2,5leté dítě prý špatně kouše?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak jasně, že by ses tím měla zabývat.
Normálně bych jí vysvětlila, že to ke slušnému chování u stolu nepatří a upozorňovala bych ji, když by to udělala.
Co jiného taky dělat než vychovávat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nepospichaji tam na ne? Snazila bych se doma vsvetlit, ze se to nedela, kdyz ji u toho pristihnu. A ze do pusy se dava jen to, co clovek opravdu chce snist. V jeslich bych pozadala, aby ji pripadne do jidla nenutili a nechali ji snist jen co fakt zmuze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělá to 3,5 letá dcera známé, přidává si jídlo do pusy i když ještě nesnědla to, co tam má. Pak ji někdy nadáví, když to nemůže spolknout. Vadí mi to hodně, a i když je to dítě, přijde mi to prostě nechutné, ale samozřejmě se ovládám a nedávám to najevo, je to její dítě, ne moje ![]()
Dcerce bych se snažila vysvětlit, že takhle se nejí a třeba zkoušela trénovat doma - sedět u ní a další sousto jí podat, až spolkne to první..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že jí vysvětlujeme, že se to nedělá!
Spíš by mě zajímalo, jestli to mám brát jako problém, že říkají, že neumí kousat. Tak mi to učitelka v jeslích prezentuje.
Ale přitom když jí něco chutná, tak normálně vidím, jak žvejká… Ale když si třeba nacpe pusu masem, tak to rozkouše, ale už to nechce spolknout. Někdy to spolkne, někdy to chce vyplivnout.
Nikdy se nedávila! A kadí ukázkově.
A teprve teď jí začaly růst ty poslední čtyři stoličky. Jedna už vykukuje.
Prostě umí nebo neumí kousat? Předtím mě vůbec nenapadlo to řešit.
To, že občas jí jako prase je věc jiná…
- Citovat
- Upravit
@zdenka_v tak samozrejme ze umi kousat, kdyz doma kouse… Bud se tam citi pod tlakem, nebo ji nechutna, resi tim nejaky problem, se kterym se nefokaze jinym zpusobem vyporadat, tot vse ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, když se vás v jeslích zeptají, „umí vůbec kousat? Když dělá to a to…“
Tak jsem byla trochu v šoku.
Pak o tom člověk přemýšlí…
Já myslím, že kouše naprosto normálně a občas je prostě prase…
Ale učitelka to bere asi jinak.
- Citovat
- Upravit
Jo takhle, já si myslím, že umí, ale že se asi naučila, že to bude moci vyplivnout, když toto udělá.
Pochybuji, že ji v jeslích nutí to spolknout, nesmí se to a já bych radši nechala dítě hlady, než mít s někým „popotahovačky“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenka_v Možná jí to trošku ujelo, ono dívat se na dítě, které má v ústech kouli jídla různé konzistence asi není nic příjemného, i když je malá.
Navíc to pořád asi zní líp a méně konfliktně, než že nemá vůbec naučeno alespoň minimálně stolování.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já tohle dělala ve školce, cestou domů odpoledne ze mě máma dolovala nasyslené maso od oběda. Dělala jsem to s tužším masem - nebavilo mě ho krájet tak jsem ho radši celé strčila do pusy aby mi nevynadali že jsem ho nesnědla. Byla jsem dost velká tak to maso ve tvářích nebylo moc vidět. Mamka to poznala vždycky podle toho, že jsem mlčela. Ve škole už jsem jedla normálně - ono to přejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že kouše naprosto normálně a občas je prostě prase…
Ale učitelka to bere asi jinak.
Spíš jestli se v jeslích nechová jinak. Předvádění, tlak, pomstí se někomu… Případně vyžadovat pozornost okolí (učitelky?)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zdenka_v moje skoro trileta mela taky takovy obdobi, nechtelo se ji kousat.
Zaclo to cca pred rokem, ted uz to neni tak hrozny.
Neresit, nucenim niceho nedosahnete.
Davejte ji na jidlo co chce, to prejde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj.
Zajímal by mně váš názor.
Dcera 2,5 roku v září začala chodit do školky-jeslí.
Nikdy před tím mi nepřipadalo, že by měla problémy s kousáním.
Pravda, maso jí moc nejede, moc ho nejí.
Ve školce prý jídlo nasyslí do pusy a nekouše ho. Prostě ho tam nechá.
(jestli jí pak řeknou ať to vyplivne, nevím…)
Doma to občas dělá taky, ale nakonec to rozkouše (dle mého názoru) a spolkne.
Dělá to většinou, když jí to nechutná.
Když jí rohlík nebo třeba fidorku, brambory, těstoviny, rajčata atd. tak jasně vidím, že kouše.
Ale v jesličkách říkají, že nekouše, že to prostě jen syslí v puse…
Co si o tom prosím myslíte?
Mám se tím nějak zabývat?
Váhu má normální.