Vyděšená - asi se dusil

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
249
17.11.15 00:52

vydesena - asi sedusil

Dite ma 9 mesicu a zadne zuby. Jednou sem u dava uplne mini kousky mekke sladke hrusky. Par kousku snedl ale pak jako by se rozhodl ze mu nechutna a zacal ty kousky davit ven a chciliu toho vypadal jako ze nedycha tak sem mu prestala davat kousky ovoce. Jednou sem mu rozdelala prikrm vhodny od ukoneneho 8 mesice ( mel zrovna ukoneny 8 mesic) a uz to neni uplna kase ale bli tam kousicky rze nebo testovin a taky se jako bzal dait az seu musel sahnoutdo krku a jidlo posunout. Nevim ci to. Jestli kuli tomu ze jchce jist rychle. Apred il se mu daa piti ajeste t granulky nebyli uple rozpustenea zacal ksla a dit se. Zedla sem ho ale mel zavrea hocicka a hlavu spadlou dolu. Kdyz sem si ho dalana steha hlavou dolu a poplacala po zadech oterel oci. Ted sem z toho vyplasena a porad chodim kotrolovat jestli dycha. Uz asi dnes neusnu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
17.11.15 01:13

Necpi mu zbytecne kousky, kdyz je nezvlada a budete v poradku oba dva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
17.11.15 01:27

Nedávej mu ještě takové jídlo, když to nezvládá! a vůbec mu nedávej granulky k pití, i kdyby byly rozpuštěné, není to zdravé… předpokládám, že to byl čaj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
17.11.15 03:05

Myslim, ze na male kousky uz ma cas. Neni to tim, ze si to v pusince sysli a pak to nezvlada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.15 06:19
@Mikys píše:
Myslim, ze na male kousky uz ma cas. Neni to tim, ze si to v pusince sysli a pak to nezvlada?

Evidentně ještě nemá, kdyz to davi nebo se tím dusi.

@KarlaNim Nedávej kousky a dál mixuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44192
17.11.15 07:00

Nedávej kousky a dál mixuj. Věk na skleničkách příkrmů je pouze orientační. Některé dítě je připravené dřív, některé později. Nemá smysl nic lámat přes koleno, věčně mixovat nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8679
17.11.15 07:21

@KarlaNim moje dítě davilo jednu lzicku ze skleničky co jsem koupila na ochutnani. Prostě blivajs. Od té doby varím a mixuji, syn má 10 měsíců a až teď jídlo jen mackam vidličkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
17.11.15 08:10

@KarlaNim
To, že nezvládá papat kousky, neznamená, že ti v noci přestane dýchat ;-) Takže v klídku spinkej.
Nicméně pokud kousky ještě nezvládá, tak dál mixuj a dej mu čas. Každé mimčo je jiné a že to zvládá dítě např. od kamarádky, automaticky neznamená, že tvé bude taky.. Netrap se tím a dělej tak, jak vyžaduje tvé dítě. Do 18 let ty kaše vyžadovat nebude:))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
17.11.15 08:12

Klid. Na kousky ma jeste dost casu, ja zacala kolem roku a i ted obcas mixnu, maly to ma rad. 14mes. Neboj, bude kousat jako vsichni, jen azbude on pripraven. Taky to zalezi na poctu zoubku, nekdo ma 8, nekdo 2. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
17.11.15 08:13

Já si teda taky myslím, že už by nějaké (alespoň malinké) kousky zvládat měl. Ale budeš na to muset jít pomaleji.Zkus třeba uvařený příkrm rozmixovat a přidat do něj malou namačkanou mrkev nebo bramboru nebo malinko kuskusu. Kdyby byl problém ještě tak za měsíc, už bych to asi konzultovala s pediatričkou, může jít o fyziologický problém (kamarádky dcerce takhle zjistili nějaký problém s hrtanovou příklopkou).A ten granulovanej čaj fakt nedávej, je to jen dochucenej cukr, nic víc.

• Citovat
  • Upravit
85299
17.11.15 08:28

@KarlaNim tyhle male deti maji silny davivy reflex!! Musi se to naucit postuone. Zadne kousky mu takto nasilim necpi. Zkus mu davat opatrne pod dohledem vsede treba kukuricnou krupku, kousky chleba (tu mekkou cast), at si zvykne posouvat potravu jazyjem dal. My mame 9,5 mesice a taky se to stale ucime. Granulovany caj vubec nedavej, podivej se na slozeni - davej jen cistou vodu nebo sackovy caj urceny pro miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
17.11.15 09:13

Do mixu pridavej pomalu mackane kousky, jak tu uz padlo. Ale opravdu casu dost :-)

Příspěvek upraven 17.11.15 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.11.15 09:17

@jednaholka Tak zrovna schopnost zpracovat kousky miminkovske stravy podle me s poctem zubu (povětšinou rezaku), podle me vůbec nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
17.11.15 09:20

A podle mne jo ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
17.11.15 09:32

@jednaholka podle mě taky moc ne, syn měl zubů spoustu a kousky mi z jídla cedil snad do roka, strouhaná mrkev byla utopie snad do dvou let a hle je mu 2,5 roku a spořádá dvě mrkve ke sváče sotva mě je nechá aspoň oloupat ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí