Zase ty skleničky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zase ty skleničky
Ahoj,
vařím malému příkrmy doma. Hodně zeleniny mám z vlastní zahrady + jsem dokoupila něco na trzích od českých pěstitelů. Mám domácího králíka, to samé s ovocem a kojím. Připadám si jako mimozemšťan, skoro všechny mé kamarádky mají děti na UM a jako příkrmy pouze skleničky. Řekly jím to doktorky, že jsou lepší pro miminka. Já teď mám pocit, že snad dělám něco špatně…chci domácí, věnuju tomu čas a má to být horší způsob?
Koupila jsem skleničku, dítě to nechce, i mě to smrdí. Byl to Hamá…k normálně stojí přes 30Kč, v akci 16Kč. Tak si říkám, jaké jsou výrobní náklady, když je v tom započítáná, bio zelenina, koj. voda, bio maso (telecí), to sklo, práce zaměstnanců, doprava do obchodů, marže obchodu a nakonec zisk firmy… kolik ta sklenka má hodnotu? Já koupila igelitku bio zel. a ovoce za 350,–Kč. Nějak mi to vše nesedí.
Jak to děláte vy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Mallorka Hamé je celkově fuj, ani jedno moje dítě to nejedlo, a když už to snědly, tak zvracely… Nějak jim nedůvěřuju.
Osobně vařím, přijde mi to lepší, ale jako nouzovku mám skleničky - Babydream, Babylove, Alnatura, Hipp a Babybio.
Teď mi nejvíc vyhovuje Babybio, porce cca 50-70 Kč, bio kvalita, velice široký výběr chutí a to až tak, že mají kombinace, které jsem u jiných značek neviděla, jídlo krásně voní jako domácí a má i jinou strukturu než běžné kupované příkrmy - viděla jsem vlákna masa.
Jinak si myslím, že nejlepší je domácí z domácí zeleniny a naše doktorka i zastupující doktorka mi to schválily, že je lepší doma vařené ![]()
- Citovat
- Upravit
Vařím, kupované dávám přesnídávky. Nejsem ale zastáncebio, takže kupuji maso u řezníka a zeleninu v supermarketu. Vyjímečně má dítko něco domácího( králík, vepřové, zelenina) Když koupíte skleničku a přečtete si kolik tam čeho je, tak zjistíte, že moc masa neviděla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč by to byl horší způsob? Většinou je to spíš pohodlnejsi. To je asi celý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V klidu pokračuj v tom, co děláš:-) Moje rok a půl stará dcera skleničku neochutnala. I kdyby mi doktorka řekla, že jsou skleničky lepší, nezviklá mě…mě to prostě pocitově nesedí, je to konzerva, zavařená a to jídlo je tam bůhví jak dlouho, ta potravina už nemá tu energii jako čerstvě uvařené jídlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když máš převážně domácí potraviny, tak není co řešit, vař příkrmy dál. Já jsem taky vařila, jen když jsem nestíhala nebo jsme někam jeli, tak jsem měla skleničky v záloze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já zase zastávám názor, že čerstvé bude vždy lepší než konzervy (v tomto případě skleničky). ![]()
A neříkej si, že jsi mimozemšťanka, nejsi ovce - jsi prostě jedinečná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak zalezi, co mas sanci koupit. pokud maso od malovyrobce a zeleninu od pestitelu, tak kazdopadne domaci lepsi, ze. to je asi jasne kazdemu. pokud by clovek kupoval maso a zeleninu v hypermarketu, tak si troufam rict, ze sklenicka je lepsi (kvalitni sklenicka, coz je pro me Hipp, Alnatura atd.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj ja delala taky domaci prikrmy, mela jsem doma par koupenych kdybych nestihla uvarit vetsinou od Hami treba tunaka to mela mala rada, a pres zimu ovocne presnidavky kdyz neni tolik ovoce, ale prevazne byla strava domaci.. Nemyslim si ze by sklenicky byly nekvalitni ale je to spis ta pohodlnost, domaci je urcite lepsi, ale obcas dat sklenicku na tom taky nevidim nic spatneho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to mam tak nejak pul na pul, sklenicky a domaci. Deti jedi oboje, kupuji hippy v Polsku a babylove v dmku. Sklenicky jsou proste pohodlnejsi, jezdime na vikendy pryc a nechce se mi tam vyvaret. Ale co jsem chodila na cviceni s detma, za exota jsem byla se sklenickou ja. Vsechny mamci vybalily po cviceni domaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se chystám na skleničky. Doma vařené mi jíst nechce. Je to každého věc.
- Citovat
- Upravit
Já kojím a dítě mám převážně na skleničkách(mám čtvrté dítě a tak jsem to měla u všech). Hamánka bych v životě nedala, používám kvalitnější značky a snažím se, aby tam bylo co nejméně druhů, prostě ne mišmaš s deseti druhy zeleniny, dochucené škrobem a smetanou, ale aby sklenička přibližovala jídlo, které bude jíst v budoucnu. Obecně používám i pro starší dítě jen skleničky s věkovým určením do 6. měsíce, protože dále už je to jak jsem psala, mišmaš všeho, další zbytečné přísady.
Nemyslím si, že vlastní maso a vlastní zelenina se zahrádky je to nejlepší. Já to pro miminko s díky odmítnu. Protože si myslím, že většina sousedů si nenechává dělat rozbor půdy, zeleniny na dusičnany a další látky a veterinární kontroly masa. Kdyby si toto udělat nechali, minimálně polovina z nich by to do kojenecké stravy podávat nemohla.To samé domácí vajíčko. Já mám pocit, že tady na emiminu je domácí bez kontroly považováno „za skoro bio“,za mě je to to nejhorší, co může být. Vajíčka sice taky někdy dostávám, ale pro mimino použiju je to „s razítkem“.Pokud chceme celá rodina vejce na měkko, tak rozhodně nevyberu ta nekontrolovaná domácí, ale „s razítkem“.Domácí převážně na tvrdou úpravu nebo do pečení. Organismus miminka je citlivější, než u staršího dítěte a dospělého člověka.
Sem tam dám dcerce už něco z našeho talíře(bramboru, kousek telecího masa, když dělám vývar).Vařenou zeleninu z toho vývaru. Solím minimilně a když vím, že jí chci dát, neosolím to vůbec. TAk jsem to dělala u všech. Děti mi jí normálně, i když do roku a kousek konzumovaly převážně skleničky.
Pro mě jsou skleničky pohodlné i proto, že dětí je víc, každé má své zájmy a kromě patlání příkrmů pro miminko mám taky jiné povinnosti- musím je odvést(pěšky) do kroužků, taky se jim chci doma věnovat, musím uklidit.
Co se týče obsahu masa, ve skleničkách je ho, co by se za nehet vešlo. A při denním podávání je to správně. Málokdo ví, že pokud malému miminu na začátku přikrmování chce vařit doma, měl by používat jen vývar, ne to maso(vysoký obsah bílkovin).Pokud někdo jen vaří, je správné, že maso několikrát do týdne, ale ne denně.
Co se týče BIO, to není dle mě úplná záruka kvality, pro mě je důležitější znát ten zdroj.
To je můj názor, samozřejmě je na každém, jak bude své dítě stravovat. Podle mě je domácí bez kontroly ten horší způsob.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen dodám že si jídlo kupuju taky často v restauraci. Na vaření nemám čas a nebaví mě to. Jo, můžete mě kamenovat, ale mně to víc takhle vyhovuje
- Citovat
- Upravit
@Mango_Lassi píše:
Jen dodám že si jídlo kupuju taky často v restauraci. Na vaření nemám čas a nebaví mě to. Jo, můžete mě kamenovat, ale mně to víc takhle vyhovuje
My taky chodíme i s dětmi na menu, ale spíš v létě, když už se dá sednout venku na zahrádce. Když nestíháme, kupujeme české hotovky bez konzervantů. Taky mě může kamenovat kdo chce jak chce, v pohodě je dávám i tříletému dítěti.
Když jsem miminku někdy vařila, stejně jsem toho vařila vždy víc a mrazila. Teď už na takové porcičky v mrazáku nemám místo. A vařit jednu porci, to snad ani nejde, toho bych snad víc zašpinila nádobí a nikdo by to po ní nedojedl. Skleničky prostě oddělám potřebné množství, zbytek do lednice, dojí při dalším přikrmování nebo nejpozději druhý den, když nestačí, rozdělám druhou(nikdy nemíchám, prostě dojí jednu a jdeme na druhou jinou, problém s tím nemám).A nezašpiním žádné misky, vařečky, mixér ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit