Vozík za kolo - pěší výlety

2889
11.8.14 14:55

Vozík za kolo - pěší výlety

Ahoj, přemýšlíme (opět) o koupi vozíku za kolo. Manžel chce tahat klasicky za kolem, já bych používala asi hodně místo kočárku. Mám dvě děti, mimino a tři roky a už fakt trpím tím, že nemůžu chodit normálním tempem. Board mám a je celkem na nic, máme tu hnusný cesty (bláto, kameny) a kopce, často mi neprojede. Představuju si, že bych chodila s vozíkem občas jako s kočárem, vozila tím starší 2,5 km do školky (cesta je s boardem nesjízdná, bude chodit dva dny v týdnu), občas výlet. Na běžný chození po vesnici (nákup, hřiště) bych si nechala normální kočár. Používáte takhle některá vozík? Který? Máte brzdu? Kočárkový set nebo jogging? Vyhovuje výška madla?
Z toho, co jsme vygooglili máme pocit, že to všichni tahají hlavně za kolem, o jiném použití toho člověk moc nenajde a výrobci moc neřeší brzdu. Myslím, že s dvěma dětmi v kopcích je potřeba, soudím podle kočáru s boardem, udržet to je mazec a to mám děti muší váhy. Odpružení chceme určitě, otázka je u brzdy. Jogging set předpokládám je taky potřeba, ten kočárkový zvládne tak jízdu po chodníku, ne? Neradi bychom ale skončili u nějaký hrůzostrašný ceny, i když je jasný, že o moc míň než 20 tis to nebude :roll:.
Předem díky za všechny postřehy, pomůže to v rozhodování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2997
11.8.14 15:03

@Pipi 00 zkušenost s nemám, ale potkávám hodně maminek, které tohle mají místo kočárku, některé s kočárkem nepotkávám vůbec, jen s vozíkem. (to jen poznámka k tomu, že vozíky dělají jen na kolo :) )
hodně štěstí s hledáním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
11.8.14 15:04

Ahoj, ja pred parbmesici resila to same. Mame kluky 9 mesicu a 32 mesicu a rozhodovala jsem se pro Croozer Kid for 2. Nakonec jsme ale koupili „jen“ tenhle. A presne na to, co pises, tak staci. Velke predni kolecko je super, odpruzeni skvele, mista je tam dost, na siri tam pomoci tech pasu pridelas i vajicko do auta s miminkem. Za kolem jsme to vozili po fakt dost drsnych terenech, samy kamen a vymol a ani jednou se neprevratil.
 http://aukro.cz/…5002253.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
11.8.14 15:08

@marrlinka A kde? Ve městě na asfaltu nebo někde v terénu typu lesní cesta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
11.8.14 15:10
@barbarossa píše:
Ahoj, ja pred parbmesici resila to same. Mame kluky 9 mesicu a 32 mesicu a rozhodovala jsem se pro Croozer Kid for 2. Nakonec jsme ale koupili „jen“ tenhle. A presne na to, co pises, tak staci. Velke predni kolecko je super, odpruzeni skvele, mista je tam dost, na siri tam pomoci tech pasu pridelas i vajicko do auta s miminkem. Za kolem jsme to vozili po fakt dost drsnych terenech, samy kamen a vymol a ani jednou se neprevratil.
http://aukro.cz/…5002253.html

Ten mame taky a super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
11.8.14 15:14

@Pipi 00
Zkušenost nemám, ale potkávám takové vozíky (bruslařky si k tomu berou šňuru, kdyby spadly, tak ať poklad neskončí kde nemá ;)), ale normálně na výletech. Vídám 3- i 4-kolové varianty. Malá přední kola (asi bych nebrala) i větší. Asi bych se zastavila v prodejně či půjčovně, kde vozíky mají a nechala si poradit či vyzkoušela.
Rozhodně není jeden druh, ale několik druhů a firem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.8.14 15:35

@Pipi 00 Vozík nemám, ale je dost nízký, píšeš o špatných cestách…nebudešmít děti pořát špinavé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
11.8.14 15:37

Ahoj, mám Chariot CTS CX 2 + cyklo a jogging set. Jsem spokojená a náklad snad taky (3M a 2R) :D Původně jsem myslela, že bych si s vozíkem vystačila místo kočárku, ale má to samozřejmě I své mínusy. Poloha jen sedící (jako autosedačka) a vložený „miminkovník“ jsem si taky musela hodně upravit, aby v něm neklinkala hlava. Ale pro akčnější a aktivnější matky je to výborná pomůcka. Jezdím na bruslích a tahám za kolem. Na bruslích je to příjemná opora, stabilita a rozhodně se hodí brzda a zase si člověk zamaká do mírného kopce. Na kole je to nevyhnutelná zátěž ;-) ale doporučuji odpružení a vozík projede cokoliv - kořeny, díry bez újmy nákladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
11.8.14 15:45

@BaMaK
Ten vozík je dělaný do terénu, má pevné dno i kus předku. Špány bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
11.8.14 15:57

@BaMaK Špinavý jsou stejně :-). Starší bude chodit do lesní školky, nic víc špinícího neznám. A mladá už má půl roku, něco už vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
11.8.14 15:59
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
11.8.14 16:08

@R.O.L.F. Dík. Takže vypadá dobře, brala bych ho, jen je až moc drahý. Starý se nám zatím nedaří sehnat. Možná se někdy ozvu a zeptám na úpravu miminkovníku :-).
Kočárek si zatím taky nechám, později asi jen golfky, ale uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
11.8.14 16:15

A chodí někdo na výlety s Croozerem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
11.8.14 17:33

Vozík máme, používám za kolo, na běžky a občas na brusle. Dvojčecí je podle mě v bytě jako kočár nepoužitelný. Bydlíte v baráku nebo v bytě? Problém je, že s dvojčecím vozíkem se nevejdeš do většiny výtahů, vchodových dveří v bytě. tím pádem musíš skládat. a to si alespon já 3× rozmyslím.
JInak jo, projede to téměř všude. My máme chariota tu nejvyšší adu s bubnovou brzdou. se 2ma dětma podle mě nezbytnost, jinak to neubrzdíš z velkého kopce. Lepší je ta bubnová na zadní kolo. Vpředu ne na prd - když jedeš z kopce, přední kolo se má tendenci zvedat a tím pádem to přes přední kolo moc nebrzdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
11.8.14 18:34

Já měla odpružený Croozer pro 1 dítě a i ten byl monstrózní na nějaké ježdění jako s kočárkem. Používala jsem ho jen za kolo. Dvoumístný si moc nedovedu představit na nějaké častější ježdění. Ale kamarádka, co má tři děti, tak ty dvě mladší na pěší výlet vezla. Jiná kamarádka neměla kočárek vůbec a měla jen Chariot a jezdila s ním denně, ale také pro jedno dítko. Na druhou stranu ten vozíček je proti kočárku superlehký a krásně ovladatelný, takže pokud jsi smířená s tím, že se s tím monstrem (prostorově nikoli vahou nebo nároky na ovládání) budeš tahat, tak proč ne. Vozíky se obvykle dají docela půjčit a vyzkoušet, tak to asi doporučuji zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí