Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, můj malý roční brouček je nemocný.Má kašel a tekutou rýmu a od včerejška večera se mu špatně dýchá.Byli jsme ráno u doktorky, ta mu dala dýchnout jakoby astmatický lék. Bohužel na to trpíme. Mám i léky na zlepšení dýchání, ale stejně se mi zdá, že je porád dušný.Teplotu nemá, jen lehce dnes přes 37. Jak poznám, jestli už to není zápal plic a je nutné utíkat na pohotovost? Jsem s ním sama doma až do večera a chytám z toho šílenství
Jinak je veselý, spokojeně si hraje, jen to dýchání se mi zdá, že se moc nelepší… ![]()
Já bych si s tím nelámala hlavu, kdyby měl zápal plic, měl by vysoké teploty. Já mám 4.měsíčního chlapečka máme pěkný kašel a rýmu, samozřejmě nechybí ani teploty. Dávám Mucosolovan na lepší odkašlávání a od doktorky jsem dostala něco na rozšíření plicních sklípků, aby hlen šel hezky ven. Ale jak je zahleněný, tak pořád hodně hrčí, ale to přejde. Také používám odsávačku na vysavač aby jsme ti šňupáky dostali ven.
A taky do zvládáme. Jen pevné nervy!
pohotovost, sousedčin syn měl včera taky dušnost a zápal jak vyšitej
pokud ti ty léky nazbírají a je stále dušný a ještě mu leze teplota nahoru rozhodně jed na pohotovost no nemocnice at si ho poslechnou. držim pěstičky.
asi raději pojedem…musím počkat na přítele, končí za dvě hodiny…snad to bude dobrý…achjooo
tak to je dobře, snad dobře dopadnete at jste brzy zdraví. dej vědět. ![]()
já bych taky raději jela. Je lepší desetkrát plašit, než si pak něco vyčítat. Jinak si myslím, že teploty u toho být nemusí, ani kašel a co ještě hůř ani na poslechu nemusí Dr. nic slyšet. Takhle to měla moje nejstarší dcera před čtyřmi lety. Jen ji bolelo při dýchání (už nevím, jestli při nádechu, či výdechu) na kliční kosti, ráno fit, večer schvácená, že se sotva hla.
jo a kamarádce propustili ročního kluka (zápal plic) z nemocnice 24.12. ráno. Kdyby nebyly vánoce, ještě by si ho tam nechali. A ten to měl tak. Vysoký horečky, v pátek návštěva dětskýho, nasazení Atb (angína). Víkend horečky neustupovaly, odmítal jíst a pít. V pondělí ráno znovu návštěva dětskýho, na poslechu nic, v pusince afty. Kdyby do večera nezačal jíst, pít, okamžitě do nemocnice. Večer jeli, Rtg plic, hospitalizace. Tři dny na Jip.
nakonec jsme nikam nejeli, byl lepší, zabraly mu antihistamika…jí dobře a teploty už ustoupily, tak snad to bude naše oblíbené nachlazení. Pro jistotu se ještě chystám volat dr
Náš malý má to samé, teda kromě teploty. Teď jsme se vrátili od doktorky, tak má zánět průdušek. Dala mu nějaký inhalátor. Řekla, že když nemá teplotu, tak zatím bez ATB.