Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky ![]()
mám prosbu, můžete mi některá poradit, kolik a jaké poporodní vložky mít nachystané? A jak dlouho po porodu budu krvácet? A taky…koukala jsem na látkové pleny a docela tápu v tom, jakou gramáž mají mít… jaký je v tom rozdíl? prosím poraďte a pokud máte zkušenosti s některýma značkama, písněte,ju?
Děkuji vám moc!!!!!
Ahoj Májo, vložky jsem si koupila v lékárně - musíš chtít porodnické vložky, ne menstruační (ty nejsou totiž vůbec prodyšné) Značku si už nepamatuju, asi je to jedno, oni zas takový uživatelský komfort nenabízí (tlusté z buničiny, nemají lepící proužek), ale hlavně, že větraj
V porodnici jsme měli k dispozici vložky erární (pozor, ne všude je tomu tak), nadoma jsem ještě dokupovala 3 balíky. Sama jsem je musela mít nejmíň měsíc po porodu, ale je to velmi individuální. Někdo má očistky celé šestinedělí.
S druhou částí bohužel neporadím, používáme jednorázové pleny.
Gino, taky chci jednorázové pleny, ale prý jsou látkové potřeba, třeba pod hlavičku, na oblinknutí atd. Prostě prý jich aspoň 10-20 mám mít…
jo nejaky pliny se hodi…ale kdyz jsou jen jako podlozka tak je uplne jedno jaky…gramaze neres..nejlepsi pliny jsou teda ty stary podedeny…ty dnesni novy jsou takovy jiny ale taky poslozi.
vlozky jak psala gina..v lekarne..a ja treba koupila dva baliky a pak nepotrebovala ani jednu. v porodnici jsme dostali…a doma jsem pak pouzivala tampony nebo obyc alwaysky pac sem rodila nakonec cisarem ![]()
maja 69 píše:
Ahoj maminky
mám prosbu, můžete mi některá poradit, kolik a jaké poporodní vložky mít nachystané? A jak dlouho po porodu budu krvácet? A taky…koukala jsem na látkové pleny a docela tápu v tom, jakou gramáž mají mít… jaký je v tom rozdíl? prosím poraďte a pokud máte zkušenosti s některýma značkama, písněte,ju?Děkuji vám moc!!!!!
Ahoj já jsem měla do porodnice vložky tyto http://www.lekarna.cz/…batist-20ks/ a byla jsem s nima velice spokojená holčina na pokoji je měla také jsou dost dlouhé.Měli jsme k dispozici i v porodnici,ale ty jsou hrozně krátké.Já jsem krvácela přes 4 týdny takže jsem jich zdělala opravdu hodně.Ale každý krvácí jinak dlouho u mě to bylo skoro 5 týdnů
ale dalo se to zvládnout.
A plenky pod hlavičku mam froté s potiskem i do kočárku a vypadají super ![]()
Zrovna se o tom bavíme na jiný diskuzi
. Z vlastní zkušenosti moc nedoporučuju porodnické vložky Samu, sice jsou prodyšné, ale dost kloužou a utíkají ven z kalhotek
. Lepší jsou tyto, vedené sice pod pojmem menstruační vložky, ale jsou buničinové, prodyšné, bez lepící pásky. Jmenují se Nova
Plenky jakékoliv, dobrý jsou ty z IKEA, vedené pod pojmem dětská osuška tuším, tři v balení, dvě obrázkové, jedna bílá.
Ahoj Majo,
za sebe doporučuju podrodnické vložky Samu od firmy Hartmann
Ty jsou super, dostaly se mi do ruky vložky Senta Fix a ty mi přišly za trest
Doporučuju koupit min. 5×, uvidíš, co ti bude vyhovovat, za jak dlouho po porodu sneseš obyč. vložky, kdyžtak není problém ty porodnické dokoupit.
Krvácení je individuální - první týden se krvácí dost, pak to ustupuje, je to u každé jinak ![]()
Pokud chceš látkové plíny používat jen pod hlavičku a do poradny, gramáž neřeš ![]()
Přeju pohodový porod ![]()
Já měla porodnické vložky Hartmann dvoje balení (jedny předem a pak jsem jedny kupovala) a pak už obyčejné menstruační, ale ty musely být bez té lepicí pásky, protože jinak jsou dost neprodyšné. Já kupovala v Albertu ty úplně obyčejné a vyhovovaly mě pak víc než ty porodnické (ty mi přišly moc malé).
Látkovky jak píše Fragola, pokud jen pod hlavičku, tak gramáž neřeš. Spíš aby ti na omak seděl materiál (jsou bavlněné asi všechny, ale mně přijdou některé příjemnější). Já mám zkušenost, že ty s většími čtverci (ve vzoru) jsou lepší, hlavně se líp žehlí
. Ale je pravda, že já látkovky kupovala před víc jak 4 lety, teď už je to možná jedno.
hlavně si pořid ty sítkovaný kalhotky (v lékárně) v normálních ty porondické vložky nedrží dobře a navíc jsou ty sítkované nejprodyšnější