Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím maminky, prosím vás i zkušenosti a rady. Jsem ve 21 TT a trápí mě vnitřní hemeroidy. Vždy když musím na stolici a musím dost tlačit, tak vyleze ven a je to dost nepříjemné a když se chci utřít i bolestivé, ale vždy to nakonec zatlačím zpět. Nekrvácí to nic, ale mám strach u porodu jak moc může vylézt a nebo tak 🥺 mám to řešit s doktorem, jestli to lze nějak odstranit a nebo tak? Předem děkuji za odpověď 🙏🏻
Přidám se a dotazem.
Udělala se mě u konečníku bulka. Taková trochu tužší. Nebolí, nesvědí, nekrvácí. Nejde zatlačit zpět do konečníku.
Nejdřív jsem si myslela, že je to s jistotou hemeroid. Nyní si nejsem úplně jistá, že příznaky úplně neodpovídají.
Máte někdo hemeroidy i atypické?
Chci se objednat k lékaři. Jen nevím, jak to spěchá.
Je mě těsně nad 50 let. Napadlo mě, zda to není i nádor konečníku. Ale před rokem test na krvácení negativní. Magnetická rezonance břicha také před rokem bez nálezu u konečníku vím, že je to dlouhá doba, ale nádory střev tak rychle nerostou. Většinou, samozřejmě můžou být i agresivní formy.
Udělala se ze dne na den, zjistila jsem to při mytí. Dva dny se trošku zvětšovala. Nyní je týden stejná.