Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Potřebuji poradit něco účinného na zácpu.
díky sunn
Tak nevím, jestli pro tebe nebo pro mimi.
Ale obecně: kompot ze švestek, švestková šťáva, hruškový kompot, strouhané jablko nejlépe i se šlupkou, stejně tak hruška…
Nebo teda asi pomůže třeba snízt jablko a zapít mlíkem?? ![]()
Jinak pokud chceš pro mimi, tak se prodává Duphalac, je to přírodní nenávykové projímadlo. Jde koupit bez předpisu. ¨Nebo glycerinové čípky - volně prodejné, po nich se prý člověk vyprázdní tak za půl hodiny. Jde dát i ročnímu mimču, ale jen kousek čípku, ne celý. Doporučila mi ho v roce Dr pro Tomču.
Ahoj,
me treba zabiraji susene svestky, nebo jakekoliv susene ovoce. Teple mleko, kava. Na lacno si dat sklenku vlazne vody. Urcite neco zabere ![]()
Pokud to je pro tebe či starší dítě, tak na měa dceru zcela zaručeně funguje ve zdravé výživě zakoupené tyčinky z jablečné dřeně (posypané kokosem a konce namočené v jogurtu). Na dceru jablka i normální, na mě spolehlivě jen ty tyčinky, jinak ani švestky, ananas nic…Projímadlo po 2 dnech a čípky dlouho nevydržim.
Kupuju ve zdravé výživě (na Palmovce u metra, ale budou snad i jinde), cca 45ks /140kč. Kupuju jednou za čas a máme pak vystaráno;)
G
sunn, hodně pít! dala jsem na radu berun a snažím se pořád pít. 4-5 l/den. sice furt běhám čůrat, ale opravdu se to zlepšilo.
taky mi pomohla lactulosa z lékárny. první den nic, 2. a 3. den jsem se teda pořádn zesr… pak jsem snížila dávku podle návodu a už to nefungovalo. takže teď piju jak duha, baštím meloun, švestky, jogurty, kefír apod…
na dceru zabirala bud svestkova stava od HIPPu nebo svestkova presnidavka od teze firmy
na mne zabira pivo ve vetsim mnozstvi, laktoza, Actimel a jogurty Bifidus od Danone.
Ahoj, já mám dobrý zkušenosti se syrovátkou, chodí se po ní krásně na záchod každý den. Pomohla mi i s ekzémem a s pletí. Krabička stojí kolem 35 Kč. Mají ji v lékárně, ve zdravý výživě a viděla jsem jí i v zelenině.
Ahoj tak jestli je to pro tebe, mně pomohlo psyllium (je to přírodní vláknina) můžeš koupit nejdřív malou krabičku na vyzkoušení, stojí cca 35,– Kč. Mně opravdu pomohla a to jsem po porodu měla značné problémy.
v těhotenství jsem si preventivně vždy nechala přejít varem tak půllitr vody, vychladnout na pitnou teplotu.. a výsledek byl jasný. A je to přírodní způsob, pozor na projímadla, prý pokud je bereš častěji, tělo si zvykne a pak se nedokáže samo vyprázdnit.