajištěný svoz odpadu z podnikání.
nepotřebuje mít zkolaudovanou dílnu, ani zajištěný svoz odpadu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odbor životního prostředí z městského úřadu po nás chtěl při kontrole doklad o likvidaci odpadu, je to asi dva roky zpět.
a nepíše jak a co bude vyrábět a tak i živnostenský úřad po nás nedávno při kontrole chtěl kolaudaci prostor. Nestačil jim doklad od prodejny, ale chtěli i doklad od dílny kde se provádí výroba a servis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas píše, že bude vyrábět náramky z korálků… na to nemusí mít ani provozovnu, ani prodejnu, ani nepotřebuje nic jiného…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahooooj, všechny sem holky, kdo podnikáte…s čímkoli…
Dělám menší průzkum, zda mi tu někdo prozradí, kolik měl kapitál na začátek?
Kolik peněz Vás stálo podnikání?
Děkuji