Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Jsou prakticky stejné jako normální voskovky…
Sytou jednobarevnou plochu tím neuděláš. - Určitě ne na úpletovém bodýnku.
edit - fotka nenalezena ![]()
Já je mám doma a jednou jsem to zkoušela, rozmazat se dají dobře, ale jak je to na tom triku slabší vrstvou, i když se to pak přežehluje(barva by se tím měla zafixovat), tak se to pak hodně sepere.
Jak už zde bylo řečeno přede mnou-jednotnou jednobarevnou plochu s tím též neuděláš. Nejvíc drží ty obrysy.
Ahoj, nevím jak máš staré děti, ale jak fixy, tak voskovky jsou docela na nic. Nevypadá to pěkně, nejde vybarvit obrázek až ke krajům, protože voskovka není špičatá.
Osobně bych doporučila foukací fixy na textil - zvládá naše dvouletá
a nebo pro starší barvičky na textil, mívají je v hračkářství za cca 50,– malé plastové kelímky asi 10 barev + štětec. Ty jsou super a dobře drží.
Jo jo, my máme ještě takové ty, co se napatlají na folii a po zaschnutí je to „nažehlovačka“. Vypadají jako barvy na sklo ![]()
Chtěla jsem se staršíma dětma vyrobit nějaké body pro miminko, které se nám brzy narodí. Jenže jsem koupila barevné fixy na textil a nevypadá to vůbec pěkně. Tak se chci zeptat (dřív než koupím) jak se pracuje s voskovkama na textil? Jdou ty barvy dobře roztírat? U fixů to je hrozně nerovnoměrné, aby to nějak vypadalo, tak se musí „ťupkat“ a pak se zase barva moc rozpíjí… no, nedělalo se nám to dobře.
Budu ráda za tipy.