VOŠka nebo Vysoká?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
281
18.6.20 21:00
@Aninka2002 píše:
@Mirenka Já si taky nemyslím, že by státní byla horší jenom mám okolo sebe pár lidí, kteří chodili na Duškovu a říkali že je moc fajn a je tam praxe a teorie 50 na 50. Tak jsem si říkala, že bych to spojila. Jinak děkuji moc.

Tak i na státní je praxe dost, my jsme měli 360 hodin za semestr, tuším. Ale určitě bych volila státní, třeba zmiňované Brno je super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
18.6.20 21:05

Taky bych šla na VŠ. Hodně si chválí v tomhle oboru 3.LF UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
18.6.20 21:39

Obecně rovnou Bc, ale ve zdravotnictví je to jiné. Pokud nastoupís na nějaké oddělení, mají vlastní systém vzdělávání, seminářů a školení a zdravotním sestrám stačí VOS, pokud nemají vyšší ambice. Stejně je to celé o praxi. Ale co se týče velkokapacitnich humanitních oborů(pedagogika, sociální služby), tam VOŠ nestačí, také znam lidi, co si po VOŠ udělali Bc k vůli šanci na lepší místo a ani jim neuznali zkoušky, protože to není akademické vzdělání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.6.20 22:39

@Jana206 Pracuji v sociální sféře jako soc. pracovník. Mám Vošku a dělám stejnou práci jako kolegyně, která má Bc. nebo Mgr. a za stejný plat. Zrovna u soc. pracovníka dle zákona stačí mít DiS. U nás zdravotní sestry mají pouze maturitu a stačí to. Pouze vedoucí je zdravotní sestra a má Mgr.

Zakladatelko, na zdravotní sestru stačí DiS., pokud nemáš vyšší ambice, jako třeba vedoucí pozici. Praxe je na VOŠ hodně.

• Citovat
  • Upravit
44199
18.6.20 22:45
@Anonymní píše:
@Jana206 Pracuji v sociální sféře jako soc. pracovník. Mám Vošku a dělám stejnou práci jako kolegyně, která má Bc. nebo Mgr. a za stejný plat. Zrovna u soc. pracovníka dle zákona stačí mít DiS. U nás zdravotní sestry mají pouze maturitu a stačí to. Pouze vedoucí je zdravotní sestra a má Mgr.Zakladatelko, na zdravotní sestru stačí DiS., pokud nemáš vyšší ambice, jako třeba vedoucí pozici. Praxe je na VOŠ hodně.

Sociální pracovník je velmi široký pojem, zrovna já mám z okolí zkušenosti opačné. Taky záleží, kde chceš pracovat. A taky na regionu. Netvrdím, že co sem napíšu je absolutní pravda a věřím, že někde to může být jinak. To ale nic nemění na tom, že si myslím, že zrovna v tomto oboru je lepší dosáhnout co nejvyššího vzdělání, zvlášť, když někdo uvažuje o rozšíření.

Souhlas s tím, že na VOŠ je praxe mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
18.6.20 22:47

Co se týče těch zdravotních sester, to jsou ale ještě z doby, kdy byl na SŠ obor Všeobecná sestra, stačilo mít maturitu a registraci, ne? Teď jsou registrace myslím už zrušené a obor je pouze zdravotnický asistent a ten sestru dělat nemůže, musí si doplnit VOŠ. Tak to má příbuzná, chytla hned první rok, co to zrušili. O rok starší příbuzná je ještě zdravotní sestra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze