Změna zaměstnání - poraďte

13.5.15 07:24

změna zaměstnání-poraďte

Ahoj všem, prosím o radu ohledně zaměstnání. Od r.2000 pracuji v jedné firmě, na 2,5 roku jsem byla na rodičovské dovolené. Od začátku jsem byla zařazena jako asistentka ředitele společnosti. Tato práce spíše obnášela být pravou rukou ekonoma společnosti-vystavování faktur, zapisování došlých faktur, práce s bankovním účtem a pokladnou, zpracování přiznání k DPH. Ekonom dělal ty hlavní účetní práce a mzdy. Místo mě vzali účetní, mkterá je OSVČ(na mandátní smlouvu) a dušovali se, že se těší až se vrátím. Žel každý jsme nahraditelný a tak jsem po návratu zůstala ve společnosti, ale na jiném místě-dostala jsem k podpisu dodatek k prac. smlouvě, místem výkonu práce jsou pro mě provozovny zaměstnavatele. Jsem asistentkou vedoucího pohřební služby-je to jen vzletný název pro sjednavatelku v kanceláři. Cítím, že už tuto práci vykonávat nechci. Maturovala jsem z ekonomiky, účetnictví a Aj. Teď toto vůbec nevykonávám. Za dobu na rodičovské dovolené jsem přiznám se zakrněla, měla jsem zájem nastoupit dřív na částečný úvazek abych se do všeho dostala, ale bylo mi řečeno, že to není potřeba-dnes vím proč. Pracovala jsem s účetním programem ještě v DOSu. Chtěla bych se vrátit k práci s fakturami atd. bohužel si netroufám být samostanou účetní(všude chtějí praxi, kterou nemám).Ovládám práci na PC-outlook, internet, word, excel, řekla bych, že jsem i kreativní. Práce, kterou vykonávám je nárazová, jsou dny, kdy je klid a jsou dny, kdy se nezastavím takže umím zachovat klid v situacích, kdy je to potřeba. Jsem tu 2 roky a celou dobu musím jednat s lidmi, snažit se jim vyjít vstříc. Cizí jazyk už vůbec asi neovládám, umělajsem Aj a základy Nj-jsem ochotná se potřebné doučit. Prosím poraďte jak zapůsobit při hledání nového místa, jak vypadají pohovory-vůbec netuším co tam mám říct..? A také důležitou věc-nemám žádný životopis, ani netuším jak jej napsat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
13.5.15 08:05

Zacala bych aktivni praci s Googlem - na netu je navodu na psani zivotopisu tuna, najdes i naformatovane vzory, kam staci napsat svoje udaje. Stejne tak najdes milion navodu, jak se chovat na pohovoru. Obvykle se ptaji na vzdelani a predchozi praxi, ale zalezi od kazdeho zamestnavatele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
13.5.15 08:48

@v.dotaznik Hmm, jsi kreativní a nevíš, co máš říct na pohovoru? A nevíš jak napsat životopis :think: Asi to s tou kreativitou nebude tak horké. Důležité je v CV psát pravdu a tyhle všeobecné rysy svojí osobnosti bych spíš asi podložila konkrétními příklady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.15 08:50

Také bych potřebovala poradit…mám sdělit svému zaměstnavateli, že mám v úmyslu s prací skončit? Jsem z Ústeckého kraje-největší nezaměstnanost, i přes všechny negativa jsem ráda, že mám práci. Vždy jsem byla loajální, ale nechci si přidělat problémy, když zatím nemám žádnou vidinu jiného místa. A jak zareagovat když přijdu na případný pohovor na otázku-zda můj současný zaměstnavatel ví o mém úmyslu odejít, popř. kdy mohu nastoupit (nikdy zatím žádné problémy nebyly, ale pokud by po mě chtěl dodržet 2měs. výpovědní lhůtu, nevím co odpovědět, nechci si vymýšlet)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.5.15 08:57
@Black Cat píše:
@v.dotaznik Hmm, jsi kreativní a nevíš, co máš říct na pohovoru? A nevíš jak napsat životopis :think: Asi to s tou kreativitou nebude tak horké. Důležité je v CV psát pravdu a tyhle všeobecné rysy svojí osobnosti bych spíš asi podložila konkrétními příklady.

Kreativní myšleno při práci s pc-např., umím ve wordu udělat letáčky, kartičky, visitky…v excelu grafy atd. Taky si moc nevěřím-to, co umím já, umí spousta lidí a kancelářských jako jsem já je spousta. Jsem v jednom zaměstnání 13 let a tak nevím čím začít a jak se co dělá…jen vím, že práce kterou dělám mě nenaplňuje..snažím si říkat, že se snažím co nejvíc pomoci lidem v tíživé situaci…ale zároveň vím, že tu nechci zůstat napořád..nemám kam jít dál. Už takhle jsem zakrněla až dost…někdy mám pocit že už nic neumím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
14.5.15 08:15
@v.dotaznik píše:
Také bych potřebovala poradit…mám sdělit svému zaměstnavateli, že mám v úmyslu s prací skončit? Jsem z Ústeckého kraje-největší nezaměstnanost, i přes všechny negativa jsem ráda, že mám práci. Vždy jsem byla loajální, ale nechci si přidělat problémy, když zatím nemám žádnou vidinu jiného místa. A jak zareagovat když přijdu na případný pohovor na otázku-zda můj současný zaměstnavatel ví o mém úmyslu odejít, popř. kdy mohu nastoupit (nikdy zatím žádné problémy nebyly, ale pokud by po mě chtěl dodržet 2měs. výpovědní lhůtu, nevím co odpovědět, nechci si vymýšlet)

Nic bych mu nerikala, pokud nebudes mit aspon ten zivotopis a neco rozjednaneho, v idealnim pripade uz i domluveneho. Potencialnimu novemu zamestnavateli bych sdelila pravdu s tim, ze v pripade nabidky mista projednas se soucasnym zamestnavatelem moznost vypovedi dohodou s drivejsim ukoncenim.
Drive bych to oznamovala pouze v pripade, ze mas se soucasnym zamestnavatelem extra dobry vztah a vis, ze ti nebude hazet klacky pod nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.5.15 10:30
@beruska9 píše:
Nic bych mu nerikala, pokud nebudes mit aspon ten zivotopis a neco rozjednaneho, v idealnim pripade uz i domluveneho. Potencialnimu novemu zamestnavateli bych sdelila pravdu s tim, ze v pripade nabidky mista projednas se soucasnym zamestnavatelem moznost vypovedi dohodou s drivejsim ukoncenim.
Drive bych to oznamovala pouze v pripade, ze mas se soucasnym zamestnavatelem extra dobry vztah a vis, ze ti nebude hazet klacky pod nohy

Děkuju moc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
18.5.15 12:41

Taky bych s tím oznámením počkala, až budeš mít něco jistého. Aby se ti nestalo, že si současný zaměstnavatel nenajde za tebe někoho jiného a nový to třeba neodloží. Lepší vrabec v hrsti, než holub na střeše ;-) Držím palce, ať si najdeš něco solidního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat