Krmení - budit nebo nebudit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
84
19.5.12 17:40

je to porodnice v táboře…teď ho krmím zhruba každé 3-3,5hodiny, někdy se sám vzbudí dřív a dávám mu 120-130ml. Když toho vypije míň vzbudí se dřív.
Když ho nechám přes dem spát a nebudu budit, vydrží pak v noci spát dýl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
19.5.12 17:41

Pokud prospívá, tak nebudit a Bebu nepřidávat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
19.5.12 18:13

Taky mi v porodnici říkali buďtě je,klidně každou hodinu,tak to bych s dvojčatama nic jiného nedělala,jen seděla a kojila.Doma jsem první dny budila po třech hodinách a po týdnu mě to přestalo bavit,nechala jsem je spát,na váze neubývaly a mě taky nikdo nebudí k jídlu,když mám hlad,vezmu si.Takže za mně nechat spát,bude to pohodlnější i pro tebe :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2288
19.5.12 18:19

a ta lahvička pro kojené děti je od medely calma a nebo taky u aventu jsou nejaké ty savičky:))ale pokud říkáš,že už nekojíš,tak je vlastně jedno z čeho to pije…jen je to škoda,prso máš vždy u sebe a je to o moc pohodlnější,já taky odsávám mlíčko a dávám zmrazit,ale jen pro moje pohodlí,až se jednou rozhodnu vzdálit na dýl než tři hodiny,to pak nastoupí na scénu chlap a lahvičky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
19.5.12 18:28
@Neit píše:
Zdravím děvčátka :)
Ráda bych se zeptala na váš názor a jak to doma praktikujete Vy. Dnes nám je týden, mám prcka na krmení budit, nebo čekat až se vzbudí sám? Každý říká něco jiného. V porodnici mi tvrdili, že ho mám každou 1,5h-2h budit a krmit nejlépe 10-12× za den, v noci nebudit. Někdo říká, že zas čekat, ale pokud se do 3h nevzbudí, tak rozhodně budit a jinde jsem zas slyšela že nebudit vůbec…
Momentálně malýho budím zhruba po 3h, pokud si neřekne sám. Ale klidně bych ho nechala spát a zbytečně neotravovala. Jinak kojím, jen na večer přidávám trošek beby, aby se víc zasytil…

Nebudit a nepřidávat umělou stravu.Pokud přibývá,je to zbytečné-bohatě stačí tvoje mléko,tak ať si nezvykne na umělé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.5.12 18:47
@Neit píše:
je to porodnice v táboře…teď ho krmím zhruba každé 3-3,5hodiny, někdy se sám vzbudí dřív a dávám mu 120-130ml. Když toho vypije míň vzbudí se dřív.
Když ho nechám přes dem spát a nebudu budit, vydrží pak v noci spát dýl?

Podle toho, jestli bude mít hlad. Neřekla bych, že na to má vliv buzení/nebuzení, ale spíš objem vypitého mlíka :nevim: . Já pak třeba budila, protože by malý najel na ražim jídla po 5 hodinách a takhle mi pěkně prospal celou noc. Ty máš výhodu v tom, že odsáváš, ale mně pak třeba i bolela prsa, nebo naopak jak málo pil, tak bylo málo mlíka…

• Citovat
  • Upravit
84
19.5.12 19:07

já pokud začnu cítit v prsou tlak a bolest, tak hned odsávám. Většinou chvilku na to malýho krmim. Horší to je pak v noci, původně jsem chtěla přes noc normálně kojit abych se neotravovala s ohříváním mlíčka, ale ta bolest je už prostě nesnesitelná. Prcek je jak piraňa, s přisátím problém nemáme, ale hrozně se u toho kroutí a škuba s hlavičkou, tak ty bradavky dostávají pořádně zabrat. Manžel se už na to nemohl koukat jak u toho div nebrečim a okamžitě objednal elektrickou odsávačku. Doma mám jen tu ruční, takovou trubku a ta je na prd. V podstatě mi to takhle i mnohem víc vyhovuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.12 19:30

@Neit
Byla jsem na tom s kojením podobně - popraskané bradavky do krve po prvním jdu.. Mazala jsem bepanthenem a stejně nic moc.. Nakonec mi pujčili v porodnici kloboučky. Kdyby mi je nepůjčili, tak v podstatě nekojím. Tak jestli chceš ještě zkusit normálně kojit, zkus tyhle kloboučky http://dnformed.cz/…loboucky.php stojí asi 200 nebo 250Kč. Měla jsem i od Aventu, ale nic moc.. Malý se ani nepřisál. Tyhle jsou super, krásně tenké, takže se přilepí.

Kojím jen s nimi a jsem spokojená, malému je 6 týdnů.

• Citovat
  • Upravit
84
19.5.12 19:52

kloboučky jsme v porodnici také zkoušeli, ale bolelo to i přes ně. Teď mažu bepanthenem. větrám a večer oplachuju heřmánkem. Už se to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25113
19.5.12 20:21

NEbudila jsem. Podle mě se to v porodnici dělá spíš proto, aby se tvořilo mlíčko. Doma jsem nechala. Vyjímečně jsem probudila, když jsem třeba chtěla nakojit večer a jít spát … užívej si. Mě se teĎ v noci budí co 2 hodiny, hned bych to vrátila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
19.5.12 20:32

Moje zkušenost - plně donošenou Káju jsem budila pouze pokud spala více než 4 hodiny, což bylo velmi zřídka (přes den). V porodnici radili do půlnoci budit po půlnoci nebudit, ale Kája se v noci moc vzbudit nenechala. To mělo bohužel vliv na tvorbu mléka, takže moc nepřibírala až do 4 měsíců, kdy se začala v noci budit a pak z ní byl pěkný cvalík :D Já osobně bych Bebu taky nedávala, ale fakt je, že jestli má všechno z flašky, tak je to asi buřt. Odstříkávání ti možná přijde dobré teď (chápu, bolavá prsa nic moc), ale z dlouhodobého hlediska si myslím, že přímé kojení je pohodlnější (samozřejmě, pokud to neznamená prsa na hadry) Kloboučky doporučuji od Medely. Jinak na bolavá prsa je výborná mastička s olivovým olejem z DM a pak mi holky radily v diskusi spoustu zajímavých věcí, tak zkus kouknout (levandule, třezalka…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kulišandaaa
19.5.12 20:45

Bebu určitě ne! Proč? Chceš si odrovnat kojení? Mateřské mléko plně stačí, do prvních příkrmů (bohatě stačí v půl roce) nepotřebuje do pusinky vůbec nic navíc.Čím víc budeš kojit, tím víc bude mlíka. Jinak na pravidelný režim je ještě malý, to si ještě užijete. Osobně bych v noci nebudila, pokud přibývá normálně a moc se ti nenalejvaj prsa (já do 4 měsíců budila každé 3 hodiny, pač to ze mě teklo proudama…).

• Citovat
  • Upravit
84
19.5.12 20:47

taky si myslím, že mi to v porodnici doporučovali kuli tvorbě mléka a taky, že ho bylo ještě málo a prcek se tolik nenajedl. Teď už ho mám hodně, tak mi to teď připadá zbytečný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.5.12 20:54
@Neit píše:
taky si myslím, že mi to v porodnici doporučovali kuli tvorbě mléka a taky, že ho bylo ještě málo a prcek se tolik nenajedl. Teď už ho mám hodně, tak mi to teď připadá zbytečný…

Ale jsi ještě brzy po porodu a tvorba mlíka se pořád ustaluje. I když pokud odsáváš, tak to můžeš nezávisle na dítěti…

• Citovat
  • Upravit
876
19.5.12 21:05

jj, taky jsem pro nebuzení.když mimi spinká, tak ho nech.Taky jsem ze začátku budila a nyní si za to zpětně nadávám.Ale člověk neměl zkušenosti a hlavně každý říkal něco jiného.Chce to obyč.selský rozum, kdyby hladověl, tak se ozve křikem, to se můžeš spolehnout.Nám malá někdy zaspala i 5h a já ji tahala s postýlky ještě spící.no,jak říkám, teď bych si dala pár facek!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová