Zkušenosti se studiem pedagogiky na VOŠ v Jihlavě?

20855
25.1.19 10:48

Zdravím,
koukněte na další podobná témata podle názvu (na konci stránky), případně zkuste ještě vyhledávání. Maminek, co studovaly v Jihlavě, je tu více, určitě dopátráte nějaké zkušenosti.

Držím palce při výběru, :kytka:
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
197
25.1.19 13:06

@admin Díky, ještě to zkusím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
16.7.19 09:51

Takže… sna to někomu pomůže. Mám za sebou přijímačky na této škole, o které bych se ráda podělila. Paní ze sekretariátu je velmi milá, ochotná. Před zasláním přihlášky jsem s ní byla v kontaktu přes mail a chtěla po mně kromě přihlášky zaslat jak podrobný, tak strukturovaný životopis. Když mi došel dopis, kromě naprosto nesmyslných kritérií hodnocení po nás chtěli životopis určitého rozsahu (což v mém věku napsat bylo opravdu výživné), takže jsem mohla začít znovu a ještě krátkou práci, proč jsem si obor vybrala a co od školy očekávám, kde se hodně věcí z podrobného životopisu opakovalo.
Mezi kritéria patří DOLOŽITELNÁ praxe s dětmi jakéhokoliv druhu. Já mám několikaletou praxi v péči o děti, ale hlídání mladších příbuzných a organizaci akcí pro děti prostě nemám jak doložit. Dalším pitomým kritériem je hra na klavír. Já na klavír nechodila, chodila jsem na jiný nástroj, za což bylo minimum bodů. Snad nejhloupější výmysl je, že dávájí přednost těm, kteří již mají vystudovanou VOŠ nebo VŠ, takže pokud máte jen střední a nehrajete minimálně tak 5 let na klavír (samozřejmě doložitelně) a nepracujete s dětmi, máte smůlu a prostě vás tam nevezmou. Počet míst v každém oboru mají omezený, letos myslím na peďák přijímali 27 lidí s tím, že v mojí skupině nás bylo přes 3 a údajně měla přijít ještě druhá skupina. Většina vysokoškolaček se tam zajímala pouze o to, jak je to s penězi po škole a přerušením studia a takovým oni dávají přednost, místo někomu, kdo by to opravdu dělat chtěl. Po tomto zjištění bych na školu s takovým přístupem rozhodně chodit nechtěla. Časem vyjde na mém kanále Holy. Vintage video o „přijímačkách“ zde a v Litomyšli, tak se můžete podívat, bude tam víc informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze