Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu, jestli máte někdo stejné zkušenosti. Malý má 6 týdnů. První měsíc byl částečně kojený a dokrmovaný UM Hami 1. Po 3 týdnech přišly koliky a zácpa.Dváme SAB a ještě probiotika a prdíky celkem zvládáme, ale zácpu má pořád. MUDr. nám poradila změnit mléko. Zkoušeli jsme ještě Nutrilon a výsledek stejný.Koupila jsem Bebu Sensitive a po ní opravdu hodně blinká. Nevím jaké mléko mám ještě zkusit. Poradíte někdo? Do poradny jdeme až ve středu.
Tak ještě můžeš zkusit Sunar a uvidíš co to udělá…a nemůže být alergický na UM? ![]()
Anabellka píše:
Prosím o radu, jestli máte někdo stejné zkušenosti. Malý má 6 týdnů. První měsíc byl částečně kojený a dokrmovaný UM Hami 1. Po 3 týdnech přišly koliky a zácpa.Dváme SAB a ještě probiotika a prdíky celkem zvládáme, ale zácpu má pořád. MUDr. nám poradila změnit mléko. Zkoušeli jsme ještě Nutrilon a výsledek stejný.Koupila jsem Bebu Sensitive a po ní opravdu hodně blinká. Nevím jaké mléko mám ještě zkusit. Poradíte někdo? Do poradny jdeme až ve středu.
moje mala mela zacpu zase ze sunaru,tak fakt nevim
my jsme pak meli BEBU a ta byla v pohode..normalne si zavolej k mudr. od toho tam sedi aby ti poradila ![]()
To nevím. My alergici nejsme, tak mě to ani nenapadlo. Když jsem dávala Hami i Nutrilon, tak všechno v pohodě, moc mu to chutnalo a neblinkal, až na tu příšernou zácpu. Po té Bebě se zase vykaká sám, ale strašně po tom mlíku blinká. I třeba půl dávky. Zkusím teda ještě ten Sunar. Díky
jde o to co považuješ za zácpu…mimčo nemusí mít stolici i 10 dní - prostě vstřebá všechno beze zbytku…hlavní je, aby mělo alespoň 6 počůraných plen denně ![]()
mám pocit,že těch 10dní platí na kojený děti .Jinak ,když mu ta BeBA vyhovuje zůstante u ní akorát vyber jinej typ.a na zácpu zkus rektální rourku -není návyková .Oni bohužel na to chlapečci hodně trpí ,tak se drž. ![]()
My jsme také částečně na um a na zácpu iprdíky používáme také rourku. Každý večer zkus masáž bříška a pak mu dej do zadečku rourku, chvíli sní kvedlej, otáčej a po chvíli uvidíš jak to krásně jde. Také je dobrý i fenyklový čajíček.
Ahoj, já bych ještě zkusila Nutrilon Comfort, ten je super, děti po něm zvládaly i prdíky bez problémů, prostě paráda
A jinak byla SImča blinkací miminko cca do 3. měsíců ![]()
Ahoj,
segra měla stejný problém začala sunarem a neuvěřitelné koliky a bolení a zacpy podvakrát byly v nemocnici zda nemá zauzlené střeva a nakonec ji pomohl nutrilon comfort a štávy ze švestek 50ml ale nevím zda je mohou i malé mimi Jiříkovi jsou 3měs.
Ahojky, tak my máme stejný problém. Malý má 4 týdny je na UM a má strašnou zácpu, celý den chudák tlačí a tlačí až už je hysterický tak použiju rourku, vykaká se ale kadí tvrdé bobky jak kralik, tak u toho pěkně trpí. Už sme vyzkoušely nutrilon a hipp a mudra nam doporučila vyzkoušet ještě sunar. Moc se mě do toho sunaru ale nechce. Jinak prdíky nás vůbec netrapí, prdí o stošest. Tak už nevím co mám dělat.