Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, muzu Vas pozadat o radu? Moje dceruska (11 tydnu) zacala vcera pri placi jakoby chraptet, zni to jako kdyz dospely ztraci hlas nebo mutuje. Muze byt nachlazena? Teplotu nema a ani nevypada ze by ji neco trapilo. A ani nevim kde by k tomu prisla Tri dny pred tim tady u nas porad prselo a tak jsme ven ani nesly, tak kde by se mohla nachladit. Mam jit zitra k doktorce? Abych tam nesla s prkotinou. Moc dik za vase rady a zkusenosti.
Syn mi taky chraptěl, neměl horečku ani nebyl nachlazený. Tak jsem zkusila dodržovat hlasovou hygienu, jak radila doktorka mě, když jsem přišla o hlas. Prostě nemluvit, nebo spíš nenechat dítko brečet. Asi 3 dny jsme nešli ven a bylo to OK. A jestli máš velké obavy tak zkus ráno zavolat dr.
. Ať máš jistotu!
..
ahoj, můj prcek (7 týd.) je už 3dny také nemocný a začalo nám to také tím chrapkáním
! Taky jsem myslela, že mu nic není, horečku jsme neměli a ani nijak zvlášt neplakal jako by ho něco trápilo
, ale k doktorce jsem v pátek, což byl hned první den, raději zašla a ta mu málem nasadila antibiotika
!!!Ale protože je ještě maličký zkusila první napsat jen Fenistil kapky a Nasivin do nosíku! Zdá se, že už je to lepší, ale zítra musíme na kontrolu, kde mu zase budou brát krev, kterou měl v pátek tedy hodně špatnou
! Takže za mě, raději si k té doktorce zítra rovnou zajdi at nic nepodceníš
!!!!U takto maličkých drobečků nikdy nevíš
!!! A jestli to nic nebude, o to líp
!!!! Doktorka je tady snad pro nás, né? Tak žádné otravování, ale její práce!!!! Tak šup šup za ní at nezleniví!!!! Přeji hodně zdraví a at tam tedy jdete zbytečně
!!!!!
![]()
vevci píše:
Ahoj, muzu Vas pozadat o radu? Moje dceruska (11 tydnu) zacala vcera pri placi jakoby chraptet, zni to jako kdyz dospely ztraci hlas nebo mutuje. Muze byt nachlazena? Teplotu nema a ani nevypada ze by ji neco trapilo. A ani nevim kde by k tomu prisla Tri dny pred tim tady u nas porad prselo a tak jsme ven ani nesly, tak kde by se mohla nachladit. Mam jit zitra k doktorce? Abych tam nesla s prkotinou. Moc dik za vase rady a zkusenosti.
Malá měla to samé a doktor mi řekl že je to zánět hlasivek a ten může chytit i ve vzdichu.nám na to dal fenistil kvůli otoku že ten ho zlepší.Ale myslím že na to je malá. Takže bych zašla k doktorce a uvidíš.
Ahoj, moje osmitýdenní dcerka mi začala po koupání večer chraptět, k večeru dost plakala, to je fakt. Máte někdo zkušenost? Nemůže moc plakat ani, chudinka
. Teplotu ani rýmu nemá…
Zdravím, malý několikrát chraptěl když moc plakal. Prostě řval tak hystericky, že si vyřval hlásek
Do druhého dne to bylo vždy ok. Ne že bych ho nechávala plakat, ale řval třeba venku, když ho měla babička na procházce a přijet zachraptěný, protože ječel jak siréna ![]()
@Mathea Je fakt, že malá plakala poslední 2 dny více, bolelo ji bříško. I předvčerem večer se mi malinko zdála zachraptělá, ale ono u mimina to člověk moc nepozná, když nepláče
. Dneska mi přijde v podstatě normální, kdybych hodně nenaslouchala, asi by mi její projev přišel normální. Tak asi fakt z pláče
.
@Penelope1 Jako taky mě to napadlo, měla ji starší ve dvou letech a začala taky chrapotem. Do půlnoci jsem u ní vyšokovaně seděla, ale naštěstí dýchala čistě a nic se neděje.