Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mame detske spacaky Merlot a osmilete je jeste Ok, i jinak jsme spokojeni. Stan mame jiny a co se tyce podlahy tak co vim tak mensi stany jsou vetsinou bez ni a vetsi ji maji. U stanu se divejte na vodni sloupec, a jinak zalezi co vam vyhovuje ohledne velikosti, usporadani, vysky apod…
@Ainy o tom Merlotu jsem taky uvažovala než jsme zjistila, že existuje i ten nastavitelný Magic. Syn je právě hodně velký a kupovat mu to na jednu dvě sezony by se asi nevyplatilo. Zas každý týden pod stanem nebudeme ![]()
Stan vybírám poprvé, tak v podstatě moc nevím, co od toho čekat, aby tam bylo dost místa pro 4 (zatím jsou děti malé, ale tak plánujeme, že budeme jezdit i až budou větší) a aby stan nepropršel, jinak to je fakt jen na to přespání
Ja obecne nemam znacku Husky moc rada
Stan meli nasi, praskaly tycky, zadna slava. Ja mela udajne nepromokavou bundu, protekala na muj vkus dost plus par hodne blbe doresenych detailu, musela jsem si ji sama upravovat. Mozna jsem mela smulu na blbe kousky, ale osobne uz do Husky nejdu.
Naopak u stanu nedam dopustit na znacku Jurek, pravda, cena je trochu nekde jinde, ale kvalita taktez, jeden nas prave slouzi dvanactym rokem a absolvuje pulrocni expedici po Skotsku.
Pokud jsi z Prahy, jeste ted do vikendu probiha v Letnanech vystava stanu, kde se to da vsecko okouknout nazivo a koupit se slevou.
Jinak podlazka v predsince… Nutnost to neni, ale kdyz je bahno, tak tam muze byt dost neprijemne. Da se tam natahnout plachta, ale dle meho se bez toho existovat da.
@ugluk a vidíš, co jsem tak zatím zkoumala, tak mi to jejich provedení přišlo lepší než u zn. Coleman, co jsme měli půjčený. My neplánujeme nějaké náročné expedice, jen výlety na pár dní na kola v rámci ČR, takže nepotřebujeme něco super, spíš tak nějak rozumnou kvalitu, aby nás to při nějakém letním deštíku nevyplavilo a abychom se tam vešli
![]()
Ja myslim, ze predsin bez podlahy je lepsi nez s podlahou, resp. vždycky jsme to tak měli. Nechas si tam spinave boty třeba, staval mi tam i plynovy varic apod., rano vystrcis nohy ven a jsi v trave, neumim si představit se obouvat do bot (s nejakym blatem z vecera třeba) na podlazce stanu ![]()
(tasku jsem mivala v aute)
Mne zase prekvapilo, ze dřív mivaly ty „bocnice“ od předsíňky pruhlednou folii, ze bylo alespoň trochu videt, když někdo jde treba, a v předsíňce bylo svetlo, dnes jsem nasla same stany bez okynek, prijde mi to tmave ![]()
Taky mam vyhlednuty Husky
@madi Colemany neznam, mu jedeme v tech Jurkach a na Husky uz jsem zanevrela
Ale tak obecne je to takova prijatelna kvalita pro ceske kempy, pokud to chcete na obcasne prespani a nepredpokladate vichrice a tydenni slejvaky (v takovem pripade se clovek sbali a jede domu, my kupovali i stan do ciziny, kdy se v nem ten tydenni dest proste vydrzet musi), melo by to byt OK. Parametry jakz takz, zas to urcite nejsou noname stany, na ktere by zaprselo a rano by v nich clovek plaval ![]()
@madi Ten Merlot asi bude mit dcera jeste pristi rok (9),ted meri 125 a je ok.Pak uz dostane nejmensi damsky. Jinak u toho stany si rozmyslete jestli chcete jednu ci dve loznice, tu podlahu a mrkni na ten vodni sloupec - porovnej s ostatnima. My mame jednoloznicovy pro ctyri, loznice je nizsi, predsin vysoka dost pro stojiciho dospeleho, podlahu ma jen pripinaci takovou plachtu. Je to Pinguin a jsme spokojeni. Pak mame jeste takovy maly pro tri od Primy a taky je Ok. Ty sloupce ted z hlavy nevim ale oba obstaly v extremnich bourkach
Pokud nebudes kupovat nejaky retezcovy tak myslim, ze nehrozi nejake proprseni a tak.
Husky a Coleman je takova partiovka v outdoorovem vybaveni. Kdyz chcete usetrit, tak vam to mozna bude stacit, ale pokud chcete kvalitnejsi veci, tak je treba vybirat v jinych znackach, zalezi, jake jsou financni moznosti. Na stany zkuste kouknout na ten Jurek nebo Pinguin.
@Ainy píše:
@nakukovatelka Nas Pinguin ma v predsini velke okno
Tak ja nevim, ja se v tom nevyznam, v kempu jsem nebyla 10 let, koukla jsem na Husky protože nic jiného neznam, myslim ze na vikend v Sedmihorkách by stacil ![]()
Ani nevim, co jsme to měli dřív, ale vim, ze tam byla po obou stranách folie
Holky díky, tak už ho máme doma, sice ještě nepostavený (prší), ale jsem na něj zvědavá. @nakukovatelka já myslím, že je dobře, že ta předsíňka není průhledná, alespoň tam není vidět, když jsou tam nějaké věci… co jsem slyšela, tak se v kempech dost krade ![]()
jaký máš vyhlídnutý?? Mají teď akce (na některé) a když si vyřídíš klubovou kartičku, tak na vše je ještě 11% slevy do 11-8
My jsme váhali pořád mezi boyard a bizon a nakonec jsme vzali toho bizona, je o 50 cm širší, což udělá dost, pohodlný pro 4 osoby… ten boyard má na šířku jen 210cm, takže to je spíš pro 3
@ugluk chceme s dětma jezdit na kola nebo turistiku, pár dní v kempu, max jeden přesun.. nebo spaní na zahradě
klasika.. žádný velký výpravy, to ani s těma prckama nejde…
@Ainy o tom spacáku jsme se bavili v obchodě, pro syna nám ten merlot pán nedoporučoval, když na něj koukal, jak je vysoký, prý by ho měl letos a max příští rok
On má těch vašich 120cm v pěti letech
takže pro něj určitě vezmeme ten nastavitelný a pro dcerku asi taky… omakala jsem je v obchodě a docela se mi líbily.
Ložnici jsme chtěli určitě jen jednu - chceme aby to bylo co nejmenší, aby se v kempu nemuselo platit za velký stan.. je to jen na přespání
@madi To okno v te predsini jde samozrejme i zapnout aby tam nebylo videt. Ono to neni nutnost ale je fajn kdyz treba prsi tak muzem sedet v predsince o koukat ven
Kdyby ti chtel nekdo neco ukrast tak nepotrebuje nakukovat oknem
Nam se teda zatim nikdy nic neztratilo ale je fakt, ze cenne veci mame bud u sebe nebo v zamcenem aute. A nejezdime do megakempu typu Merkur… A co se tyce tech plateb v kempu, vetsinou se ptaji zda mate velky ci maly stan, pricemz stan pro ctyri uz se povazuje za velky bez ohledu na to zda ma jednu loznici nebo vic. Jde jen o vnitrni usporadani jak vam vyhovuje, my mame taky jednu loznici. Tak at se vam kempovani vydari ![]()
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda nemáte některá zkušenost se stany zn. Husky, popř. s dětskou variantou spacáku této značky,
Dneska se tam jdeme podívat na stan, potřebujeme pro 4 osoby, takže zvažujeme Boyard nebo Bizon…
Stejně tak spacáky - buď klasickou mumiovou variantu (jenže tam mám strach, že mi z něj starší dítě rychle vyroste) nebo hodně zvažujeme toto: http://www.huskycz.cz/…c-d4408.html s tím odepínacím spodkem.
Uvítám všechny tipy, hlavně co se týče stanu. Co mě u téhle značky překvapuje, že nemají předsíňky s podlahou, ale bez.. Třeba Coleman je má s podlahou stejnou jak uvnitř stanu. Co je praktičtější?