Zase ty skleničky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Díky za podporu. Také si to tak myslím. Někdy mi přijde, že to je u kamarádek a známých spíš právě ta pohodlnost, protože když řeknu, že vařím, že jsem si sehnala to a to domácí, tak se rozčilují a začnou ty skleničky hrozně obhajovat, ale spíš myslí, že je to hlodá… pak se mi zeptá kamarádka, kde jsem tu zel. koupila, řeknu jí to a má tisíc výmluv, proč tam nejít.
@Jana206 já moc nevěřím tomu, že výrobci mají vše pečlivě zkontrolovaný, spíš věřím sobě než jim. Těch skleniček se dělá tolik, jsou to kvanta v každém obchodě a kde vidíš pole s mrkví atd. a ještě se zárukou bez dusičnanů atd. ty víš, jak si to očistíš, ale nevidíš jak to čistí brigádník + jak se tu píše, datum spotřeby je od roku 2015 do 2017.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mango_Lassi píše:
@Jana206 partner je vegetarián, takže abych každému vařila jiné jídlo, to bych se po… Řeším to prostě takhle. Aspoň každý jí něco, co mu chutná.
jsi upřímná, nemám námitek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja synovi varila prikrmy doma, ale obcas mel i kupovane sklenicky. Nejradeji mel Alnaturu. Presnidavky jsem take kupovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mallorka píše:
Ahoj,vařím malému příkrmy doma. Hodně zeleniny mám z vlastní zahrady + jsem dokoupila něco na trzích od českých pěstitelů. Mám domácího králíka, to samé s ovocem a kojím. Připadám si jako mimozemšťan, skoro všechny mé kamarádky mají děti na UM a jako příkrmy pouze skleničky. Řekly jím to doktorky, že jsou lepší pro miminka. Já teď mám pocit, že snad dělám něco špatně…chci domácí, věnuju tomu čas a má to být horší způsob?
Koupila jsem skleničku, dítě to nechce, i mě to smrdí. Byl to Hamá…k normálně stojí přes 30Kč, v akci 16Kč. Tak si říkám, jaké jsou výrobní náklady, když je v tom započítáná, bio zelenina, koj. voda, bio maso (telecí), to sklo, práce zaměstnanců, doprava do obchodů, marže obchodu a nakonec zisk firmy… kolik ta sklenka má hodnotu? Já koupila igelitku bio zel. a ovoce za 350,–Kč. Nějak mi to vše nesedí.
Jak to děláte vy?
tak jestli jsi koupila Humánek tak se ti nedivím..ten fakt smrdí, dávají do něj samou mouku, fuj
.
- Citovat
- Upravit
Jinak neříkám, že na cesty nekoupím, to zase ne.
Myslím to tak, že vůbec ne domácí. Jen od začátku skleničky zeleninové i ovocené a pak přejít na normální naši stravu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skleničky jsou dobré v různých situacích, kdy nejde třeba vařit, na cestách atp. Jinak je to vyhazování peněz z okna. A někdo jich má tolik, že je mu to jedno a je to jeho věc. Pro líného a bohatého je to ideální výživa pro mimino.
- Citovat
- Upravit
@Mallorka píše:
Ahoj,vařím malému příkrmy doma. Hodně zeleniny mám z vlastní zahrady + jsem dokoupila něco na trzích od českých pěstitelů. Mám domácího králíka, to samé s ovocem a kojím. Připadám si jako mimozemšťan, skoro všechny mé kamarádky mají děti na UM a jako příkrmy pouze skleničky. Řekly jím to doktorky, že jsou lepší pro miminka. Já teď mám pocit, že snad dělám něco špatně…chci domácí, věnuju tomu čas a má to být horší způsob?
Koupila jsem skleničku, dítě to nechce, i mě to smrdí. Byl to Hamá…k normálně stojí přes 30Kč, v akci 16Kč. Tak si říkám, jaké jsou výrobní náklady, když je v tom započítáná, bio zelenina, koj. voda, bio maso (telecí), to sklo, práce zaměstnanců, doprava do obchodů, marže obchodu a nakonec zisk firmy… kolik ta sklenka má hodnotu? Já koupila igelitku bio zel. a ovoce za 350,–Kč. Nějak mi to vše nesedí.
Jak to děláte vy?
vařím.. kupované jsem dala všeho všudy asi 3× - když jsem zapoměla vyndat z mrazáku atd.. a kluk mi to nechtěl, ani se nedivím.. Já navařila příkrmy např i na dovolenou atd.. prostě dělám domácí - vím co v tom je, že je tam fakt kus masa, né miniatura, nesmrdí to atd.. co dělají jiní je mi fuk, já si s tim tu práci dam.. vařím cca 3× měsíčně - část zamrazím /většinou s masem/, část zavařím ve skle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, já bojuji právě s tím, aby mi malá papala domácí. Vařím jí batáty, kuřecí z ekofarmy, telecí, hovězí, zeleninu.. ale ona to prostě nechce
. Když jsme jí dávala první příkrmy, tak pouze domácá, no ajednou jsme jeli za tchyni, ja nějak nezvládla navařit, no tak jsem koupila skleničku, malá to snědla hned..pak jsme zas koupila skleničku, že jsme se zdržely ve městě a malá už fakt měla hlad.. takže prostě mojí blbostí
mi malá ted domácí odmítá. Takže jsme ve fázi, kdy jí do prázdné skleničky dám tajně domácí, ale bohužel to ta malá prdelka dost často pozná. každopádně jí to jen nabízím, nenutím, nechávám to plně na ní. Mi přijde, jako by do těch sklenišek dávali nejaký návykový ochucovadla či co
![]()
- Citovat
- Upravit
Ja osobne preferuju domaci. Taky nejsem nejaky maniak do bio, takze nakupuju klasicky v obchodu, jen obcas se vyskytne neco domaci jako brambory, mrkev atd. Ale priznam se ze obcas malemu koupim uz hotove napriklad s lososem nebo jehneci, proste takovy co doma bezne neuvarim. A ovoce stridam cerstve a presnidavku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se a jak to máš okolo sebe? Vaří nebo ne? Já jsem tak lehce vypozorovala, že většína kojících se snaží víc vařit a UM jede dál ve sklinkách. Mně jen štve, že kamarádka, kterou mám moc ráda, zato tak hrozně bojuje, až mi připadá, že to vaření vážně není dobrý. Nakonec mluvila něco, že by si koupila i far. bedýnky, ptala se, kde nakupuji já, až mi došlo, že jí to možná hlodá i z druhý strany, ale pohodlí je pohodlí bych řekla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brko babylove je tak sladká ta mrkev, že se mi to nezdá. Já mám od táty ze zahrady mrkvičku (karotku), pravidelně zaléváná, je pěkná, ale uvařím ji a nemá s babylove ani trošičku podobnou chuť. To mě zaráží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mallorka píše:
@martina.se a jak to máš okolo sebe? Vaří nebo ne? Já jsem tak lehce vypozorovala, že většína kojících se snaží víc vařit a UM jede dál ve sklinkách. Mně jen štve, že kamarádka, kterou mám moc ráda, zato tak hrozně bojuje, až mi připadá, že to vaření vážně není dobrý. Nakonec mluvila něco, že by si koupila i far. bedýnky, ptala se, kde nakupuji já, až mi došlo, že jí to možná hlodá i z druhý strany, ale pohodlí je pohodlí bych řekla.
upřímně? víš, že ani nevím
mi je to fakt fuk.. když někdo chce dávat dítěti um (aby si nezničil prsa - aktuálně známá), tak je to její volba. Když chce někdo kupovat, ať už má jakýkoliv důvod, je to jeho věc. Kamarádce bych řekla, že vařím, protože k tomu mám důvod, ať to respektuje, tim by to pro mne skončilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 partner je vegetarián, takže abych každému vařila jiné jídlo, to bych se po… Řeším to prostě takhle. Aspoň každý jí něco, co mu chutná.