Krmení - budit nebo nebudit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25959
19.5.12 21:09

vyhledala bych co nejdřív laktační poradkyni. Pokud je mimčo správně přisáté, nebolí to i když máš rozdrbaný bradavky. Měla jsem to taky, v porodce doporučili lahev, než se to spraví. Hned druhý den jsem utíkala k laktační, upravila nám polohu a prsa se zahojily i při kojení ;) Pokud máš špatnou polohu, malej ti rozkouše prsa hned co zase začneš přikládat. Nevím, co ti na odsávání vyhovuje. Až budeš chodit s prckem na dýl ven, tak budeš odsávat na veřejnosti? :think: Ale jestli dáváš z lahvičky už dýl tak je možné, že prcek už prso chtít prostě nebude.
A bebu bych taky nedávala. Už takhle toho vypije hrozně moc 8o 120ml mi pije malá v půl roce 8o
Navíc, pokud budeš jen odsávat a vůbec nebudeš přikládat k prsu, nebude se složení mlíčka přizpůsobovat potřebám mimča.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
675
19.5.12 21:14

zakladateko mě bylo v porodce řečeno přes den budit tak po 3 hodinkách,aby trochu najelo režim a v noci nebudit,tak jsem to tak praktikovala,po koupání už nebudila a čekala jsem až si sama řekne,přes den po těch 3 hodinkách jsem i budila když bylo třeba jen odpol jsem jí v kočárku nechala i 3apůl.jsou nám 2 a půl měsíce a máme zajetej perfektní režm a řekla bych že je to tím,že sem i pravidelně budila. kojím rano mezi 6-7 pak 10-půl 11, kolem 1,pak o půl 5 a 7-půl 8 a pak se v noci budí tak jednou kolem půl 2.máme zlatý dítě :potlesk: takže za mě přes den určitě budit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.5.12 21:15
@anella píše:
jj, taky jsem pro nebuzení.když mimi spinká, tak ho nech.Taky jsem ze začátku budila a nyní si za to zpětně nadávám.Ale člověk neměl zkušenosti a hlavně každý říkal něco jiného.Chce to obyč.selský rozum, kdyby hladověl, tak se ozve křikem, to se můžeš spolehnout.Nám malá někdy zaspala i 5h a já ji tahala s postýlky ještě spící.no,jak říkám, teď bych si dala pár facek!! :lol:

Nemůžeš. Některé děti hlad neprobudí. Bohužel jedno takové mám doma…

• Citovat
  • Upravit
Billi
19.5.12 21:17

Ještě mě napadá, že nejvíc dorasovaný bradavky mám pravidelně z odsávačky :nevim: :think:
Ahoj @petrul :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
675
19.5.12 21:20
@anella píše:
jj, taky jsem pro nebuzení.když mimi spinká, tak ho nech.Taky jsem ze začátku budila a nyní si za to zpětně nadávám.Ale člověk neměl zkušenosti a hlavně každý říkal něco jiného.Chce to obyč.selský rozum, kdyby hladověl, tak se ozve křikem, to se můžeš spolehnout.Nám malá někdy zaspala i 5h a já ji tahala s postýlky ještě spící.no,jak říkám, teď bych si dala pár facek!! :lol:

mě bylo řečeno,že malý mimi pak nemuseí mít sílu se vzbudit při hladu,když dlouho spí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
19.5.12 21:22
@Billi píše:
Nemůžeš. Některé děti hlad neprobudí. Bohužel jedno takové mám doma…

já též :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
19.5.12 21:23
@Billi píše:
Ještě mě napadá, že nejvíc dorasovaný bradavky mám pravidelně z odsávačky :nevim: :think:
Ahoj @petrul :mavam: :mavam:

jj, sebelepší odsavačka prostě nenahradí sání dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
550
19.5.12 21:51

Taky jsem měla velký problém, rozpraskané bradavky, bolest šílená. Bepanthen nezabírá, resp. zabírá strašně pomalu. Asi o 1000% je lepší Purelan od Medely, pomohl okamžitě. Bolestivé kojení bylo fakt špatnou technikou :(
V porodnici.se.nikdo nestaral jestli kojíme nebo ne, malýmu by vrazili flašku a tím by bylo vyřešeno kdybych nezasáhla. Hlavně ze začal přibírat. Naše kojení zachránila laktační poradkyně a myslím že se dá zavolat na sos kojení když člověk neví. Fakt každý říká totálně něco jiného :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
19.5.12 21:56

@petrul myslim, ze mas pravdu tak castecne, ja si taky zrasila v porodnici solidne, pak uz byla technika a poloha spravna, jeste nejakou dobu to bolelo i pres to - taky k nam chodila PA, takze mi s tim poradila…ale zase na druhou stranu se to casem zlepsovalo a zlepsovalo. Kdyby byla technika spatna, tak se to rasi furt a asi bych s tim sekla …

a na hojeni mi bepanthen taky nezabral, nejlepsi je lanolin, v cr je k dostani ta medela, fakt bajecna vec!

kamaradka z toho mela ale fakt trauma, ale po tydnu se do toho oprela a koji furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
19.5.12 22:15
@petrul píše:
vyhledala bych co nejdřív laktační poradkyni. Pokud je mimčo správně přisáté, nebolí to i když máš rozdrbaný bradavky. Měla jsem to taky, v porodce doporučili lahev, než se to spraví. Hned druhý den jsem utíkala k laktační, upravila nám polohu a prsa se zahojily i při kojení ;) Pokud máš špatnou polohu, malej ti rozkouše prsa hned co zase začneš přikládat. Nevím, co ti na odsávání vyhovuje. Až budeš chodit s prckem na dýl ven, tak budeš odsávat na veřejnosti? :think: Ale jestli dáváš z lahvičky už dýl tak je možné, že prcek už prso chtít prostě nebude.
A bebu bych taky nedávala. Už takhle toho vypije hrozně moc 8o 120ml mi pije malá v půl roce 8o
Navíc, pokud budeš jen odsávat a vůbec nebudeš přikládat k prsu, nebude se složení mlíčka přizpůsobovat potřebám mimča.

Naprosto souhlasím, a to z vlastní zkušenosti. Od tří měsíců krmím syna pouze odstříkaným MM (teď je mu 17 měsíců) a byly měsíce, kdy to bylo fakt peklo. Jednu dobu vypil litr denně a já byla na odsávačce skoro celé dny, kamkoli jet problém, co bych dala za to, aby stačilo jen vytáhnout prso! Určitě doporučuju kontaktovat nějakou poradkyni, ta bolavá prsa jsou určitě následkem špatné techniky kojení. A 120 ml na dávku pro týdenní mimčo je fakt strašně moc, denní dávka je podle mě tak 500 ml.
Jinak syn se odstavil po třech týdnech dokrmování lahví Calma, která je pro kojené děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25959
19.5.12 22:22

@suik tak jasný, že nebude kojení příjemný, když má člověk krvavý bradavky.. ale určitě to nebolí tolik a hlavně se to zlepšuje, když je mimčo správně přisátý. Jinak já mázla občas bepanthenem, spíš jsem hodně větrala. No, hodně.. měla jsem je venku furt :D Málem jsem tak otevřela i pošťačce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.5.12 12:32

@petrul jj, mas pravdu, jen je treba taky matku podporit, ze se to zlepsi, coz se mi stalo, ale kamaradce v porodnici treba moc ne, tak z toho byla hotova.

ja jsem zase naopak vetrat vubec nemohla. jen pomysleni, ze bych o neco strejchla me dohanela k silenstvi, tak jsem je tluste namazala lanolinem a schovala pevne do mekkejch prsnich vlozek a podprsenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kulišandaaa
20.5.12 13:03

120 ml? To mi dcerka vypila podle vážení okolo 9-ti měsíců…To je strašně moc!!!!

@Neit píše:
je to porodnice v táboře…teď ho krmím zhruba každé 3-3,5hodiny, někdy se sám vzbudí dřív a dávám mu 120-130ml. Když toho vypije míň vzbudí se dřív.
Když ho nechám přes dem spát a nebudu budit, vydrží pak v noci spát dýl?
  • Citovat
  • Upravit
Billi
20.5.12 13:23
@kulišandaaa píše:
120 ml? To mi dcerka vypila podle vážení okolo 9-ti měsíců…To je strašně moc!!!!

Zalezi i na vaze ditete a poctu kojeni. Mne to syn pil kolem 3. mesice. Mel 6,5 kg. V te dobe se kojil 5× denne.

• Citovat
  • Upravit
84
20.5.12 13:55

A to ho mám nechat o hladu, když křičí, že chce ještě a má hlad?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová