Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja i poznam, ze ktereho vajecniku ovuluju. Vetsina zen to nepozna, protoze poradne nezna svuj cyklus a nespoji si to do souvislosti s ovulaci.
Ano, zcela bezpečně období před i ten samotný okamžik, bolí to jak prase
zrovna dnes ![]()
Před prvním tehotenstvim ne, pak už ano i jaký vajecnik. Po třetím potratu se to dostalo do stavu, kdy me bolel cely bok a nemohla jsem na tu stranu na nohu doslapnout. Když to kulminovalo před prasknutim tak i v noci jsem se budila bolesti. Z poslední takové máme dítě a dodneška nechapu, ze jsem byla svolna a ochotna mít sex
po porodu jsem si nechala dat telisko a jsem rada, ze mám klid. Nejsem masochista a nechci vědět jak by to vypadalo ted
Ne, nikdy jsem nepoznala. A to jsem se dost věnovala symptotermální metodě a často byla sledovaná ultrazvukem, takže jsem věděla, kdy ovuluji, dost přesně, i jsem měla pravidelné cykly a ovulaci plus minus stejný den. Ale že bych to na sobě poznala nějak fyzicky ve smyslu, že by mě něco bolelo, píchalo, měla jsem jiné nálady, větší chuť na sex… nikdy.
@Amalthea píše:
Ano, zcela bezpečně období před i ten samotný okamžik, bolí to jak prasezrovna dnes
Tak tak, bolí to jak čert, někdy nechápu jak mám mít chuť na sex
Ale kvůli tomu miminu se překonávám a pak jdu zhebnout.
A samozřejmě ještě změna výtoku. Ta mokrá pozvánka se fakt nedá přehlédnout.
Je to dáno přirodou. Ženská zkrásní, je více pro chlapa přitažlivější, než obvykle, je sebevědomějši a taky nadrženější. Ano to všechno vnímám. Já si ani nemusím měřit teplotu, dělat testy, na tuty poznám že mám ovulaci. ![]()
Ovulaci i těhotenství poznám naprosto spolehlivě. Ale až od prvního porodu, do té doby jsem jen hádala podle výtoku. Teď obvykle cítím i prasknutí folikulu.
Cítila jsem i to, že se vajíčko přestalo vyvíjet a skončilo jako biochemické těhotenství, i když test ještě ten den ukazoval optimistickou růžovou čárku…
Ja si myslim, ze to pozna naopak dost zen. Spis ja si pripadam divna, ze nepoznam ani ovulaci ani prichod menstruace. Netrpim na zadne vykyvy nalad, chute, neotekam, nic me neboli, proste jsem cely mesic naprosto konstantni, jen najednou zacnu na 3 dny lehce krvacet. Podotykam, ze HA neuzivam a na sve telo jsem jinak dost napojena, jen mam zrejme celkem stabilni hladinu hormonu.
Také cítím - od porodu - píchání vaječníků plus výtok. Hezčí si tedy nepřipadám ![]()
Mám to podobně jako ty. Před ovulací mám jasný „plodný hlen“, pak cítím bolest vaječníků a jsem nadržená
Po ovulace přijde období „hnusné čarodějnice“, kdy mi naskákají pupínky a jsem protivná občas i sama sobě
![]()
Přijdu si jak jediná na světě, která na sobě pozná, že ovuluje. Během ovulace jsem více “chtivá”
, bolí mě vaječníky, jsem mokrá, jsem ve zrcadle “hezčí”
a chlap to ze mě taky tak nějak cítí. To tělo je prostě jiné, stejně jako je jiné v době MS. Ovulaci kvalitně poznám bez testů, jen podle sebe. Neznám nikoho, kdo to má podobně. Máte to taky někdo?