Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
maminky mám devíti měsíčního chlapečka, který ještě neleze, ani nesedí.. jen válí sudy, nejde třeba ani jen na kolínka a já jsem z toho už tak trošku zoufala.. moje dr. mi na to tak nějak nic neřekla, takže se chci zeptat, kdybych měla zájem o nějakou rehabku, třeba tu vojtovu metodu musím mít žádost od dr. nebo si to můžu zařídit sama.. a myslíte, že je to dobrý nápad, nemám ještě vydržet?? ![]()
vydrž vojtovka není žádný med..každí dítě je unikát…dobrovolně bych vojtu necvičila já necvičila ani z donucení
a moji sladcí nedonošenci umí všechno jako donošené děti dokonce ve stejném čase… dej mu čas
já jsem cvičila je to lepší..ale ještě vydrž,nebo zažádej o neuro vyšetření u své mudr!!
Ahoj, má hromadu času. takových témat je tu mraky. A všechny maminky se shodnou na jednom. Do roka na sezení atd má času dost. Vlastní zkušenost ![]()
určitě bych nešla do vojtovky bez doporučení, ale došla bych si pro názor k neurologovi nebo skvělé fyzioterapeutce.
Já se synem cvičila kvuli špatnému držení těla a špatnému těžišti. čekám druhé dítko a pujdu s ním k ní na prohlídku taky.
Já bych si narovinu řekla o doporučení na neurologii. Tam jsou odborníci, tam posoudí zda je nutné rehabilitovat. Ale rozhodně raději jít zbytečně než něco zanedbat…
Misula.vdf píše:
Já bych si narovinu řekla o doporučení na neurologii. Tam jsou odborníci, tam posoudí zda je nutné rehabilitovat. Ale rozhodně raději jít zbytečně než něco zanedbat…
taky si myslím.....
Misula.vdf píše:
právě, už mě to celkem nervuje.. bojím se, aby nebylo něco špatně.. zkusím zajít ještě k dr. třeba mi dá nějaký doporučení
nervovat tě to opravdu nemusí, pokud vidíš pokroky že jde dopředu a že se vývoj nezastavil tak je vše ok a on si k tomu dospěje sám.
nicméně názor lékaře muže více uklidnit. ![]()
Bude to lepší. Pokud ho nedá (nechápala bych teda proč ne), zavolala bych si na neurologii bez doporučení a narovinu řekla, že dr. ho dát nechce, ale něco se mi na dítěti nezdá.
My cvičili od tří měsíců, první cvik byl vojtova metoda a pak to byly jen podpůrné cviky k motivaci dalšího vývoje.
Ahoj,mi to měli se synem také tak,do 8 měsícu nedělal nic až pak se začal přetáčet na bříško a pomalu přidával další věci. Ale co jiným dětem trvalo 14dní nám 2 měsíce
Na neurologii jsme byli,ale nis na něm nenašli. Ted v 16 měsících leze,stoupá si,ale kdy začne chodit,to netuším. ![]()
marieondatra píše:
nervovat tě to opravdu nemusí, pokud vidíš pokroky že jde dopředu a že se vývoj nezastavil tak je vše ok a on si k tomu dospěje sám.
nicméně názor lékaře muže více uklidnit.
právě, že mám pocit, že se zastavil.. on se krásně přetáčí, když potřebuje změnit směr, tak přeručkuje a zase se koulí dál..ale to je vše… už tak měsíc ![]()
na kolínka vyleze nebo ne? pokud ano mužeš mu dát do bodíčka míčky které mu budou překážet při plazení a bude zkoušet na čtyřech a taky nám pomohl overboll začal dávat kolínka pod sebe.
Příspěvek upraven 29.12.11 v 20:45
tak tam zajdi a uvidíš neboj…Adámek je cvalda ale zvládnete to…ten můj hubenour se nehýbal vůbec…cvičila jsem s ním do 6 let…ještě ted má problémy s koordinací pohybu,motorikou…
marieondatra píše:
na kolínka vyleze nebo ne? pokud ano mužeš mu dát do bodíčka míčky které mu budou překážet při plazení a bude zkoušet na čtyřech a taky nám pomohl overboll začal dávat kolínka pod sebe.Příspěvek upraven 29.12.11 v 20:45
na kolínka vubec nejde..dr. mi říkala, ať mu dávam na zem překážky, aby se musel zvedat, ale on se normálně přes vše překutálí ![]()