Nebezpečné dítě

5
29.8.17 15:10

Nebezpečné dítě

Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda již někdo nemá zkušenost s podobnou situací, popř. jestli někdo neví zda se s tím dá něco dělat.

Před pár měsíci se nám narodila dcera a u příbuzných mají již 7letého kluka, který byl snad už od malička hyperaktivní/neposlušný/nezbedný,… každý to asi nazývá jinak. Skoro vůbec neposlouchal, dělal si co chtěl, rodiče se s ním téměř nehráli a veškeré jeho chování jsme připisovali nedostatku pozornosti. Toto léto ale začali věci trochu gradovat, u prarodičů honil zvířata tak urputně, že jsou kousek od toho, aby sami pošli a dokonce úmyslně uškrtil malé kotě. Trochu nás to vyvedlo z míry, že tohle už je přes čáru, ale nejsme jeho rodiče, abychom to jakkoliv řešili. :nevim:

Ale tento víkend z něj vyšlo něco neuvěřitelného. Malou jsme vozili v kočárku a on prohlásil, že je mrtvá. Na to jsme se ho ptali proč by jako měla být mrtvá a on, že „to se tak říká“ a my jsme mu řekli, že to jenom tak vypadá, protože spinká. No a když odcházel tak prohlásil „ale kdyby se udusila, tak by mrtvá byla“.

Manžel se snaží v tom nevidět hned to špatné a říká, že jsme to možná jen blbě pochopili. Nicméně já jsem docela vyděšená jen při myšlence, že by s ní byl byť jen na chvilku o samotě. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76891
29.8.17 15:15

@Tyta tak tohoto kluka bych s miminkem nenechala nikdy ani vteřinu o samotě, nikdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
29.8.17 15:22

Já bych se tomu dítěti cíleně vyhýbala a bylo by mi jedno, zda je to rodinný známý. Ani bych se netajila důvodem. Přeci jen uškrtit kotě v 7 letech není odpustitelná klukovina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777

@Tyta Tohle je dle mého na pedagogickopsychologickou poradnu. V sedmi letech je už dost starý na to, aby chápal, co je a není normální. Mám tři děti, v určitém věku šíleně řešili smrt, ale tak nějak normálně (co bude až umřu, co bude až umřeš, kreslili hrobečky, křížky…). Mluvili jsme o tom, i co to může způsobit a co je nebezpečné. Taky jich je dost a umí být divocí (obzvlášť nejstarší a nejmladší), ale tohle, co tu popisuješ, je dle mého už dost přes čáru. To rozhodně není normální, obzvláš, pokud takové věci dělá vědomě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59

Pokud v sedmi letech úmyslně zabije zvíře (dokonce mládě), tak bych se bála, že je v něm opravdu něco patologického. S dítětem bych ho o samotě určitě nenechávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.17 15:24

Mam cerstve miminko a taky jsem se ted s tim setkala v okoli. Maly lezel v kocarku a od kamaradky syn (8let) rika " on je mrtvy" a ja, ze neni mrtvy, ze jen spinka a on „ale vypada jako mrtvy a klidne by mohl byt mrtvy“. Taky me to vydesilo, ale myslim, ze to nemyslel spatne, jen se zle vyjadril.Ten vas capart to taky mozna takto mohl nazvat a nemyslet i kdyz to uduseni by me trosku zneklidnovalo a nenechavala bych mimco s nim o samote v zadnem pripade!

• Citovat
  • Upravit
970
29.8.17 15:28

Vy se s ním musíte vídat? Určitě bych dceru nenechávala v jeho blízkosti. Ani s doprovodem. Znám jednoho 3-letého, co na písku útočil na batolata(svalil na zem a chytl pod krk). Tento chlapeček k tomu asi také nemá daleko. Určitě bych zvažovala doporučení poradny rodičům, i když vím, že některým se kecat do výchovy opravdu nedá…

Občas přemýšlím, jak to bylo dřív. Byly taky takto hyperaktivní nevychované děti? Myslím že v takové míře, jako v dnešní počítačové době určitě ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
29.8.17 15:30

Vy s tim nemuzete delat nic, to rodice..uskrtit kote v sedmi letech, opravdu neni v mezich normy a melo by se s tim klukem neco delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.8.17 15:36

Tak malou s ním o samotě samozřejmě nenechám. Zbytek víkendu jsem ji střežila jak oko v hlavě. Bohužel se na všechny narozeniny/svátky/vánoce schází celá rodina, takže se setkání nevyhneme :( leda bychom odepřeli prarodičům a praprarodičům vídat se s malou, protože oni musí být doslova u všeho.

A takový menší paradox - jeho maminka má vystudovanou psychologii a dokonce ji praktikuje, takže její dítě je v naprostém pořádku a všichni ostatní v něm vidíme jen to nejhorší. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.8.17 15:41

@Tyta Kluk je nevychovaný spratek. Pokud záměrně zabíjí zvířata, v hlavě to asi nebude mít úplně v pořádku.

Na druhou stranu, děti mívají neuveřitelně přímou a až krutě upřimnou dětskou logiku. I když takové ty úvahy a dedukce se stoickým klidem na téma „Ta žába na silnice je placatá, protože jí přejelo auto. Mami, kdyby tě přejelo auto, budeš taky placatá, že jo. A to budeš i mrtvá, jako ta žábá, že jo?“, bych přisuzovala dítěti o 3-4 rok mladšímu, než je tvůj synovec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.17 15:51

.

Příspěvek upraven 29.08.17 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
29.8.17 15:51
@Tyta píše:
Zdravím, chtěla bych se zeptat, zda již někdo nemá zkušenost s podobnou situací, popř. jestli někdo neví zda se s tím dá něco dělat.

Před pár měsíci se nám narodila dcera a u příbuzných mají již 7letého kluka, který byl snad už od malička hyperaktivní/neposlušný/nezbedný,… každý to asi nazývá jinak. Skoro vůbec neposlouchal, dělal si co chtěl, rodiče se s ním téměř nehráli a veškeré jeho chování jsme připisovali nedostatku pozornosti. Toto léto ale začali věci trochu gradovat, u prarodičů honil zvířata tak urputně, že jsou kousek od toho, aby sami pošli a dokonce úmyslně uškrtil malé kotě. Trochu nás to vyvedlo z míry, že tohle už je přes čáru, ale nejsme jeho rodiče, abychom to jakkoliv řešili. :nevim:

Ale tento víkend z něj vyšlo něco neuvěřitelného. Malou jsme vozili v kočárku a on prohlásil, že je mrtvá. Na to jsme se ho ptali proč by jako měla být mrtvá a on, že „to se tak říká“ a my jsme mu řekli, že to jenom tak vypadá, protože spinká. No a když odcházel tak prohlásil „ale kdyby se udusila, tak by mrtvá byla“.

Manžel se snaží v tom nevidět hned to špatné a říká, že jsme to možná jen blbě pochopili. Nicméně já jsem docela vyděšená jen při myšlence, že by s ní byl byť jen na chvilku o samotě. :(

To je sila. A jak jeho rodice reagovali na to uskrceni kotete? Jinak teda neporadim, zadne takove agresivni dite neznam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
29.8.17 15:53

Vyhábat se hodně velkým obloukem, a dítě s ním nenechávat, at už miminko nebo i větší, jak už je to takle od mala tak se to s ním potáhne, roste pro kriminál 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
29.8.17 15:53
@Tyta píše:
Tak malou s ním o samotě samozřejmě nenechám. Zbytek víkendu jsem ji střežila jak oko v hlavě. Bohužel se na všechny narozeniny/svátky/vánoce schází celá rodina, takže se setkání nevyhneme :( leda bychom odepřeli prarodičům a praprarodičům vídat se s malou, protože oni musí být doslova u všeho.A takový menší paradox - jeho maminka má vystudovanou psychologii a dokonce ji praktikuje, takže její dítě je v naprostém pořádku a všichni ostatní v něm vidíme jen to nejhorší. :(

Ty jo… to je jako kdybys psala o jenom spolužákovi mé dcery. Ten taky všechno zahrabával, strom chtěl uříznout, aby uschnul, všechno pohřbíval, mluvil o smrti a vůbec takový divný řeči i činy… maminka jen tak mimochodem taky psycholožka… :think:
No naštěstí toho trotla přeřadili do jiné třídy, ale na škole je pořád. Podle mě takovýhle jednání a řeči normální nejsou… :nevim:
Zkusila sis popovídat s jeho rodiči? To že je normální, říkala jako přímo jeho máma? No každá kvočna si chrání to svoje kuře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.8.17 15:59

Jeho matka prohlásila, že to bylo určitě neúmyslně (klasika). Smutné na tom je, že ho při tom viděla babička a ta sama přiznala, že to kotě chtěl uškrtit :(

Když to už jeho strýc nevydržel a dal mu facku, protože mu pořád skákal na záda, bouchal ho a vůbec nereagoval na to, že se mu to nelíbí, tak na nás všechny vyjela, že ho všichni pořád bijou a že v něm vidíme jen to nejhorší. Paradoxně ona sama se k němu v některých situacích chová dost brutálně, drží ho ze zadu za krk a tlačí k zemi a občas si i kopně :( takže odkud to má víme, jen nás zaráží, že se mu to škrcení koťátka líbilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová