Na OP po EU dítě do 15 let - zákon vs. praxe

2411
7.8.14 21:26

Na OP po EU - dite do 15.let.Zakon vs.Praxe.

Muzu rychlou otazku, zda bezne cestujete s detmi do 15 let na OP, tedy ne na cest.pas (uz 3.den chodim na MU a fronty na pasy me nicej-vzdavam to, fronty na OP jsou kratsi ;) ) - letim letos s batoletem do Recka, sama pojedu na OP a vim, ze zakon rika ze dite taky muze na OP, ale jaka je praxe?

Nedelaji nikde potize na letisti? Diky za pripadne reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2230
7.8.14 21:35

Po eu jezdime s holkama na pas v poho, ale zatim sme nebyli letecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
7.8.14 21:35

Byla jsem letos v Řecku s dítětem, moje letělo na pas. Před námi byla rodina s dětmi, všichni měli jen OP, neviděla jsem žádné problémy. Řekové byli při odbavení stejně pomalí s pasem nebo s OP :lol:. Byl to zájezd CK, to nevím, jestli může hrát nějakou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.14 21:38

@ne-silenamatka cestuju s dítětem jenom na OP. Letos jsme prvně letěli - Bulharsko - a naprosto bez problémů.
Teda jenom u nás chtěli vědět, že je kluk opravdu můj (máme jiné příjmení a letěli jsme bez chlapa).

• Citovat
  • Upravit
2411
7.8.14 21:38
@JayLee píše:
hele dle me na Op muzes v pohode ale narazis na vola a udela ti zbytecne zle a dojela jsi :nevim: nevim ja jezdim jedine na pas s prckama jako mam s sebou i obcanky ale všude davam pas pac je nadrazenej obcance a uznavanej mezinarodne no :nevim: je to o stesti proste :roll:

To je presne ceho se bojim - vola, co me bude terorizovat za neco co davno neplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.8.14 21:39
@spiky01 píše:
Po eu jezdime s holkama na pas v poho, ale zatim sme nebyli letecky

Jo, ale ja potrebuju vedet, zda neni problem u OP  ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.8.14 21:39
@mimoza666 píše:
Byla jsem letos v Řecku s dítětem, moje letělo na pas. Před námi byla rodina s dětmi, všichni měli jen OP, neviděla jsem žádné problémy. Řekové byli při odbavení stejně pomalí s pasem nebo s OP :lol:. Byl to zájezd CK, to nevím, jestli může hrát nějakou roli.

No ja prave letim bez CK, na vlastni pest, takze zase „problem“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.8.14 21:40
@lucenka píše:
@ne-silenamatka cestuju s dítětem jenom na OP. Letos jsme prvně letěli - Bulharsko - a naprosto bez problémů.
Teda jenom u nás chtěli vědět, že je kluk opravdu můj (máme jiné příjmení a letěli jsme bez chlapa).

Si muj mracek nadeje - nastesti se syn jmenuje stejne blbe jako ja :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
7.8.14 21:42

Ja nechala udelat detem pasy, a to jsme jeli jen do Chorvatska. Letecky bych si to nelajsla. Fakt bych tu frontu na pasy radsi vystala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
7.8.14 21:44
@ne-silenamatka píše:
Jo, ale ja potrebuju vedet, zda neni problem u OP ;)

Promiiiin, ja jsem hlavou nekde jinde, na op, pasy nechavame jen na cesty do egypta a pod..,. Njn, akorat balim :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.14 21:47
@ne-silenamatka píše:
Si muj mracek nadeje - nastesti se syn jmenuje stejne blbe jako ja :mrgreen:

Bulhaři ani nejsou v shengenu, ale máme s nima jenom nějakou smlouvu… takže jsem jela se staženejma půlkama, hlavně když skoro celá fronta lidí před náma vytáhla pasy. Ale nikdo neřekl ani slovo. Koukni se na stránky ministerstva zahraničí… tam to i píší, jaké doklady potřebuješ do které země.

• Citovat
  • Upravit
2411
7.8.14 21:53
@spiky01 píše:
Promiiiin, ja jsem hlavou nekde jinde, na op, pasy nechavame jen na cesty do egypta a pod..,. Njn, akorat balim :mrgreen:

Cajk, ja uz taky blbnu a to prosim nebalim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.8.14 21:55
@lucenka píše:
Bulhaři ani nejsou v shengenu, ale máme s nima jenom nějakou smlouvu… takže jsem jela se staženejma půlkama, hlavně když skoro celá fronta lidí před náma vytáhla pasy. Ale nikdo neřekl ani slovo. Koukni se na stránky ministerstva zahraničí… tam to i píší, jaké doklady potřebuješ do které země.

No MZ mi jasne rika ze dite na OP muze, coz je zakon, ale jak to bezi v praxi mi uz na webu MZ nikdo nenapise. Takze me zitra vstavani v 6 rano fakt ceka 8o Nema cenu riskovat, i kdyz mi to prijde postaveny na hlavu - preci jenom je CR i Recko v EU uz nejakej patek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.8.14 22:05

Přímou zkušenost nemám, ale měl by to být rovnocenný doklad..jezdíme každý rok na Kypr, a když jsme jeli na výlet na Severní Kypr, tak vím, že delegátka zdůrazňovala, že na tento výlet je potřeba pas nebo občanka..pamatuju si to, protože mě překvapilo, že OP platí i na severní část ostrova..tudíž se tam asi na OP běžně létá, a problémy nikdy nebyly..i v cestovce říkali, že pas nebo OP, že je to jedno(při placení zájezdu)kdyby byly někdy problémy, asi by na to upozorňovali, podle mě by se o tom někde psalo, Nova by se toho určitě chopila, kdyby někde dělali problémy s dokladem, který se u nás na cesty po celé EU běžně vydává..nebála bych se toho.
Jinak nechápu, kde všichni bydlíte, já byla dělat pas před 3 týdny, a čekali jsme tam asi 3 minuty, než nás vzali dovnitř 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.8.14 22:12

@slavuska1

Tak ja sem se trosku uklidnila, pac sem projela stranky MZ a Ambasady Recka a jedu ja i dite na OP.Law is law, Goddammit :mrgreen:

Diky za uklidneni co se tyce nazoru z CK.

Jinak ja ziju v Praze a na MU v Poskalske mi pani urednice rekla, ze nemam radsi nikam jezdit, ze ted nestihaj - prekvapko ted v lete. Pripadala sem si jako v roce 1980 ve fronte na banany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí