Dcera mě tak trochu odmítá....tchýně jí je milejší

83
11.1.16 19:29

Dcera mě tak trochu odmítá....tchýně jí je milejší

Ahoj holky, jsem už trošku zoufalá, padá na mě velký splín…mám dceru 3 a půl letou a ta poslední dobou chce být stále jen s tchýní, minulý týden jsem náhle musela na tři dny do nemocnice a skoro se na mě ani neptala, když jsem se vrátila, koukla skoro skrz mě a jen se zeptala, jestli může jít k babičce, která ji zrovna hlídala…nejde o to, jak se cítím před tchýní, ego vem čert, ale je mi to opravdu líto(jasně, taky trošku ego)…každopádně mám doma ještě půlroční dcerku, ale od začátku jsem se, jak nejlépe jsem mohla věnovala oboum stejně, hlídala jsem se a hlídám stále, abych ji nějak nezanedbávala nebo neměla ten pocit, je pravda, že je to až kolikrát nepřirozený, jak jsem stále ve střehu…nešla ani do školky, byla tam tři dny a nebylo to dobré…tak jsem nechtěla přilívat, takže jsem si ji doma nechala..moje máma není fungující babička, takže máme jen tchýni, ta je naopak strašně zlatá, co se týče dcery, dýchala by za ní, ale další věc, šíleně ji rozmazluje, dcera vše může, je to kolikrát až extrém, ale já prostě nemám povahu na to, ji to říct, jsem jí totiž za všechno vděčná a kolikrát si řikám, jestli je to opravdu věc, kvůli který bych si s ní měla promlouvat…tak jsem si prostě řekla, že budu stále stejná výchova, s tím, že dceři vždy řeknu, na otázku, ale u babičky můžu, tak odpovím, u babičky ano, ale tady ne…ale z toho mi plyne, že se jí tam samozřejmě víc líbí, tchýni to samozřejmě dělá moc dobře a já jsem z toho smutná…když se i přemůžu a zavolám k ní, že bych jí ráda k telefonu, tak dcera se mnou prostě mluvit nechce…přijde domů od nich, kde je třeba celé odpoledne a zače mi brečet, že chce k nim spát…jsem z toho zoufalá a chce se mi brečet, manžel to nechápe, co mi vadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
83
11.1.16 19:38

@fashion_victim83 děkuji za názor, tohle mě nenapadlo…nicméně, dcera po třech dnech onemocněla, a když tam měla po týdnu jít, začla se mi v noci počůrávat, ikdyž už byla půl roku bez plíny a dokonce se i ze sna pokakávala, nechtěla se ode mne hnout na krok, bála se cizích lidí,…mě to za to nestálo a nikdy bych názor nezměnila…podle mě bych byla matka netvor, kdybych jí tam za takových podmínek dala…měla doma velikou změnu, narodila se ji sestra, brala to podle mě, jako, že se jí chci zbavit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.16 19:46

A vydá se dcera i s někým jinym než s tebou a babičkou? Moje dcera v tomhle věku si potřebovala hrát hlavně s někým jinym.
A jestli babička všechno dovoli… v tomhle věku už dokážou být pěkně vychcany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
11.1.16 19:51

Do školky chci, aby šla příští rok, to už určitě…jde ještě o to, že je nemocná, je to na dlouhé vyprávění a zhlediska imunity mi to doporučila i doktorka, že ve 4letech to pro ni bude lepší, takže další pro mě důležitý element…nicméně máte úplnou pravdu, že si skoro s nikým nehraje…ale vrstevníky kolem sebe má, ale ona chce dospělý, ona stále yžaduje hraní si s dospělými, děti ji vůbec neberou, odjakživa…je taková strašně dospělá, uvědoměla, ale jak píši odjakživa, nemyslím si, že bych ji tak vychovávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
11.1.16 19:59

@edithaaa mám čtyřletého a takto je fixovaný na moji mámu a to ani není o tom, že by u ní byl extra rozmazlovaný, ale ona má jenom jeho, takže mu může hodinu číst, pak mu uvaří na co má chuť a hlavně ho tam neruší malej brácha a může si hrát tak, jak chce on a nikdo mu nic nebourá a nebere.

Víš, co pomohlo nejvíc? Pravidla. Prostě je pondělí, to k babičce nejdeš, protože má oddychový den. Ve čtvrtek taky ne, protože… Plus nastavit pravidla i s babičkou, co mi vadí a nevadí a teď se musí střídat s bráchou, protože to je i jeho babička.

A není to o tom, že by ji měl víc rád, on potřebuje změnu, se mnou je od rána do večera (nechodí do školky), tak vítá každou změnu.
Když přijede nějaká návštěva, tak je na vrcholu blaha.

• Citovat
  • Upravit
Billi
11.1.16 20:02

@edithaaa všechny děti, co znám, které vyrůstají do určité doby hlavně mezi dospělými, jsou jiné, preferují dospělé a i se dospěleji chovají. O to víc potřebují mezi vrstevníky. Osobně už stříhám metr do března, kdy půjde kluk zase do školky.

• Citovat
  • Upravit
83
11.1.16 20:08

U mě je největší problém v nastevní těch pravidel, neumim s ní mluvit…vždy to nějak nenápadně tlumočí manžel, oni řeknou jo, udělají to jednou a pak je to zase ve starých kolejí a manžel jak to neřeší, tak jim pak zase nic neřekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.1.16 20:37

Tak to se budeš muset naučit, jestli chceš změnu. A doporučuji co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
11.1.16 21:56

@edithaaa Rozumím Ti. Měla jsem to stejně. Rozmazlující prarodiče jsou pro vychovávající rodiče nekalá konkurence. U nás se to srovnalo až dceřiným věkem, až pochopila určité souvislosti. Já jsem názoru, že babička dítě může rozmazlovat, pokud se vidí tak jednou do týdne. Pokud je to každý den, považuju to, pro dítě, za nezdravé. Opičí láska dělá z dětí sobecké dospělé. Prostě si myslím, že babička by měla pochopit a ubrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
11.1.16 21:58

@edithaaa Jinak ta pravidla, jak píše @Billi by mohlo fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí