Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, jsou tu na to téma jiné diskuze, ale staršího data, tak radši zakládám novou.. Několik měsíců mne trápí kvasinky v pochvě, měla jsem i problémy se střevem. Vypadalo to, že klasická léčba zabrala, ale teď jsem zjistila, že mám zřejmě candidu v celém těle..
a s tím související potíže - neustálé bolesti v krku, zahlenění, únavu, úzkosti a střídání nálad, problémy se zažíváním.. Co vám na to zabralo?? Zkoušela jsem homeopatika, tea tree gel, sensitive gel na mytí, Fermacol a jogurt na noc do pochvy.. teď jsem nasadila Candimis, himalájský čaj proti toxinům + měsíčkový, jablečný ocet.. zase toho nechci kombinovat příliš.. můžu jíst tvarůžky? a bílé jogurty? V Holandii jsou sice ty bakterie, které teď zřejmě jsou potřeba, přitom jsem se dočetla, že u kvasinek se nemají jíst mléčné výrobky..?!
Nejedla jsem rok lepek a ml. výrobky jen zakysané - kvůli zdrav. potížím a spoustu věcí se mi upravilo nebo vyřešilo. Jen jsem hodně zhubla (už předtím jsem byla dost štíhlá). Teď dieta bez cukru a bílé mouky a ml. výrobků mi k přibrání těžko pomůže..
Řešila jste některá tohle?
Budu ráda za jakoukoli radu! Díky!
Ahoj, možná si už zkoušela, ale mě vyléčil Candivac od Biovety. Sice jsem hajdalák na dávkování, ale toto mi fakt zabralo. Jen bych se přifařila s doplňující otázkou - můžou být tzv. koutky též od kvasinek? A co s nimi? Nemá někdo zkušenosti? ![]()
@babyblue - děkuji za tip. To jsem ještě nezkoušela.
Koustky si myslím, že jsou spíš z nedostatku vit. B. Nebo jíš příliš velkou lžičkou ![]()
Ještě k mému příspěvku - jak jste se smířily s tím, že nemůžete nikde „odpustit páru“?! Myslím sport, sex.. když se léčí kvasinky. Já mám 2 dost živé kluky, jsem na MD.. začala jsem běhat, chytlo mne to, těšila jsem se, že začnem jezdit konečně všichni na kole (synové 2 a 4 roky), plavat atd..
A četla jsem článek od nějaké MUDr. - vypadal velmi rozumně - že kvasinka je prevít a je třeba jí být posedlý aby se zcela vymítila.. já to vím teď 2 dny, že je to asi v celém těle a myslím jen na to..
a vadí mi takhle žít dál. Už jsem tak rok řešila ten lepek atd. - sice to pomohlo, psychicky ale jak v čem - měla jsem tendenci o tom často mluvit, i manžel už byl chudák, že to musel pořád poslouchat..
![]()
@babyblue Koutky bývají hlavně z kvasinek, nejlépe zabírá mast Fungicidin. Doplnit chybějící vitamíny nebo minerály je dobré, ale na infekci platí Fungicidin, zabral okamžitě.
No já s koutkama bojuju docela dlouho.. Ale teď chvilku nemůžu žádné masti a léky atd. tak ale hned jak to bude možné, tak se vrhnu na likvidaci toho neřádu ![]()
Bajena - je pravda, že jsem kvasinky poléčila před několika lety, ale pamatuji se na jedno léto, kdy jsem musela chodit dole bez a v sukni, aby to luftovalo
jako člověk je dost nervní, když ho něco takhle trápí a nemůže se někde odventilovat… Jinak vím, že cukr de facto tu kvasinku živí, to stejné i bílá mouka… Ale víš co, já bych prostě zašla za dr. a normálně bych požadovala celková atb, jseš máma a máš domácnost, musíš přece nějak fungovat no ne?