Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Mně třeba, ač nerada, potvrdila moje kadeřnice/kamarádka, že když už teda, tak kokosový olej s olivovým. A já jsem si zrovna nedávno matlala majonézu, po té sáhnu, právě když ty vlasy nejvíc trpí. Máš tam vejce, olej, ocet, to je výživa pro vlasy 3v1. Ale je fakt, že to taky je asi běh na delší trať. ![]()
Já sem to vyřešila clip in culíkem, nahoře to vždycky sčísnu a pak si připnu ten culík a je to, ničím si je neničím a vypadá to pěkně
@ValerieO já mám vlastních vlasů dost, jenom byly zdechlý a hrubý. Nakonec jsem koupila Olaplex, to pomohlo nejvíc.
@Xxlady píše:
Doporučuji Olaplex alespoň kondicioner. Nebo SEBASTIAN CELLOPHANES
semi-permanentní barevný lesk.
Máš prosím tě zkušenosti s domácí aplikací Cellophanes?
@Hoa Mai Mám (nechci nikoho navádět ke špatné aplikaci), naneseš si to na vlasy, zabalíš vlasy do potravinářské folie a zapneš fén na teplý vzduch, tím vlasy zahřeješ, toto děláš 15 minut. (Ten teplý vzduch na rozumnou vzdálenost, ať si nepopálíš hlavu.) pak sundáš tu fólii, necháš vlasy 5 minut vystydnout a umyješ, následně vyfoukáš a libovolně upravíš.
@Xxlady jo. A cílem teda je, aby ty vlasy byly suché, nebo můžou být i vlhké a jen prohřáté? Já jsem si četla návod, že se má dát čepice a sušit v čepici, ale pak jsem koukala i na nějaké video, kde si to paní sušila během aplikace (měla fén přidělaný někde na zdi) a pod čepici si to dávala až potom, přišlo mi, že už skoro suché. Tak to mě zmátlo. V návodu není popis toho, jak mají ty vlasy vypadat po tom procesu s fénem.
Ahoj, mám šikovnou ségru, takže mě začátkem roku ostříhala. Jinak co se péče týče, tak myju vlasy cca 2-3× týdně, z toho alespoň 1× si před mytím udělám vlasový zábal, alespoň na dvě hodiny.
Zábal na vlasy: Renohair olej do kořínků, arganový či jiný olej do délek, zabalit do koupací čepice, nato ručník, min. 2 hodiny mít a poté umýt klasicky 2× šamponem (používám Sukin šampon, výborný přírodní šampon
). Do toho zobu přírodní vitamíny (též od značky Renovality od které mám již zmíněné oleje) - buď Renohair Max (přímo na růst vlasů) nebo Vlasy, Kůže, nehty - nemůže se brát současně s Renohair Max, takže střídám - doberu Renohair Max, začnu brát V, K a N atd.
Takže tak. Vlasy mám hodně jemné, hodně se mi mastí.
Koukám, že jsem reagovala na měsíc starou diskuzi ![]()
Jinak doplním, vlasy mi rostou neskutečně (a dokonce, ač u Renohair Max jde pouze o růst a kvalitu vlasů, tak mi rostou a jsou silné nehty a i pleť je hezčí) a jsou fakt silné, méně padají.
Za mě Renovality - Renohair Max, Renohair olej a Vlasy, Kůže a Nehty - top co se týče produktů na vlasy
A jsou čistě přírodní. To, že mají top i ostatní produkty asi nemusím ani říkat ![]()
Za mě určitě Lush
Šampuk + kondicionér a vlasy jsou hladké, lesklé, pěkně se vlní. Nefénuju, nechávám přirozeně uschnout.
@Freeandwild já mám pocit že šampukem vlasy nikdy neumyju pořádně (mám je hrozně dlouhé a je jich hodně) a navíc jako by na nich zůstával mýdlovej povlak i když to fakt poctivě opláchnu. Od Lushe jsem ale ještě nezkoušela, kterej používáš?
@Enicka píše:
Taky používám Paul mitchel a nemůžu si stěžovat.
Taky jsem používala, ale začalo mi to dost lézt do peněz. Ono stačí občas kápnout do konečků Arganový olej, popřípadě ho napatlat jako masku na celé vlasy a pak klasicky umýt. S vlasy to dělá divy.
Takže já teď frčím spíše na vlasové kosmetice, která Arganový olej obsahuje. A vlasy musím barvit, geneticky máme v rodině brzy šediny. To chce samozřejmě kvalitní barvu…