Voda v termosce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1812
22.5.12 09:39

Voda v termosce

Ahoj holky, cetla jsem tady vychytavky na pripravu UM a cetla jsem, ze si clovek muze dat prevarenou vodu do termosky, aby byla pripravena na krmeni, ale chci se zeptat, na jak dlouho dopredu si tam tu vodu muzu pripravit, aby se to nezkazilo??, :nevim: :nevim: a nebylo kvuli tomu malemu spatne?? To same,. kdyz mam pripraveny v lahvicce fenyklovy caj a nevypije celou lahvicku, tak muzu to potom jeste nekolikrat ohrivat?????
A jeste, kdyz pouzivame kapicky Espumisan, jak dlouho se muzou uzivat, aby na nich nevznikl navyk???
Diky za odpovedi… :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
41882
22.5.12 09:41

1. vodu v termosce mám celou noc, nezkazí se
2. čaj jsem ohřívala tak jednou, jinak vařím čerstvý
3. návyk na Espumisan? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.5.12 09:42

A jak by se ti zkazila voda? :mrgreen:
Když budeš tu termosku dobře udržovat a budeš ji používat opravdu výhradně jen na čistou převařenou vodu, nic se ti nezkazí. Voda v ní samozřejmě po pár hodinách už nebude dokonale sterilní, ale tak to bych řešila maximálně tak u nedonošence, normální mimino není zas taková květinka, že by to nepřežilo.

Zkazit břicho mu můžeš spíš špatně vymytou lahví nebo skladováním už udělaného UM a pětovným ohříváním, ale ne čistou vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
22.5.12 09:47

kdyz sme jezdili s malou stanovat dokavad byla jeste kojenec tak voda tepla v termosce vydrzela i tri dny.
caj sem ohrivala behem dne treba 10 x…ale druhy den uz vylila..
navyk na espumisan o tom jsem jeste neslysela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
22.5.12 09:48

vodu si připravuju do termosky večer, abych v noci nemusela lítat po baráku a ohřívat vodu. UM dělám k ránu. takže voda mi vydrží v termosce cca 8h. ještě se nezkazila. čaj udělám ráno, pije průběžně přes den, neohřívám.

espumisan - na to samé jsem se ptala dětské - espumisan se nevstřebává, mění pouze ty střevní plyny na pěnu, takže návyk nehrozí (dle jejích slov).
synovi jsem ty kapky dávala od jeho 2 týdnů do cca 5m - z počátku před každým kojením, pak už jen na večer. návyk neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1812
22.5.12 09:52

Holky, diky moc za odpovedi :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:
Ja mu prave ten caj v te flasce musim prihrivat, jinak mi to nevypije :-))))))))))))))
Takze pokud si to v te termosce pripravim na 24 hod, dopredu, tak se nic nestane.,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
25.5.12 20:29

vodě se nic nestane, ale mě ta voda v termosce stejně nevydržela celý den a čajík jsem taky několikrát přihřívala, ale každý den udělala nový

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.19 21:33

vařená voda v termosce závadnost

Ahoj, koupila jsem si termosku z Ikea, že v ní budu nechávat převařenou kojeneckou vodu na noc. Chci se zeptat, jestli je možné, aby termoska uvolňovala nějaké škodliviny do vody a nebo jestli to skladování teplé vody může nějak vodu z nehodnotit. Díky.

• Citovat
  • Upravit
6664
25.4.19 21:41

Předpokládám, že je to kovová termoska. Před prvním použitím bych ji umyla saponátem a hlavně důkladně vypláchla horkou vodou. A pak už bude v pohodě a nic by nemělo hrozit - tyto nádoby na potraviny, nota bene přímo určené na horkou vodu, musí splňovat milion různých atestů, nějakého šméčka z tržnice nebo něčeho plastového (v případě vroucí vody) bych se bála, ale kovové termosce z Ikei bych důvěřovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.4.19 21:41
@Anonymní píše:
Ahoj, koupila jsem si termosku z Ikea, že v ní budu nechávat převařenou kojeneckou vodu na noc. Chci se zeptat, jestli je možné, aby termoska uvolňovala nějaké škodliviny do vody a nebo jestli to skladování teplé vody může nějak vodu z nehodnotit. Díky.

No, já vsadila na jistotu a šla rovnou do nerezových termosek určených pro kojence a děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.4.19 22:39
@Anonymní píše:
Ahoj, koupila jsem si termosku z Ikea, že v ní budu nechávat převařenou kojeneckou vodu na noc. Chci se zeptat, jestli je možné, aby termoska uvolňovala nějaké škodliviny do vody a nebo jestli to skladování teplé vody může nějak vodu z nehodnotit. Díky.

Já měla převařenou vodu v uzavřené lahvičce pro kojence. Když jsem dělala mléko, uvařila jsem čerstvou, smíchala s tou studenou. Měla jsem vychytaný poměr a zvládla jsem mixnout koktejl jednou rukou a se zavřenýma očima.
Pokud bych něco skladovala, jen v nádobí testované na škodliviny a vhodné pro děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
25.4.19 22:50

Caj nebo varici vodu udělám do konvice, nechávám trochu zchladnout a pak prelevam do termosky. Pro me ma caj udelany rovnou v termosce pachut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
25.4.19 23:24
@Anonymní píše:

Co konkrétně by termoska mohla uvolnit za par hodin? Koupena v Ikee? Mysli… nic :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.19 23:26

@Sofierules treba nejake tezke kovy… :nevim: aktualni test termosek jsem nenasla, ale v jednom starsim jsem nasla, ze nektere muzou neco uvolnit a to i ty znackove.

• Citovat
  • Upravit
788
25.4.19 23:32
@Anonymní píše:
@Sofierules treba nejake tezke kovy… :nevim: aktualni test termosek jsem nenasla, ale v jednom starsim jsem nasla, ze nektere muzou neco uvolnit a to i ty znackove.

No tak zrovna ikea je na tohle asi docela hakliva… nicméně pokud jsi z toho takhle vystresovana asi ti nezbyde nic jiného než pokaždé ohřívat čerstvou vodu… já jsem ohrivala i v noci čerstvou vodu- přesně jsem věděla na kolik sekund do mikrovlnky a bylo hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová