Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi tomu uplne nerozumim, ale ona chodi do toho vaseho oddeleneho bytu? Nebo do bytu babicky a dedecka a ty ji potkavas pouze na zahrade? pokud to druhe, tak s tim nic neudelas, na zahradu chodte treba dopoledne, kdyz tam svagrova jeste neni a odpoledne nekam ven.
" píše:
Ahoj holky. Chtěla bych vás poprosit o váš náhled na mou situaci. S přítelem jsme spolu pár let a nyní čekáme dítě. Bydlíme s jeho rodiči v domě, kde ovšem máme zařízené celé patro celkem velké rozlohy a patra jsou dále odděla dveřmi. Tchánové zcela respektují naše soukromí, nemohu si na ně stěžovat, jsou prostě zlatí a chápaví. Nicméně je tady problém, který mě sžírá. Jde o to, že švagrová s malými dětmi k nám chodí téměř každý den a často tady jedno ze svých dětí nechává. Vadí mi, že prakticky nemohu jít svobodně na zahradu, nebo se vracet domů s tím, že ji nepotkám. Je dost konfliktní, takže jsme se také jednou pohádaly a já jí v tom požádala, zda by mohla chodit jen o víkendech, že mi narušuje soukromí. Na to mi odpověděla, že ona tam chodí za babičkou s dědou, kdežto já jsem tam pouze na návštěvě. Tchýni pak prý řekla, že ona tu byla přece prvnía ta se jí bojí cokoli říct. Její muž (tchánových syn) se vrací domů každý den, ale pozdě. Troufám si říct, že jejich vztah nefunguje a ona má i problém najít si kamarádku, proto asi otravuje u nás. Stále má potřebu mě kontaktovat i přes můj upřímný nezájem. Můj přítel bohužel není doma každý den, aby jí ukazoval, že tady bydlíme my a ne ona, takže já jsem tady sama celkem malý pán. Odstěhovat se nyní a dalších X let z finančních důvodů nemůžeme, ale hlavně, já jí prostě nechci pořád ustupovat. Pro přítele je její chování také nepochopitelné, je opravdu natvrdlá. Kolikrát už jí řekl, co si o ní myslí a ona si jede pořád tu svou. Přítel má tento dům zdědit a i přesto řešíme tu možnost, že bychom postavili jiný a nebo koupili byt, ale jak jsem řekla, vezme to pár let tak jako tak, takže je třeba situaci řešit. Předem děkuji za váš čas a názory.
No a chodí za tchyní, nebo za tebou?
Pokud za tchyní, nevím, co řešíš. Dvougenerační bydlení musí fungovat odděleně a jedni by neměli řešit návštěvy druhých.
Pokud za tebou, musíš jí prostě říct, že teď nemáš na návštěvu čas a náladu. ![]()
Bohužel, zahradu máte společnou, tudíž jsi tam opravdu malý pán. Bydlení s rodinou vždy přináší neduhy.
@hudečice píše:
Chodí k vám každý den nahoru a ty hlídas její dítě?
Já to pochopila tak, že hlídá babička. ![]()
Když máte oddělené bydlení, tak u tebe nemá co dělat, jestliže ji nepozveš. Takže bych jí řekla ať se zdržuje u tchánovců.
to pochopí i blb a jestli ne tak je holka drzá a rozmazlená.
Ž na tebe promluví, tak jí slušně řekni, že ať se nezlobí, aleže zrovna nemáš čas…
A je potreba se s ni prestat bavit uplne? Kdyz za vami dojde, nemuzes ji rict, ze se ti to ted nehodi, ale ze se muzete domluvit treba na stredu/ctvrtek… ze si sednete na kafe? Pokud ma svagrova muze casto pryc a neni ve svem prirozenem prostredi, tak bude patrne rada za kazdou navstevu. Tak chodi za vami, tchyni… Neres navstevovani tchyne, res jen sebe.
Taky presne nechapu jak je to mysleno…rodice jsou i jeji, takze ji asi ezko zakazete je navstevovat a chodit do domu a na zahradu…jestli chodi az k vam do bytu, tak bych ji hodne razne vyprovodila, nebo resila zamykatelne dvere aby se tam nedostala bez vaseho dovoleni…jinak bydleni s rodici je omezeni v urcitych vecech bohuzel
A ty jsi tedy taky casto u tchanovcu dole? Ja kdyz bych na ni nemela naladu, sla bych k sobe a mela klid
Tak bud doma, jak přijdou. Bohužel nic jiného nezbývá, když se nemůžete přestěhovat
taky jsme tak bydleli a jak přišla švagrová a neměla jsem náladu, tak jsem byla doma
@lleennttiillkkaa Zní to tak jednoduše a asi to fakt bude úplně nejjednodušší způsob
@Cuddy Je mi jí právě i líto, že tu nikoho nemá, ale je to hlavně v ní. Jsem tady polovinu té doby co ona a už tu mám známé, které mě vyhledávájí. Opravdu se s ní ale nedokážu bavit. Nezvládnu to. Je prostě příliš urputná, nebo jak to nazvat.
Mozna by neskodilo se jednou za cas zasnazit. Nemusite byt kamaradky, ale vase deti patrne budou spolu travit dost casu, tak byste mely spolu normalne vychazet.
Ahoj holky. Chtěla bych vás poprosit o váš náhled na mou situaci. S přítelem jsme spolu pár let a nyní čekáme dítě. Bydlíme s jeho rodiči v domě, kde ovšem máme zařízené celé patro celkem velké rozlohy a patra jsou dále odděla dveřmi. Tchánové zcela respektují naše soukromí, nemohu si na ně stěžovat, jsou prostě zlatí a chápaví. Nicméně je tady problém, který mě sžírá. Jde o to, že švagrová s malými dětmi k nám chodí téměř každý den a často tady jedno ze svých dětí nechává. Vadí mi, že prakticky nemohu jít svobodně na zahradu, nebo se vracet domů s tím, že ji nepotkám. Je dost konfliktní, takže jsme se také jednou pohádaly a já jí v tom požádala, zda by mohla chodit jen o víkendech, že mi narušuje soukromí. Na to mi odpověděla, že ona tam chodí za babičkou s dědou, kdežto já jsem tam pouze na návštěvě. Tchýni pak prý řekla, že ona tu byla přece první
a ta se jí bojí cokoli říct. Její muž (tchánových syn) se vrací domů každý den, ale pozdě. Troufám si říct, že jejich vztah nefunguje a ona má i problém najít si kamarádku, proto asi otravuje u nás. Stále má potřebu mě kontaktovat i přes můj upřímný nezájem. Můj přítel bohužel není doma každý den, aby jí ukazoval, že tady bydlíme my a ne ona, takže já jsem tady sama celkem malý pán. Odstěhovat se nyní a dalších X let z finančních důvodů nemůžeme, ale hlavně, já jí prostě nechci pořád ustupovat. Pro přítele je její chování také nepochopitelné, je opravdu natvrdlá. Kolikrát už jí řekl, co si o ní myslí a ona si jede pořád tu svou. Přítel má tento dům zdědit a i přesto řešíme tu možnost, že bychom postavili jiný a nebo koupili byt, ale jak jsem řekla, vezme to pár let tak jako tak, takže je třeba situaci řešit. Předem děkuji za váš čas a názory.