VOŠka nebo Vysoká?

18.6.20 20:07

VOŠka nebo Vysoká?

Dobrý den,

momentálně jsem ve 3. ročníku střední zdravotnické školy obor zdravotnický asistent. Ráda bych se zeptala, co si myslíte, že je lepší? Vyšší odborná škola nebo vysoká. Stále se nemůžu rozhodnout. Budu podávat přihlašku na Duškovu, protože jsem slyšela že je to Bc. a je tam i docela hodně praxe, která je pro mě důležitá. Co je podle Vás lepší?
Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
18.6.20 20:10

Tak buď budeš všeobecná zdravotní sestra DiS (voska), nebo Bc (VŠ).. Slýchávam že voska je lehčí, méně praxe.. Sla bych na bakaláře.

• Citovat
  • Upravit
35489
18.6.20 20:17

Ja bych sla urcite na VS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65293
18.6.20 20:23
@mackA159 píše:
Tak buď budeš všeobecná zdravotní sestra DiS (voska), nebo Bc (VŠ).. Slýchávam že voska je lehčí, méně praxe.. Sla bych na bakaláře.

No tak to já teda slyšela naprostý opak, na VOŠce je mnohem víc prace. Na vysoké v podstatě skoro žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
18.6.20 20:26

Volila bych urcite vysokou skolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
18.6.20 20:26

Začínala jsem na VŠ, teď si s odstupem 15 let dodelavam dálkově VOŠ. Kdybych mohla, jdu raději na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
18.6.20 20:29
@vokishka píše:
No tak to já teda slyšela naprostý opak, na VOŠce je mnohem víc prace. Na vysoké v podstatě skoro žádná.

Tak každá škola je individuální… Já mám v okolí obě :)

• Citovat
  • Upravit
74217
18.6.20 20:31

VOS si myslim, ze je zbytecna. Znam holky, ktere maji VOS a stejne dodelavaji Bc. a dale Mgr.
Vol rovnou VS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
18.6.20 20:31

Mám DiS. i Bc. ve stejném oboru(když jsem studovala, Bc ještě nebylo), obsah učiva i praxe na 95% stejná. Doporučuji raději Bc.,, ale jen z důvodu, že je to vysoká škola, kdyby jste někdy ještě něco chtěla studovat, tak s Bc. je to snažší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.20 20:41

Děkuji moc za odpovědi. Jenom ještě znáte někdo tu Duškovu? Co si o ní mýslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
18.6.20 20:46
@Aninka2002 píše:
Děkuji moc za odpovědi. Jenom ještě znáte někdo tu Duškovu? Co si o ní mýslíte?

Duškova je soukromá VOŠ, chodila jsem rok na Medeu, úroveň nic moc. Duškovu neznám, ale určitě bych volilala raději vysokou, i kvůli praxi, určitě budou lepší podmínky na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.20 20:49

@Mirenka Duškova je právě soukromá vysoká škola, s titulem Bc. Proto se na ní ptám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
18.6.20 20:51

Tak především, praxe musí být na všech školách stejně. Je to tuším 2300 hodin za celé studium. Kvalitní vysokoškolské studium oboru všeobecná sestra nabízí fakulta zdravotnických studií v Liberci, Olomouci, pochopitelně lékařská fakulta UK a Masarykova univerzita aj.
Na VOŠ bych nešla, nelze z ní pokračovat na magisterském studiu a navíc a ani nevím, jak je to z uznáním tohoto typu studia v zahraničí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
18.6.20 20:54
@Aninka2002 píše:
@Mirenka Duškova je právě soukromá vysoká škola, s titulem Bc. Proto se na ní ptám..

Ano, promiň, přehlédla jsem to, je to VŠ. No, jestli mas 34000 za rok navíc, klidně tam běž, já bych šla na státní, která je zdarma. A nemyslím si, že by státní byla horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.6.20 20:57

@Mirenka Já si taky nemyslím, že by státní byla horší jenom mám okolo sebe pár lidí, kteří chodili na Duškovu a říkali že je moc fajn a je tam praxe a teorie 50 na 50. Tak jsem si říkala, že bych to spojila. Jinak děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze