Strava kojence na dovolené v hotelu

182
6.8.14 21:14

Strava kojence na dovolené v hotelu

Dobrý večer maminky,
prosím o radu, vyrážíme poprvé s naší malou na dovolenou. Je jí 8 měsíců. Budeme bydlet v hotelu, kde je na pokoji mikrovlnka a minilednička. Přemýšlím, jak to udělat se stravou - skleničky mi malá nebaští a taky nemůže vše, má určitá dietní omezení. Takže jsem se rozhodla navařit na týden jídlo a zamrazit. Cesta trvá dvě hodiny a mají být vedra, tak mám strach- zda se mi v autoledničce příkrmy nerozmrazí, na hotelu jsem domluvena, že si je mohu dát k nim. Jak to děláte vy na cestách? Horší je to s převařováním kojenecké vody. Přemýšlela jsem, že koupím Rájec, který se nemusí převařovat, já i když ho mám doma pořád převařuji. A dá se voda převařit i v mikrovlnce, děláte to někdo? A jak dlouho jste mrňousům převařovali vodu vy? Máte nějaké tipy a rady. Na dovolenou jedeme až za týden a já se budím hrůzou, jak to dopadne. Děkuji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
6.8.14 21:19

Vodu nepřevařuju asi od půl roka.. vždyť už lezou a strkaj do pusy kde co, má smysl převařovat? Sice nemám s autoledničkou zkušenost, ale myslím, že dvě hodiny by to vydržet mohlo, dala bych hodně těch mrazících pytlíků plus nějakej led klidně okolo, obalit utěrkama nebo tak něco:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
6.8.14 21:20

Jako že převařuješ i tu balenou vodu? Někdo nepřevařuje ani kohoutkovou a nebo jen ze začátku, takže to bych vůbec neřešila. S příkrmy neporadím, ale za ty dvě hodiny se to snad v autoledničce nerozmrazí, max. to trochu povolí. Neřešila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ibi
4170

@kvetka29 byli jsme na dovolené, když bylo malé 11 měsíců. Já jsem to řešila skleničkama, i když doma normálně vařím. Opravdu Ti žádné skleničky nejí? Než zamrazit, to bych si radši dala tu práci a těch pár porcí zavařila. Co se týče vody - myslím, když týden nebudeš převařovat, tak se nic nestane. Zbytečně se nestresuj a užijte si dovolenou :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309

@kvetka29
My sme leteli a maly basti sklenicky..ma takisto dietne obmedzenia, takze som sa bala riskovat miestnu stravu..
Co sa tyka zmrazenych prikrmov-tak by som do autolednicky dala zmrazene pytliky(bud voda, alebo spesl kostky) a sklenicky s prikrmami by som zabalila do novin-drzia chlad..
Kojenecku vodu som nikdy neprevarovala-dieta ju pije od 5mes, pouzivam aquilu..ohrievan v mikrovlnke..spotrebujem co mam doma nakupene a zacnem davat z kohutku(maly ma rok)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
6.8.14 21:21

Na vaření vody (na UM nebo čaj) jsem vozila vlastní malou rychlovarnou konvici. S jídlem neporadím, moje děti naštěstí skleničky jedly. Ale obávám se, že zmražené nevydrží úplně zmražené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
6.8.14 21:22

Převařovala jsem maximálně do půl roku. Dalším dětem i míň ;)
Já myslím, že když to pořádně zabalíš, vyndáš to z mrazáku těsně před odjezdem a frkneš hned při příjezdu, tak se nic nestane.
I kdyby to povolilo, tak se nic neděje, problém je to spíš v tom, když sikoupíš mražené, které vypadá, že bylo rozmražené, tak nevíš, jestli to bylo rozmražené chvíli nebo třeba celý den a nezkazilo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
6.8.14 21:22

Zapoměla jsem dodat, že jsem UM vařila z kohoutkové vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
6.8.14 21:25

Ahoj. Na delsi cesty ma osvedcenou tasku od Tescomy, do ni mrazici desky a zmrazene jidlo. Bez uhon prezije v lete 3h v puvodnim stavu cestu autem. Ale taska musi byt plna. Pokud mam mene, dam zmrazeme i s deskami jeste do termo igelitky.

Vodu nepreva maly potkal v 7m. Nikdy jsem neprevarovala. Asi byh to resila cestovni varnou konvi. V otevrene lahvi se stejne mno :nevim: zi bakterie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2061
6.8.14 21:26

@kvetka29 misto mrazeni bych jidla asi zavarila, budou se ti hodit i do budoucna. Ale hlavne chci rict ze jsme jeli ted 12h do Chorvatska, meli jsme jen tri ty mrazici sacky a treba maslo zustali tuhe..takze 2h by to melo vydrzet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
6.8.14 21:29

Holky, díky:) Tak to já koupím ten Rájec a mám o starost míň a převařovat už tedy nebudu, dnes naposledy na noc :) Právě, že jsem ji dnes zkusila na večer podstrčit skleničku Hami - mrkev z hovězím (to může) a - snědla pár lžiček a vůbec nechtěla. S příkrmama jsem to taky tak plánovala- obalit novinama a hodně ledu, ale zviklal mě před chvílí manžel, že se to určitě rozteče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
6.8.14 21:30

Za 2 hodky se ti to v lednici nerozmrazi, urcite ne tak, aby se to zkazilo. A vodu prevaruju kohoutkovou, jestli maji na pokoji rychlovarku, tak to neres, nebo si vem vlastni rychlovarku, co kdyz bude jeta plna kamene a tak. Nebo kup kojeneckou a neprevaruj, to je zbytecny. Kazdopadne obdivuju jet na dovcu s kojencem, pro me to je jen prestehovani domacnosti do horsich podminek, takze u nas jakakoli dovolena bude minimalne ve chvili, kdy bude holka jist nase jidlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
6.8.14 21:31

Balenou vodu bych rozhodně převařovala, nikdy nevíš jak se ty lahve v obchodě skladovaly a jaké brebery se v té vodě množí. Jen pro doplnění…doma nám teče kojenecká voda z kohoutku a tu jsem nepřevařovala nikdy…nedělám si iluze, že tyhle starší kojenci občas slíznou, při veškeré snaze zabránit tomu, pěkný hnusy :roll:
Rychloivarnou konvici určitě uvezete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3594
6.8.14 21:33

@kvetka29 Ahoj, my měli v hotelu kromě dětské postýlky nachystanou i rychlovarnou konvici a mikrovlnku (kterou nepoužívám). Vezla jsem si s sebou dvouplotýnkový elektrický vařič + dva malé hrnce + veškeré suroviny a vařila jsem na místě :) Kojeneckou vodu nepřevařuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
6.8.14 21:35

@kvetka29 jezdíme dvě a půl hodiny cesty každých cca 14 k příbuzným na víkend nebo prodloužený víkend. já nerada někde vařím a skleničky mi taky nejí, takže připravuju doma, obvykle si ráno uvařím kastrůlek na dva dny, to nezamrazuju, jen horké frknu do krabiček a zchladím. Mražené doporučuji zabalit do igeliťáku a do novin a převézt v termotašce - mám úplně obyč reklamní, co jsem někde dostala. Pokud máš autoledničku, tak bych to neřešila vůbec, to ti za dvě hodiny ani nepovolí ;)
Z popisu chápu, že jedete někde po čechách, hm? Pokud se bojíš mražení, tak bych si uvařila doma na masozeleninu tři dny, to převezla v ledničce a v hotelu jeli sporák, tak bych si ve vlastním kastrůlku dvakrát na dva dny uvařila bez masa, třeba jen s vajíčkem - předpokládám, že nevyvařuješ žádné zázraky, ale jednohrncový blaf :)
Možná je to tím, že malého taháme jak kotě už od narození po nějakých cestách, ale já bych to moc neřešila, to bych měla většího lufta z nedostatku čistých bodýček :mrgreen:
Jinak vodu převařuju ještě teď v 10měsících (pije kohoutkovou), ale asi to nemá smysl - oblizuje stejně kdejaký bordel a když vodu stojí, stejně se v tom bakterie namnoží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí