Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím, poraďte mi sport, pohybovou výchovu nebo klidně i tance, které by byly vhodné pro mou dcerku. Je dobrá ve šplhání, lezení po čemkoli, má silné břišní svaly - už od miminka. Prostě malej pavián, ječet teda dokáže taky
Jestli bude po nás, tak bude hodně vysoká, takže nějaký balet nebo gymnastika bude asi ztráta času
Plavání a lyžování jí nejde a nebaví, míčové hry asi také ne ![]()
Bude jí 5 let, zatím zkoušíme kdeco, ale potřebovala bych inspiraci, kam ji nasměrovat.
@Gina108 A co začít chodit do sokola? Tak si vyzkouší vše možné ![]()
Atletika pro děti. Rozvíjí se všestrannost, a nasměruje dítě ke správnému sportu. V tomhle věku ideální.
@Lama Lama píše:
Lezení
Na to jsem myslela.
Myslíš, že by do nějakého oddílu brali i takhle malé děti? ![]()
@Gina108 píše:
Na to jsem myslela.Myslíš, že by do nějakého oddílu brali i takhle malé děti?
jo
@Gina108 hodně záleží na tom, co máte v okolí. Poptala bych se maminek na dobré kroužky v okolí. Dcerka může klidně chodit na balet - je to dobrá průprava do dalších sportů. Až povyroste, může přejít na něco jiného. Super je i gymnastika, plavání, step. To vše jsme s dcerami zkoušela. Dobré je i cvičení v sokole ![]()
Příspěvek upraven 08.01.16 v 19:09
@Gina108 nevím, jak u vás, ale u nás chodily do lezení děti už ve školce… brali tam od čtyř let…
A jinak ten balet nebo gymnastika taky pro začátek není na škodu, i kdyby to později nedělala… jestli by ji to bavilo a chtěla tam chodit, tak jí to rozhodně neuškodí… náš poděs bude asi taky spíš vyšší, ale do baletu a gymnastiky chodí… dělat to vrcholově asi nebude, ale nějaký ten základ, držení těla, a podobně…
Příspěvek upraven 08.01.16 v 18:55
Existuje možnost otestovat dítě přes Sport analytik, mívají různé akce.. http://www.sportanalytik.cz/index.php
Lezeni me taky napadlo, ale nechapu, proc by nemela delat balet nebo gymnastiku, nebo snad z ni chces mit profesionalku?
@Gina108 A proč ne gymnastika…??? Pokud nechceš mít doma mistrini světa
je to velmi dobrý sport a průprava pro X dalších sportovních aktivit…
Mohly by ti sportovkyně vyprávět…mistrině v aerobiku, fitness, pool dance…ty kterým chyběla gym. průprava, jak bylo těžké to dohnat v dospělosti.
Dala bych jí na gymnastiku…klidně.
Mě se gymnastika moc nelíbí, jak tam děti lámou.. ale moji dceru by asi bavila, tedy hlavně to nářadí:-) Případně nějaká ta atletika, všestrannost.
Taky má sílu v rukou (od mala nadevše milovala prolézačky) a líbí se mi lezectví. Později třeba volejbal, myslím, že bude vysoká.
Moje starší (5letá) chodí už druhý rok na balet a přijde mi to jako super pohybová průprava, byla jsem nedávno na ukázkové hodině a spíš se tam vyblbnou, posilují svaly, protahují, učí se ovládat svoje tělo, budou se učit kotouly, hvězdy… Co jsem tak koukala, tak do vyšších ročníků klidně chodí vysoké holky, silnější holky, je to ZUŠka
Hlavně že mají pohyb, který by je bavil… Totéž si myslím, že je to s gymnastikou, i když vyroste, tak ty pohybové základy se neztratí ![]()
Vidím to na mamce, v dětství a mládí dělala sportovní gymnastiku a ještě po padesátce měla silné svaly a ohebné tělo (navzdory nadváze a aktuálnímu nedostatku pohybu) ![]()
Dcera prolezla vším možným…balet, gymnastika, atletika atd. No, ona ne…já jí tam přihlásila, že?
Matka magor…
Nic jí bohužel dlouho nebavilo…z tohohle bolely nožičky, tady bříško ![]()
Nakonec jsem to vzdala…a dcera si našla sama, co ji baví. Ve 12 letech (skoro za 5 minut 12) a to ZUMBU. Miluje jí, baví jí to a to je hlavní.