Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
chtěla bych začít chodit plavat s mladším synkem. Se starším jsem taky chodila, tak bych o to nerada ochudila toho druhého. Ale jak už to bývá, nemám hlídání. Nemáte některá zkušenost s plaváním, kde by se zároveň nějaký druhý instruktor věnoval třeba starším sourozencům? Nebo jakoukoliv jinou zkušenost, jak jste to řešily se dvěma dětma…
Jo a v úvahu připadá Praha, Příbram, Beroun, Hořovice, tam všude se s autem dostanu.
Díky Makýš a Tygříci
Ahoj, u nas v Kenny se to da vyresit tak, ze to druhe ditko davame na hodinu do skolicky, kterou tam provozuji v herne. Nebo pokud neni naval, tak mi tu mladsi pohlidali na recepci. Ale je to dost alchymie to vymyslet, aby ty casy a skupinky sedely. Od zari nam to vychazi tak, ze starsi dcera ma plavani s tatinkem a ja zatim budu s mladsi na vanickach. Problem, ale asi nastane, az budou obe holky chodit na bazen…
Terik
U nas je plavani, ze na jedno dite mohou chodit dva dospeli. Dokud byla Ada jedinacek chodili jsme s ni do bazenu oba, od narozeni Pepi chodime kazdy jen s jednou. U obou se stridame, aby byly holky zvykle na nas na oba. Az Adla jeste malinko povyroste, bude chodit do kurzu sama a ja nebo oba budeme chodit s Pepi do tehoz kurzu. Ale to je jeste cas…
Pepi plave od sesti tydnu, takze to tak provozujeme vic nez rok.
Ale u nas je ta vyhoda, ze je plavani v patek odpoledne nebo v sobotu…
Nevyhoda je,ze kdyz je tatka nekde na sluzebce tak musime plavani zrusit a cerpat nahradu jindy…
Obcas je to slozity logisticky ukol…
L.
Ahojky,
my plaveme s Vodnickem a mame tam maminku, co to zvlada se dvema detmi v bazenu sama. Maji hodiny po sobe, takze nejdriv odplave s jednou a pak s druhou. Prvni plave ta starsi, ktera se pak na ne diva a cte si treba knizku. Ale urcite je lepsi, kdyz mas nekoho na breh na hlidani.
Od tri let pak deti plavou samy s paskem a instruktorkou, to ceka ted nas. Hodiny se ti pak zpravidla krejou, takze zatimco je starsi dite v bazenu s instruktorem, ty jsi v bazenu s mladsim.
Mata
U nás v Kačce na Barrandově může být mladší dítko v erární ohrádce nebo vlastní autosedačce vajíčko na břehu při plavání se starším a starší sedět na lavičce, případně plavat s páskem ve vodě při plavání s mladším. Blbé je, že mladší musí být kliďas, který to zkousne. Například se synkem to loni v pohodě šlo a letos už bude plavat dcera sama protože je tříleťák. Jen se musí předem na tu ohrádku domluvit, aby se nedopatřením nesešlo víc mladších sourozenců na jedinou ohrádku. U nás worholický tatínek nepřipadal v úvahu, protože mezi 20:00 a 7:00 se nikde neplave
.
Bludička
ahoj, taky mě toto téma zajímá, i když zatím jen hypoteticky…Taky mě jako řešení napdá ta miniškolička pro starší, nebo plavčo pro oba odpoledne, kdy jsou oba rodiče doma, anebo hlídání. U nás to taky bude složité.
Holky, jsou např. v Kenny nějaké slevy, když chodí obě děti plavat? Protože teda to musí být dost peněz zaplatit to oběma…
Btw. mě zajímá, na kolik u vás přijde jedna hodina plavání. Já chodím do Kenny do Zlína (asi tam jako Terik) a v každém pokračovacím kurzu mám 10% slevu, i tak ta jedna hodina vyjde cca na 200,–. A z těch 45 minut jsme ve vodě max. 30, často se stane, že začneme o 5 i více minut později, pak nějaká teorie na suchu a pak teprve do vody. A navíc dojíždím autem, kdy mě jedna cesta z Otrokovic do Zlína vyjde na benzínu asi 40,–Kč, takže s cestou mě jedna lekce vyjde na 280,–Kč. A když blbě zaparkuju, tak i víc ![]()
Přitom mám spoustu známých, kteří chodí plavat do okolních měst (ne Kenny) a ta hodina vyjde např. na 80,–Kč. Což mi přijde jako neuvěřitelný rozdíl ![]()
Jak jste na tom vy?
K.
Ahojky,
my plaveme v Praze za 150,– na 30 min lekci, kdyz plavou sourozenci nebo mas treba 2× tydne, tak po 130,–.
Mata
Tk nevim
moje mladší rozhodně není kliďas, kterej by čekal kdekoliv, až odplaveme se staršim, nejspíš by řevem zbořil plavečák. Starší by možná počkal v klidu, až odplavu s miminem, ale zas pak mu říct, tak jdeme a nepustit ho plavat, to nepřichází do úvahy. Myslela jsem, že najdu plavčo, kde může starší plavat s instruktorem. Zaujal mě ten Vodníček, jenže Vaškovi budou teprve 2,5…
makýš
Ahojky Makysku,
tak jukni na www.dkvodnicek.cz je tam kontakt. Instruktorka je skvela zenska a da se s ni dobre domluvit. Treba by to plavani ve 2,5 letech sam s paskama zvladnul.
Je to tak, ze platis dobredu zalohu 500,– a kdyz se to mimcu nelibi, nebo vam to nevyhovuje, tak muzes po trech lekcich prestat. Tak se s ni zkus domluvit, ze by ten starsi zkusil ty tri lekce plavat sam a kdyz by to bylo ok, tak muzete pokracovat…
Mata