Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tk jsme dneska přijeli z porodnice s UM
mateřský mléko hold není
krmíme stříkačkou po 2 hodinách od zítra 60ml ( nutrilon) a nevím kolik můžu malýmu dávat čaje a hlavně jakej . Dneska večer jsem mu dala 4ml dětského heřmánkového čaje.Chtěla bych se zeptat jaký čaje dáváte a hlavně kolik takhle malýmu miminku,jestli dáváte čaj po každým krmení nebo mimo krmení,aby si nezaplácalo bříško jen čajem a nebo aby nemělo žízeň…moc dík
Ahoj,já bych takhle malýmu mimču čaj nedávala,Um mu stačí v pohodě a vedra taky nejsou,takže za mě bych teda nedávala.. ![]()
Taky bych nedavala. Pokud by byla zizen ohromna a bylo aspon 30 stupnu, dala bych vodu ![]()
Jinak: 4 dny je malo na hozeni flinty do zita, nekdo se rozkoji pozdeji…zalezi, jestli to chces zkouset nebo ne. Veci na podporu je fura. Ale hlavne v klidku
Kdyz ne, tak ne ![]()
ani já bych čaj nedávala, UM mu bohatě stačí, vedra nejsou a čaj se mu špatně zpracovává, na to ty střívka ještě nejsou moc dobře stavěný, a ani ve vedrech bych nedávala čaj jenom vodu. takže do cca 4 až 5 měsíce nic krom mléka neřeš (((-:
jo ani já bych s MM neházela flintu do žita, někomu se mléko udělá až za týden, takže přikládej a přikládej ((-: třeba se ti ještě mlíčko spustí.
asha píše:
Taky bych nedavala. Pokud by byla zizen ohromna a bylo aspon 30 stupnu, dala bych vodu
Jinak: 4 dny je malo na hozeni flinty do zita, nekdo se rozkoji pozdeji…zalezi, jestli to chces zkouset nebo ne. Veci na podporu je fura. Ale hlavne v klidkuKdyz ne, tak ne
nemůžu kojit v porodnici mi špatně vyšly výsledky a tak mi druhej den malýho odstrčili od prsa … v porodnici říkali UM + čaj protože po um může mít žížu,ale už neřekli kolik a já mám strach abych neměl žížu
Ahoj,čaje zatím nedávej je to zbytečné,až do zavedení příkrmu stačí UM nebo MM.Žízeň mít nebude UM děláš z vody.Až zavedeš příkrmy teprve potom dávej čaj nebo převařenou vodu,ze začátku toho moc nevypije.
to si asi v porodnici spletli roční období ne? ((((-: neměli tam pořád ještě červenec?
![]()
ok zítra se na čaj vyprdnu ,v porodce jsem ho taky nedávala…si taky říkám,že UM dělám z vody ![]()
Aty píše:
to si asi v porodnici spletli roční období ne? ((((-: neměli tam pořád ještě červenec?![]()
![]()
asi jo dětká byla nějaká popletlá ![]()
a kde jsi rodila ,že ti toto řekli
![]()
UM je náhrada za MM a maminky ,které kojí taky čaj nedávají-je to zbytečné a pokud budeš dodržovat návod na přípravu ,není důvod ,proč by měl mít žízen .Takže čaj opravdu nedávej .
Čajík mimi nemusí. neboj a nedávej. Mlíčko stačí. A kdo ví, třeba se ti ještě podaří rozkojit…ještě není nic ztraceno. Kontaktuj nějakou laktační poradkyni. Třeba tady na miminu p.Hricovou…
https://www.emimino.cz/…ny/laktacni/ Hodně štětstí ![]()
První měsíc jsem „kojila“ a přikrmovala z lahve, čaj jsem nedávala, začala jsem až ve 2 měsících, ale stejně ho nechtěl.
Ahoj, tak já jsem zastánkyně čajíku, vodičky a tak. Je to otázka názoru. Jestli budeš dávat jiné pití než UM, tak určitě ne před jídlem.
My dáváme ( nebo se teda snažíme
dávat ) čajík, vodičku atd. kvůli prdíkům, děsně na ně Sofi trpí a především málo kaká. Já jsem koupila fenyklový čaj, ještě jsme zkusili ten heřmánek, ale po tom měla hodně řídkou stolici - průjem?? Zeptej se v lékárně, na těch čajích je to napsáno od kdy ( od uk. 1. týdne ). Dr. mi říkala že jedině sypané čaje, žádné granule - jsou slazené, ale ono ve finále když se ti půlku dne kroutí a brečí tak nepohrdneš i tím :zeď:
Tak přeju hodně štěstí a ať se Vám daří pít, pokud se tak rozhodneš!!! ![]()
Gratuluju k mimču! ![]()
Také bych čaj nedávala… maximálně, pokud by hodně trpěl na prdíky, tak za den třeba 4-5 ml fenyklového, spíš kvůli léčebnému efektu než na žízeň…
Miminko není zmenšený dospělý (kterému mléko na zahnání žízně moc nepomůže), takhle malinkému mléko stačí. Nechápu tohle hromadné navádění k čajíčkování, jak je obvyklé v některých porodnicích. ![]()