Vosa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
189
20.8.06 09:40

Vosa

Včera mě píchla vosa a strašně to svědí.Nevíte někdo co na to svědění??Doma nemám nic,žádnou mast..Akorát jsem včera dávala cibuli ale teď to svědí jak čert :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
748
20.8.06 09:47

Ahoj jonko, na štípnutí já dávám fenistil gel. Pomáhá to. Ž8dný babský receptíky bohužel neznám. Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
20.8.06 10:03

me v létě radili hned po píchnutí dát na ráno něco sladkého - teda vůbec jsem tomu nevěřila, ale když jsme dostala dvě žihalda, děti vyplivly rozcucanou BonPari a dali jsme to na ránu a světe div se, pomohlo to. proč netuším,a le tekhle se zpožděním asi už nic moc.. tak snad pro příště- sladký ocucaný bonbon je nejlepši:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ro
2159
20.8.06 11:29

Nám se už dlouho vosy vyhýbaj, takže z poslední doby žádnou radu nemám, ale Fenistil gel doma pro sichra mám hned vedle kysličníku - to je povedená mastička.
Ale rozesmála jsem se, protože v mém dvětství babi řešila moje vosí a hlavně včerlí bodnutí kombinací obou rad: na kostku cukru nakapala šťávu z cibule a tu rozmočenou hrudku mi dávala na postižené místo, za hodinu zbyl jen malý červený nebolavý flíček, když to bylo od včely, tak po této kůře žihadlo povylezlo a šlo pinzetou vytáhnout.
Pro tebe, když doma nemáš nic, bych možná na zklidnění svědění zkusila trochu potřít hodně silným černým čajem.
 Romana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
20.8.06 12:38

U nás v dětství platilo přiložit půlku cibule nebo kapesník namočený v octě. opuchlina zmizela a přestalo to svědit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
20.8.06 12:51

Ahoj

Tak my máme doma Fenistil gel. Ale jinak u nás se zase na štípnutí dává ocet, lepší je to neškrábat, jinak to štípe ještě víc..!!

Oluska a Martínek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
20.8.06 13:57

Dobrý je ocet. A jestliže máš doma tea tree oil, tak ten je ještě lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
20.8.06 16:07

Ahoj holky,
taky potřebuji radu. Včera mě bodla vosa do svalu na pravé ruce. Svědí to, ale dá se to přežít. Jenže mě ta ruka dost otekla a sval mě strašně bolí. V noci jsem bolestí ani neusnula :? . Nevíte co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
20.8.06 16:51

tterko, nemůžeš mít alergii? Tak dej obklad, to snad proti otoku pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
20.8.06 17:31

Když píchne vosa, tak ihned dát ocet. Mně to potom taky strašně svědí-prostě se to hojí. A pomáhá mi aspoň na chvíli dát to do hodně ledový vody. Sice mám ruku skoro modrou,ale za tu chvíli bez svědění to stojí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
20.8.06 20:38

Holky..to jsou pěkný svině ty vosy…Už mám stehno jak 2stehna..Dávám z mrazáku chlazenou plínu kolem stehna a chladim..Mám totální alergii.Kamarádka mi dala Dithiaden a připadám si jako Fetka..točí se mi hlava a asi ta otrava jedem od vosy udělá své..jednou jsem takhle omdlela.Doufám,že v noci bude vše O.K.Tak jdu chladit dobrou a díky za rady.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
20.8.06 22:10

Pod cibuli dát na štápanek cukr. No a hlavně chladit a chladit… Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie