Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
A nemáte želv víc? nemohla být kousnutá/štípnutá? je doma/venku? nádor si nemyslím že by rostl tak rychle. jak je to asi velké? želvy, co žijí ve vodě, mají často zranění zbarvená doběla. tou vodou asi.
@majousek píše:
Máš foto? Jak je zelva velká a jak dlouho ji máte?
Foto nemám, máme ji rok, a je pořád maličká.
Jestli jste koupili miminko a neroste, bude celkove hodně podražené a nevím, zda něco zmuzete.. 90% želv na našem trhu je z velkých farem z usa.. po narození je hned seberou a převáží, nemají péči co by měly mít.. potom nový majiteli poper se s tím ![]()
no nicméně to co popisujes je s největší prvdepodobnosti bolak, který vzniká kombinací oslabeneho organismu želvy a špinavé vody. Desinfikuj ji to (alfadin, betadin), a pořád čisti vodu. Jestli ji chceš celkově zachránit, kup vitamíny a minerály, kvalitně ji krm, co nejméně stresuj, vodu ji ohřej na cca 25 a modli se;-)
@majousek Jj,my ji máme v akvárku, je tam filtr, takže vodu čistí ten, krmíme ji krmivem pro želvy, vodu má pořád stabilně těch 25.Díky moc ![]()
Držím palce, aby se srovnala
u někoho v horších podmínkách by už bylo po ní..
Může to být plíseň, prodávají na to takové kapky do vody, k doptání v dobrém zoo-obchodě. Nebo jdi na nějaké teraristické forum, tak ti poradí želváři. Já ji mám už venku v jezírku, ale jsem laik.
Snad to bude v pohodě!!! ![]()
Projistotu jí vezměte k veterináři. Možná si jí chvilku ponechá. ![]()
Ahoj, máme vodní želvu, a před pár dny se ji na hlavě udělal velký hrbol, je bílý, jakoby beďár, ale dost velký. Máte s tím někdo zkušenost? Je to nádor?