Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky chci se zeptat a poprosit jaký je na koberce KOBOSAN od VORWERKU je ten koberec opravdu čistý a dá se nahradit i jiným práškem.Děkuji moc za rady
Milu, záleží jak špinavý koberec potřebuješ vyprat. Žádný prášek nevypere letitý koberec s flekama. Kobosan a jim podobné prášky na čištění (má i wanish) ti vyperou koberec, který je jen (jak bych to definovala) zamaštěný, zaprášený. Stáhne špínu určitě. měl by koberec i naimpregnovat. Je dobrý třeba po roce užívání koberec takto vyprat.
Na špinavý, pokydaný koberec jedině vodu a saponát. Fleky to nevyčistí. ![]()
Ale je fakt, že na náš 11 let starý hnusný zašlapaný koberec kobosan funguje alespoň trochu.Byť jako nový nebude už nikdy.
Jinak jestli máš vorwerk, měla bys mít i lahvičku kobotexem. Ten perfektně vyčistí fleky na čemkoliv. Stačí jen na hadřík a flek vydrbat, nebo to nacákám rovnou na flek a hadrem vydrbu. (pak mám světlý čistý fleky
)
s vorwerkem jsem objela dost domácností, takže jsem i vyzkoušela účinek kobosanu na různý koberce.
Hlavně prosímtě, až ten prášek zaděláš do koberce, nech ho vyschnout max do hodiny, dýl ne. mělo by stačit i půl hodiny. Jestli je to suchý určo poznáš. Hlavně nesmí přeschnout, potom by při vysávání strašně prášil.
Jo děkuji moc na ty skvrny to mám,ale Kobosan se chystám koupit a jak se oteplý tak to chci zkusit každé léto jsem čistila mokrou cestou Kärcherem tím velkým výkoným,ale teď už ho nemám tak chci zkusit suchou cestou.
Jsi mě tak navnadila, že jsem ten hnuskobercovej vyprala taky ![]()
s práškem nemusíš na teplo čekat
ten ti vyschne raz dva. to není voda kdy ti koberec schne 2 dny ![]()