Volný čas s 3letým

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
644
12.1.16 18:32

Volný čas s 3 letým

Zdravím všechny zasloužilé maminky, mám možná hloupou otázku, ale z části hledám inspiraci a taky mě zajímá jak je to jiných domácnostech. Otázka zní jak trávíte DOMA, nepočítám nějaké výlety, čas s dětmi, tedy spíše s kluky? Ráda bych se inspirovala novými hrami nebo aktivitami. Nebo doma necháváte děti at si vyhrají sami? Kolik času se jim třeba z celého dne pozorně věnujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4984
12.1.16 18:41

Vlacky, lego, kresleni, schovka, ruzny pousteni aut, muze ti pomahat varit, uklizet, obcas si pohraje sam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
12.1.16 18:47

Nasemu je teda 31m, ale vyhraje si vetsinou prave spis sam. Kolikrat kdyz jdeme za nim a chcem si s nim hrat (ja nebo pritel) tak nas kolikrat vyhani a rika ja sam… asi mu kazime jeho hru :-D ale jinak mi teda treba chvilku s necim pomaha, chvilku si treba prohlize knizky a cteme nebo vypravime co v nich je, razitkujem, malujem, modelujem, obcas stavime garaz z kostek nebo stavume puzzle…ale to vse spolu nedelame kazdy den. Proste jak se mu chce, nekdy to a nekdy tohle a nikdy u toho nevydrzi moc dlouho.. nas spis si prave vyhraje sam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
12.1.16 19:12

Syn si ve 3 letech hraje docela rád sám. Jinak společně rád vaří, nebo třeba pečeme perníčky nebo sušenky. Potom ho baví modelína a lepení samolepek do těch pracovních sešitů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
12.1.16 19:33

Kreslíme, tvoříme, já šiju hodně, tak mi pomáhá, Lego, v domácnosti pomáhá na co stačí. Od malinka jsem trénovala vždycky nějaký čas společná hra, kdy se věnuji opravdu jenom jemu a pak si zase já dělám svoje a on taky svoje a funguje nám to perfektně.

• Citovat
  • Upravit
14541
12.1.16 19:39

Řekla bych, že náš tříleťák se spíš plácá nebo kouká na pohádky. Nic moc ho nebaví, všechno chce dělat jen se mnou :zed:, ale času je málo a nebaví ho, když odbíhám. No a když už začneme něco dělat (puzzle, pexeso, Človíčku nezlob se, modelína, kreslení, stavění z kostek/stavebnic, čtení, tvoření přáníček… :D ), leze nám do toho skoro roční :roll: Poslední dobou hodně zpíváme, hrajeme při tom na různé nástroje a začínáme hrát imaginární hry (na restauraci, na indiány, na cestování…) :mrgreen: To se může připojit i kojenec.
Jinak jednou týdně chodí na hlídání k babičce a tam si dovede hrát několik hodin úplně sám, stejně jako to dělal doma, než se mu narodil sourozenec :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.1.16 19:45

Já razím názor, že mým úkolem, jako mámy, není dítě nepřetržitě bavit. Takže dcera si hraje hodně sama, já se zapojuju na vyžádání a volbu aktivit nechávám na ní. Občas vnesu něco nového nebo inicuji nějakou hru, když na to já mám zrovna náladu. Dcera si hodně hraje s Duplem, teď si oblíbila kuchyňku, jezdí s autíčkama, kreslí si… Podle svých sil a zatím i zájmu pomáhá v domácnosti (vyskládává myčku, podává mi prádlo při věšení, pomáhá zametat, umývá jednoduché nerozbitné nádobí, asistuje při vaření a pečení…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
12.1.16 20:34

Syn si víceméně vůbec sám nezabaví, pomalu chce asistenci i u pohádek. :lol: hrozně ho baví pomáhat při vaření, uklidu..ale jak psal někdo výše, je u nás problém roční sourozenec, který vše boří a ničí, takže se bohužel nemůžeme moc v klidu věnovat jeho oblíbeným aktivitám, malování, puzzle, vláčky… hodně si ted staví bunkry, voláme si na mobil a vymýšlíme různé příběhy a jezdíme na šumavu - tedy nahází si všechno co najde v pokoji na hromadu, jako do kufru a jezdímem zastavujeme na pumpě a tak… - to vydrží třeba hodinu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3423
12.1.16 21:12

Ikdyž už dcera chodí do školky, tak se jí každý den různými způsoby cíleněji věnujeme. Kromě blbostí nejčastěji nějakých pohybových na posteli :mrgreen: nebo třeba hraní na schovku např. malujeme, u toho trénujeme grafomotoriku, kdy jí dávám jednoduché úkoly. Pak máme pěkné hry přímo zaměřené na logiku nebo s ní hraji na klávesy, na kterých ji i učím jednoduché písničky, čteme různá říkadla, zpíváme písničky - u toho zase procvičujeme správnou výslovnost, atd… ne, že bych ji pořád měla potřebu něco učit, ale máme takové pravidlo, že každý den se jí i s manželem cíleněji věnujeme. Už jsme si na to tak dobře zvykli. Zabere to třeba půl hodinky a pak si jde zase ráda po svých, dost si vystačí i sama nebo děláme nějaké nenáročné blbosti. :mrgreen: Jinak večerní program jsou bohužel pohádky v TV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
12.1.16 23:46
@masinka69 píše:
Syn si víceméně vůbec sám nezabaví, pomalu chce asistenci i u pohádek. :lol: hrozně ho baví pomáhat při vaření, uklidu..ale jak psal někdo výše, je u nás problém roční sourozenec, který vše boří a ničí, takže se bohužel nemůžeme moc v klidu věnovat jeho oblíbeným aktivitám, malování, puzzle, vláčky… hodně si ted staví bunkry, voláme si na mobil a vymýšlíme různé příběhy a jezdíme na šumavu - tedy nahází si všechno co najde v pokoji na hromadu, jako do kufru a jezdímem zastavujeme na pumpě a tak… - to vydrží třeba hodinu..

S tím sourozencem jsem psala já ;) Se musím smát, my si taky voláme a „jezdíme“ (naháže všechny věci na postel), ale do IKEA na kuličky a hranolky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
13.1.16 07:10

Uf, jsem rada, ze tu ctu, ze se triletaci zabavi sami, ja mam porad vycitky, ze se ji dostatecne nevenuju, i kdyz vypada spokojene.
Nasi asistenci ma u malovani a tvoreni z plasteliny, ale to teda z praktickych duvodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
13.1.16 08:20

@Fikta - koukám, že mají kluci stejnou přeedstavivost :), my teda ještě občas jedeme na Spartu na fotbal :) a je to fakt super zábava i pro mimino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí