Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Včera mě píchla vosa a strašně to svědí.Nevíte někdo co na to svědění??Doma nemám nic,žádnou mast..Akorát jsem včera dávala cibuli ale teď to svědí jak čert ![]()
Ahoj jonko, na štípnutí já dávám fenistil gel. Pomáhá to. Ž8dný babský receptíky bohužel neznám. Katka
me v létě radili hned po píchnutí dát na ráno něco sladkého - teda vůbec jsem tomu nevěřila, ale když jsme dostala dvě žihalda, děti vyplivly rozcucanou BonPari a dali jsme to na ránu a světe div se, pomohlo to. proč netuším,a le tekhle se zpožděním asi už nic moc.. tak snad pro příště- sladký ocucaný bonbon je nejlepši:-)))
Nám se už dlouho vosy vyhýbaj, takže z poslední doby žádnou radu nemám, ale Fenistil gel doma pro sichra mám hned vedle kysličníku - to je povedená mastička.
Ale rozesmála jsem se, protože v mém dvětství babi řešila moje vosí a hlavně včerlí bodnutí kombinací obou rad: na kostku cukru nakapala šťávu z cibule a tu rozmočenou hrudku mi dávala na postižené místo, za hodinu zbyl jen malý červený nebolavý flíček, když to bylo od včely, tak po této kůře žihadlo povylezlo a šlo pinzetou vytáhnout.
Pro tebe, když doma nemáš nic, bych možná na zklidnění svědění zkusila trochu potřít hodně silným černým čajem.
Romana
U nás v dětství platilo přiložit půlku cibule nebo kapesník namočený v octě. opuchlina zmizela a přestalo to svědit…
Ahoj
Tak my máme doma Fenistil gel. Ale jinak u nás se zase na štípnutí dává ocet, lepší je to neškrábat, jinak to štípe ještě víc..!!
Oluska a Martínek
Dobrý je ocet. A jestliže máš doma tea tree oil, tak ten je ještě lepší.
Ahoj holky,
taky potřebuji radu. Včera mě bodla vosa do svalu na pravé ruce. Svědí to, ale dá se to přežít. Jenže mě ta ruka dost otekla a sval mě strašně bolí. V noci jsem bolestí ani neusnula
. Nevíte co s tím?
tterko, nemůžeš mít alergii? Tak dej obklad, to snad proti otoku pomůže.
Když píchne vosa, tak ihned dát ocet. Mně to potom taky strašně svědí-prostě se to hojí. A pomáhá mi aspoň na chvíli dát to do hodně ledový vody. Sice mám ruku skoro modrou,ale za tu chvíli bez svědění to stojí:-)
Holky..to jsou pěkný svině ty vosy…Už mám stehno jak 2stehna..Dávám z mrazáku chlazenou plínu kolem stehna a chladim..Mám totální alergii.Kamarádka mi dala Dithiaden a připadám si jako Fetka..točí se mi hlava a asi ta otrava jedem od vosy udělá své..jednou jsem takhle omdlela.Doufám,že v noci bude vše O.K.Tak jdu chladit dobrou a díky za rady.. ![]()
Pod cibuli dát na štápanek cukr. No a hlavně chladit a chladit… Jana