Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky dáváte mimi převařenou vodu z kohoutku nebo používáte kojeneckou vodu?
Já používam kojeneckou, ale nepřevařuju. Na vaření jídla jsem ji taky používala, ale už mi to přišlo zbytečný, takže z kohoutku, tim vařenim se stejně převaří.
Dávala jsem z kohoutku převařenou, malému je rok, chtěla jsem mu začít dávat už jenom studenou z kohoutku, ale přestěhovali jsme se do domečku a máme tady vodu, co obsahuje docela dost dusičnanů, tak řešim, jestli pořídit nějaký filtr. Dusičnanů se převařením bohužel nezbavím.
Asi budu muset. Kupovat vodu nehodlám. To radši investuji do filtru.
od 6m nepřevařenou z kohoutku. máme dobrou vodu, i když trochu tvrdou..
kojeneckou vodu bych brala pouze rychloobrátkovou vodu (toma apod.) stočenou nedávno (na vodě je vždycky nějaké datum, buď i stáčky nebo se dá stáčka odvodit..) - prootže jak prokázaly poslední testy SZPI, vůbec nemusí být leší, ba naopak.. distributoři totiž obecně naprosto netuší, že voda v PETu není odolná, že má stanovené skladovací podmínky a nechtějte vidět, jak vodu skladují!!
jen z kohoutku. jako Nataša. nějak to u druhého dítěte neřeším.
Nataša píše:
od 6m nepřevařenou z kohoutku. máme dobrou vodu, i když trochu tvrdou..
kojeneckou vodu bych brala pouze rychloobrátkovou vodu (toma apod.) stočenou nedávno (na vodě je vždycky nějaké datum, buď i stáčky nebo se dá stáčka odvodit..) - prootže jak prokázaly poslední testy SZPI, vůbec nemusí být leší, ba naopak.. distributoři totiž obecně naprosto netuší, že voda v PETu není odolná, že má stanovené skladovací podmínky a nechtějte vidět, jak vodu skladují!!
Nat neděs všechny ![]()
Používám kohoutkovou. Kojím, takže zas takovou spotřebu jako kdybych ji používala na UM nemáme. Kohoutkovou vodu filtruju (mj i kvůli tvrdé vodě) a převařuju. Přesně jak píše Nataša - už několikrát jsem viděla, jak se někde skladuje balená voda a od té doby se jí bojím mnohem víc než té kohoutkové. Zvlášť v létě.
určitě bych dávala z kohoutku, ale máme studnu a čekám na rozbor, zda je možné jí dávat i kojencům, takže do té doby kojeneckou, ale být napojena na řád, určitě bych dala tu, jen bych jí převařila ![]()