Voda, čaj, prosím o radu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@gusica Dávám vodu z učícího netekoucího hrnkus pevným pítkem od prvního dbne příkrmů. Nabízím na zapití během jídla (třeba tři lžičky, dát zapít, zase tři lžičky…). pak nabízím i během dne, když nemůžu nebo nechci kojit (musím dodržovat mezi jídly 2,5-3 hodiny, jinak mi moc nejí, ale nechci ji nechávat bez tekutin).
Vodu jsem dávala zprvu balenou, nepřevařovala jsem. Teď má skoro 8 měsíců a dávám už nepřevařenou kohoutkovou. Pití by ideálně mělo být při pokojové teplotě.
Čaj bych koupila přímo dětský.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbuchablond píše:
@gusica Taky kupuju dětský čaj od Lerosu, je ve žluté krabičce. Žádný cukr opravdu neobsahuje, jen bylinky. Mají ho i v supermarketech a viděla jsem ho prodávat i v DM drogerii.
https://goo.gl/GI7Nv7A čaj teda dávám jen občas, aby neprudila moje máti, ta je tím čajíčkováním posedlá. Normálně nabízím čistou vodu z vodovodu, on toho stejně moc nevypije.
Jo, tak to je přesně ten čaj. U nás je to stejný s čajíčkováním, jen u nás prudí zase tchýně. Aby měla malá něco teplýho do žaludečku apod. Já jsem lenivá
Mě přijde rychlejší jí napustit do lahve vodu, než se vařit s čajem a čekat až vychladne, než jí ho dám. A zásadně, když jsem uvařila čaj na celý den do konvice, tak ho nepila a když jí uvařím jen ten jeden hrnek, tak ho vyžahne naposezení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gusica píše:
PapeJ: ok dekuju, jen jsem cetla, ze v tech detskych cajech je strasne moc cukru.. Nevim co je na tom pravdyach, no kdyz davam prikrmy tak uz plne kojit nebudu:))) takze vodu jen po jidle? Jinak pres den nemusim? Zatim jime jen jednou denne.
Stačí si přečíst obal - v porcovaných dětských čajích žádný cukr není. Samozřejmě pokud dáš dítěti takový ten granulovaný humus, co nemá s čajem krom toho nápisu na obalu co dočinění, tak tam máš slušnou cukřenku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PapeJ já mu ráno uvařím čaj, dám mu to do učícího hrnku, on si tak 2× cucne, pak to jenom nabírá do pusy a plive pod tričko a večer skoro celý čaj vyleju. Kohoutková je bez práce a nebarví to pítko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@barbuchablond píše:
@PapeJ já mu ráno uvařím čaj, dám mu to do učícího hrnku, on si tak 2× cucne, pak to jenom nabírá do pusy a plive pod tričko a večer skoro celý čaj vyleju. Kohoutková je bez práce a nebarví to pítko
Je, všechny děti jsou stejný
To mi taky mladá dělala, pak bylo období, kdy si z lahve nalívala pití na lžičku a jedla to po lžičkách, to měla lahev s pítkem a teď má lahev s brčkem, tak s tím moc nezlobí
Ale už jí budou tři roky
Já už čaj dávám vyjímečně, jí voda nevadí, spíš teď škemrá o šťávu, ale já ji nechci dávat, tak si občas cucne od táty. No, má jít od ledna do školky, kde vodu se šťávou dávají běžně a slazený čaj, tak mě to trochu štve. Byla jsem ráda, že pije neslazený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PapeJ Třeba bude taková konzerva, jako můj syn - ten jen vodu, snese ji ochucenou maximálně trochou citronu. Čaje dá tak lok a ještě jen od někoho jiného - když mu to dám do jeho hrnku, tak o něj nestojí. Všechno ostatní pití džus (ředěné/neředěné), ochucené vody, ovocné domácí šťávy, malinovou limonádu, kofolu (dala ochutnat babička v nestřeženém okamžiku
) ochutná, udělá bleee a jde od toho.
Akorát je to teda prekérka dostat do něj nějaké léky rozpustné v pití - jak to nechutná jako čistá voda, tak to nepozře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@PapeJ Třeba bude taková konzerva, jako můj syn - ten jen vodu, snese ji ochucenou maximálně trochou citronu. Čaje dá tak lok a ještě jen od někoho jiného - když mu to dám do jeho hrnku, tak o něj nestojí. Všechno ostatní pití džus (ředěné/neředěné), ochucené vody, ovocné domácí šťávy, malinovou limonádu, kofolu (dala ochutnat babička v nestřeženém okamžiku) ochutná, udělá bleee a jde od toho.
Akorát je to teda prekérka dostat do něj nějaké léky rozpustné v pití - jak to nechutná jako čistá voda, tak to nepozře.
No, bohužel, tatínek jí tu vodu se šťávou udělal do hrnku a vyžahla ho jak žíznivá. Naštěstí jí nechutnají bublinky, takže kofola nehrozí a babička jí jednou dala med do čaje a asi ho moc osladila a to taky nechtěla. Jinak v létě vodu s citrónem milovala, neslazenou, kyselou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit