Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, doktorka mi řekla, že mám malému dávat v 6 měsících kaši s lepkem, jednu krabici a pak až třeba někdy později - v 10 měsících. že je to teď novinka a chtějí aby se zjistilo jestli snáší lepek. No ale pak mi došlo jak bych poznala, že ho nesnáší. A taky se bojím jestli je to bezpečné, když se všude píše, že lepek ne! ![]()
Ted je v tomhle opravdu změna.
Lepek muzes zaradit uz od sesteho mesice.
Potvrdilo se,ze alergie na lepek bud je a nebo neni.
Alergii na nej neovlivnis pozdejsim podani jako treba u alergie na BKm.
jinak jsem nasla tohle
ALergie i intolerance (celiakie) ma spoustu symptomu, je to dost individualni. Nekdo zvraci, ma prujem, hrozne ubyva na vaze,bolení bříška nekdo ma naopak zacpy, nekdo je temer bez priznaku , nejlepsi je udelat krevni testy na protilatky.
Taky jsme dali lepek v 6 měsících - buď dostane alergii hned nebo později - je fuk kdy ho dáš, když má dispozice dostane jí stejně. Stolici má krásnou, nezvrací a prospívá tak nic neřeším.
Ischtar píše:
Taky jsme dali lepek v 6 měsících - buď dostane alergii hned nebo později - je fuk kdy ho dáš, když má dispozice dostane jí stejně. Stolici má krásnou, nezvrací a prospívá tak nic neřeším.
alergie na lepek bud je a projevi se,nebo neni a neni problem
lusesito, nám byly doporučeny na zkoušku i piškoty - jeden, dva jsem rozmačkala a přidala třeba k banánu nebo do kaše ---
a fakt jsme jen čekali, jestli nebude mít nějaký zažívací problémy
(jsou chudáci v tomhle jak pokusní králíčci
)