Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Být s někým jen kvůli dětem je hloupost. Ty ho nemilujes, on tebe taky ne. Šla bych od sebe
Úplná rodina kde se ti dva nesnáší a jejich vztah nefunguje není něco, co si děti zaslouží, zejména když jaksi jsou schopní zvládnout dobrý rozvod a fungovt dál jako rodiče.
V tuhle chvíli je vaše rodina postavná na lži.
Nepotřebuješ to vyřešit dneska, prostě začni zvažovat co dál. A nesváděj to na děti - ti chtějí primárně spokojené rodiče, kteří se jim budou věnovat. „úplná rodina“, která je ve skutečnosti peklo na kolečkách není to, co dítě potřebuje.
Klíčové je jak to máte s majetky a možností se případně odstěhovat, jestli tedy jsi ochotná lhát že vlastně nic nevíš a všechno je v pořádku, jestli tedy chceš kvůli obtížím spojeným s rozchodem fungovat v té vleklé krizi, co mezi sebou máte. Třeba dalších 10 let? S tím že se to bude jen zhoršovat.
A jestli tedy chcete svoje děti učit, že vztah mezi mužem a ženou znamený nekomunikace, neláska, neřešení problémů a setrvalé napětí.
Krize kterou máte se dá řešit a to řešení neznamená jen automaticky rozchod. Ale znamená to řešení, ne schovávání hlavy do písku.
Skoro všechny vztahy, které trvají desítky let se nějak s nevěrou musely vypořádat -jde to. A nebo jde se dobře rozejí, tak aby to po nějakém bouřlivém čas z toho byla situace, kdy budou šťatní všichni v rámci nějaké rozšířené sešívané rodiny.
A co bys chtěla ty? Ne děti nebo manžel - ty? Jakmile na něj uhodis musíš vědět, jak dál. Chceš od nej odejit s dětmi? Mate kam? Nebo aby odešel on? Chceš vztah udržet bez milenky/s milenkou? Počítáš s možnosti, ze si vybere ji a rozvede vás on?
Každopádně bych začal řešit finance, abys měla polštář, kdyby se to osklive zvrtlo
Já bych ráda aby naše manželství trvalo dál, ale bez milenky. Počítám, že mě kvůli ní neopustí, když tráví veškerý volný čas s náma. To mě zatím uklidňuje. Rozvádět se nechci, to tahání o majetek, děti atd.se mi moc podstupovat nechce. Peníze našetřené nemám a kam jít taky ne.
Nechci dětem bořit rodinu kvůli nějaké jeho zamilovanosti, která dřív nebo později snad skončí.
Ale jak píšu nemám s tím zkušenost, proto jsem chtěla radu zda uhodit a nebo to nechat být. Když na něj uhodím, tak situaci vyhrotím, když to nechám plynout vyřeší se to snad samo jejich rozchodem.
Jak jí má rád, jak mu chybí, spí spolu, ale nic vážného to nebude
jo jasně, čekej dál.
@Anonymní píše:
Já bych ráda aby naše manželství trvalo dál, ale bez milenky. Počítám, že mě kvůli ní neopustí, když tráví veškerý volný čas s náma. To mě zatím uklidňuje. Rozvádět se nechci, to tahání o majetek, děti atd.se mi moc podstupovat nechce. Peníze našetřené nemám a kam jít taky ne.
Nechci dětem bořit rodinu kvůli nějaké jeho zamilovanosti, která dřív nebo později snad skončí.
Ale jak píšu nemám s tím zkušenost, proto jsem chtěla radu zda uhodit a nebo to nechat být. Když na něj uhodím, tak situaci vyhrotím, když to nechám plynout vyřeší se to snad samo jejich rozchodem.
Tak ta prvni informace je celkem podstatna a odviji se od ni odpoved na tu druhou. Pokud neco zjistim a uhodim, musim pocitat i s variantou, ze druhemu se ulevi, uvita to a nebude me na kolenou prosit o odpusteni. Z cehoz plyne, ze musim byt pripravena na vsechny varianty a mit nejaky plan. Kam jit a za co.
@Anonymní píše:
Podle mne si jsi příliš jistá tím, ze od tebe neodejde. Vzhledem k tomu, ze nemáš kam jít ani finanční rezervu, tak bych to s ním řešila az tehdy, kdy budeš mít jasno v tom, ze se zvládneš postarat o děti a sebe než se vyřeší vyrovnání majetku v rámci rozvodu
@Anonymní píše:
Potřebovala bych radu, nejsem na to pyšná a vím, že tady dostanu sodu, ALE měla jsem opravdu podezření. Prostě jsem manželovi vlezla do mobilu a podezření se mi potvrdilo. To podezření je mladá kamarádka. Manžel jí vypisuje jak mu chybí, jak jí má rád a další podobné věcičky
Má otázka zní, mám se toho bát a uhodit, že to vím a nebo to nechat být.
Zjistila jsem, že spolu i spí, ale nevím kdy, je pořád s náma doma, krom práce
Takže to asi nic vážného nebude, může ho to přejít? Nemám zatím zkušenost a nerada bych dělala peklo a rozbíjela rodinu pokuď není až tak vážný důvod.
Já už ho extra nemiluju, ale děti si zaslouží úplnou rodinu.
Dokážu pochopit, že někdo prostě musí svoje podezření potvrdit a vleze partnerovi do telefonu, protože s takovým člověkem prostě nechce žít. Co nedokážu pochopit je to, že mu tam vleze a pak neví, co udělat. Nebo s tou informací spíš vlastně ani nechce nic udělat. Manžel spí s jinou - vlastně o nic vážného nejde - rozbíjet rodinu přece nebudeš. Proč jsi do toho telefonu teda lezla? K čemu ti ta informace je, když o nic vlastně nejde a ty stejně nemáš, kam jít? To jsi masochistka a lezla jsi tam, aby ses pak mohla týrat?
@Anonymní píše:
Neni to nahodou tak, ze Ti ani nejde o rozbiti ci boreni rodiny, protoze stejne nejste funkcni rodina, do ktere zcela jiste patri laskyplny vztah rodicu postaveny na duvere a respektu. Ale spis jde o to, ze nasetreno nic nemas a taky nemas kam jit. Tak treba se to „vyresi samo“, jak pises… ![]()
@Anonymní píše:
To je zcela regulérní možnost a je samozřejmě možnost, že to tak dopadne.
Základní průšvih je že máte s manželem vlekou partnerskou krizi, kterou on řeší milenkou.
Pokud tuhle společnou krizi nebudete řešit, pokud neproměnítě to jak oba fungujete, tak i když s milenkou skončí, tak ta krize bude pokračovat a provalí se to zase jinde.
Nevěra není příčina, nevěra je příznak.
Počítat s tím, že se to samo vyřeší rozchodem, v okamžiku kdy jemu všechno funguje - tedy milenka a klid doma je celkem naivní.
Ano, přiznám se, že dost to souvisí i s tím, že nemám kam jít. Prostě to v tuhle chvíly nechci ani moc řešit.
A do telefonu jsem mu vlezla, protože jsem si to chtěla potvrdit.
@Anonymní píše:
Ano, přiznám se, že dost to souvisí i s tím, že nemám kam jít. Prostě to v tuhle chvíly nechci ani moc řešit.
Takže jsi spokojená a takhle jsi to chtěla. Tak super.
@Anonymní píše:
Tak to nech být. Nicméně je to slušný vykricnik a podnět pro to, si ty rezervy začít tvořit. Ať mas kdyžtak aspoň na kauci a nájem
Neznám jediného člověka, který by neměl zabezpečeny telefon. Kde pořád lovite ty maniky co mají nulové zabezpečení?
Potřebovala bych radu, nejsem na to pyšná a vím, že tady dostanu sodu, ALE měla jsem opravdu podezření. Prostě jsem manželovi vlezla do mobilu a podezření se mi potvrdilo. To podezření je mladá kamarádka. Manžel jí vypisuje jak mu chybí, jak jí má rád a další podobné věcičky

Má otázka zní, mám se toho bát a uhodit, že to vím a nebo to nechat být.
Zjistila jsem, že spolu i spí, ale nevím kdy, je pořád s náma doma, krom práce
Takže to asi nic vážného nebude, může ho to přejít? Nemám zatím zkušenost a nerada bych dělala peklo a rozbíjela rodinu pokuď není až tak vážný důvod.
Já už ho extra nemiluju, ale děti si zaslouží úplnou rodinu.