Krmení - budit nebo nebudit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
84
19.5.12 16:10

krmení-budit nebudit?

Zdravím děvčátka :)
Ráda bych se zeptala na váš názor a jak to doma praktikujete Vy. Dnes nám je týden, mám prcka na krmení budit, nebo čekat až se vzbudí sám? Každý říká něco jiného. V porodnici mi tvrdili, že ho mám každou 1,5h-2h budit a krmit nejlépe 10-12× za den, v noci nebudit. Někdo říká, že zas čekat, ale pokud se do 3h nevzbudí, tak rozhodně budit a jinde jsem zas slyšela že nebudit vůbec…
Momentálně malýho budím zhruba po 3h, pokud si neřekne sám. Ale klidně bych ho nechala spát a zbytečně neotravovala. Jinak kojím, jen na večer přidávám trošek beby, aby se víc zasytil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mrkvetka
19.5.12 16:12

Já bych ho klidně nechala spinkat a budila až okolo čtvrté ráno, jsi šťastná matka :potlesk: Nebojím se, že by to pak nedohnal přes den…

• Citovat
  • Upravit
24798
19.5.12 16:13

Záleží, kolik váží - jestli je to normální donošené miminko, budila bych přes den po max. třech hodinách a v noci ne.
A s tou Bebou přestaň, můžeš si odrovnat kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
19.5.12 16:13

Pokud normálně přibývá, tak bych nebudila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.5.12 16:24

pokud normalne pribyva, nebudila bych a kojila jak si rekne, jen pri intervalu delsim jak cca vic jak 4 hodiny, bych pribudila.

beba je podle me take zbytecna, tvoje mleko by melo plne stacit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
19.5.12 16:27

Váhu má v pořádku. V porodce šel trošek dolů, protože jsem měla málo mléka a musel se dokrmovat, ale to už je teď vpořádku. Přes noc bych ho nebudila, ať si zvyká spát. Jen nevím jak přes den. Najednu stranu si říkám, že bych he nechala ať si spí jak chce. Na druhou zas, jestli mu nemám nastolit nějaký pravidelný režim ať si zvyká…

Pipet- beba mi může odrovnat kojení?? V porodce jí taky dostával

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.5.12 16:31

@Neit kazde mimco jde s vahou dolu (max 10% svy porodni vahy -na dokrm by musel shodit vic), chvilku trva nez naskoci laktace, me treba az doma…tady v nemecku je treba cca desetidenni lhuta, kdy by melo mimco nabrat svoji porodni vahu - pod dohledem porodni asistentky. Zadnej stres!

kombinace UM a materskeho mleka je vzdy zradna, ditko se lepe zasyti, neda mu to takovou praci a casem bude um vyzadovat vic a materske mleko se tvori dle poptavky, tou davkou beby je ta poptavka nizsi. Proto je to kotnraproduktivni. Obzvlast, kdyz je vse jinak v poradku.

jak ji podavas? z normalni lahvick?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.5.12 16:33

Záleží na tom, jak přibývá. Pokud dobře, tak bych v noci nebudila vůbec a přes den nenechala víc jak 3-4 hodiny. Podle doktorky prý tak malé mimčo může být zesláblé hlady a prostě se neprobere a hlad raději zaspí. Ale záleží na dítěti. Náš špunt měl období, kdy jsem musela budit a nutit jíst, abychom to zvádli víc než 4× denně.
Teď, mu je půl roku a už měsíc se mi přes mou nelibost naučil v noci jíst.
Jinak vím, že ses na to neptala, ale Bebu bych nedávala (pokud ti po kojení vyloženě nevříská hlady). Akorát se tím připravuješ o mléko. Navíc mu to může zachutnat a může začít odmítat MM.

• Citovat
  • Upravit
1042
19.5.12 16:36

Ještě je malinký, zatím bych jenom kojila podle jeho potřeby, tzn. když je vzhůru. Beba jsou vyhozené peníze, pokud máš dost mléka. V porodce ji dostával, protože jak píšeš, měla jsi málo mléka…pokud už je všechno o.k. a ty máš mléka dost, tak mu to musí bohatě stačit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.5.12 16:37

Můj prcek taky v porodce dostával Bebu, protože tam zhubnul víc jak půl kila a teprve potom mu nasadili dokrm. Pokud vám tu Bebu nedoporučili při odchodu a prcek nemá problémy s přibíráním, tak bych to nedělala.
Pokud to dáváš z lahvičky, tak může pak být líný táhnout z prsa.

• Citovat
  • Upravit
880
19.5.12 16:57

Přes den jsem budila pokud interval byl delší než tři hodiny. V noci nebudit. BEbu vysadit, poptávka po mlíčku stimuluje tvorbu mléka, čím víc bude miminko pít, tím víc se bude dělat mléka. Tím že dáš Bebu, sížíš poptávku a vytvoří se méně mléka. Navíc UM mléko je pro miminko lépe přístupné, nemusí se snažit, a může ho začít vyžadovat a kojení odmítat, protože při něm se nadře. Za pár dnů si uděláte trošku režim a bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
19.5.12 16:58

Jestli přibývá, nebudit ani v noci ani ve dne, on si řekne. My tedy budili v noci hodně dlouho, protože Adélka byla nepapací a nepřibírací a furt nás doktorka honila na převažování. Ale pokud je v tomto směru vše v pořádku, nebudila bych a užívala klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
19.5.12 17:06

mě práveže při odchodu bebu doporučili, alespoň na noc, aby se víc zasytil. A tvrdili mi, že 8× za den krmit je moc málo. Ale osobně si myslilm, že nezáleží na tom kolikrát dostává, ale kolik toho vypije, při jednom krmení, zas ho nechci nějak překrmovat…
krmím ho z flaštičky. I své mléko, mu dávám z flaštičky. Kojení pro mě bylo utrpěním, hded první den mi popraskaly bradavky, měla jsem je až do krve. Paní přes kojení mi poradila, ať nekojím alespoň do doby než se mi bradavky zahojí, abych neměla pak ještě větší problémy. A hlavně díky stresu z kojení, bych prý mohla přijít i o mléko. Takže teď momentálně odsávám a vyhovuje mi to tak víc, než klasické kojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.5.12 17:15

@Neit kamaradka mela to same a po tydnu se rozkojila normalne, trochu se to zhojilo… pouzivala teda savicku od medely, ty maj trochu tvar jako prso a navrat ke kojeni je pak snadnejsi.

8× za den mi prijde normos, i ten interval radi docela kratky, s tim jsem se teda jeste nesetkala, vetsinou jedou podle 3 hodinovych intervalu. Co je to za porodnici?

ja jsem teda najela rezim cca 2 hodiny, nekdy vic, nekdy mit, na prochazce treba spala vic.

je fakt, ze tim odsavanim vlastne urcujes ten objem mleka trochu ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
19.5.12 17:27

Ja bych asi nebudila, kdyby měl hlad tak si řekne, mě se taky malej budil jen když měl hlad a přes den si vzal tolik mlíka kolik potřeboval a pak se v noci nebudil

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová