Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, napadlo mě se zeptat tady vás.. Plánujeme výlet na Sněžku a rádi bychom tam vyšli pěšky. Nedokážeme ale odhadnout, jestli s námi zvládne ujít 6-ti leté dítě a jeho 55 -ti letá babička
Vyčetla jsem na netu, že jedna z nejlehčích tras vede z Horní Malé Úpy, přes chatu Jelenka a dál po Obřím hřebenu. Celá trasa je 8 km, což se mi zdá hodně.
Znáte to tam některá, že byste poradily? Máme rádi přírodu, tak bychom se chtěli projít a ne jet lanovkou..
Díky ![]()
Ahoj, my byli na Sněžce cca před 14 dny a udělali jsme to tak, že jsme jeli lanovkou do půlky na Růžovou horu a zbytek pěšky. Zhruba půl cesty je po takových kamenných schodech, ale dá se to. Rozhodně nedoporučujeme cestu přes Obří důl, to je docela mazec. Jinak dole jsme na lanovku čekali skoro hodinu ![]()
Tuhle variantu jsme taky zvažovali a kolik to cca bylo kiláků? A přes Obří důl tedy nee. Díky.
No asi 2km, měli jsme s sebou dvouleťáka, až ke schodům šel sám a pak se nesl
Jen nás nahoře zastihl déšť, takže žádná sláva
Ale tatínkové šli pěšky přímo z Pece a cesta prý dobrá, jen docela velké stoupání, cca 3km.
My jsme šli před pár lety přes ten Obřák..já jsem v té době byla v kondici, ale chlap mi nestíhal
to bych s děckem nešla ![]()
@Saffiraa No tak to bychom určitě zvládli.
@verulicek Tak to bych asi nedala, já tu kondici zrovna moc nemám ![]()
To jsem napsala blbě, přímo z Pece je cesta přes tu Růžovou horu, takže 3km + 2km. Ale když nepoženete, tak se to dá i s dítětem. ![]()
My jsme byli na Sněžce v sobotu. Také bych asi doporučila cestu jen z Růžové hory… (přes Obří důl nám ji nedoporučovali ani nahoru, ani dolu
). Nebo vyjet až nahoru a projít se po hřebenech třeba na Luční boudu. Na lanovku musí člověk přijít nejdýl v 9, jinak jsou tam šílené fronty.
Ještě mě napadá jedna cesta a to ve Velký Úpě vyjet Portáškama nahoru a potom jít odtud pěšky. Ale osobně nevím jaká ta cesta ani jak je dlouhá.
@Jitta86 my ji šli nahoru
dolů se většinou vezeme..ale byla to brnkačka oproti poslednímu výšlapu na slovenský Chopok, kde jsme šli pod lanovkou po svahu a za 4 hodiny jsme byli nahoře
Letos už máme malou, chystáme se na Velky Kriváň, ale uděláme to obráceně a nahoru se povezeme..raděj ![]()
@verulicek my nejsme trénovaný. A já byla ráda, že jsem přítele vytáhla aspoň takto na Sněžku, pěšky by ji nešel ![]()
Šli jsme tuto cestu nedávno, celkem 11 dětí (1-7 roků), děti kolem 4 let to ušli. Ale je to na celý den. Cesta není těžká, záleží, jak je dítě zvyklé chodit. Pro nás to bylo na hraně, ale zvládli jsme to. Kdyby to šlo, tak nejlépe jít nahoru přes Jelenku a dolů lanovkou. Syn se chtěl moc svézt. Jezdí tam různě autobusy.
Zdravím, my jsme byli na Sněžce před týdnem, s 11 měsíčním, nesl se v nosítku, jeli jsme lanovkou z Pece na Růžovou horu a potom pěšo, trvalo nám to necelou hodinku, ale ke konci jsou ty schody docela náročný, nevím, jak jste trénovaní, ale myslím, že s malým dítětem celá trasa pěšky bude docela záhul, ale záleží na kondici
Jo, a jak už tady holky psaly, na lanovku co nejdřív, pak jsou šílené fronty, my tam byli kolem 9 a v pohodě, ale jak jsme šli nazpátek tak už fronta jak blázen.
Já bych přes Jelenku podruhé nešla, hlavně cesta od Jelenky na Svorovou hory po těch schodech je náročná, naše 3 letá se nesla „na koníku“ celé ty schody ale byl to záhul a do toho bylo hnusný počasí. Jak už někdo psal, radím na Růžohorky lanovkou a pak pěšky nebo z Pece přes Richtrovy boudy a Výrovku, Luční až na Sněžku, je to dost stoupání, ale přišlo mi to jednodušší než ty schody přes Jelenku. Přes Obří dů jsme šla kdysi sama a s děckem bych tam nešla, taky je tam dost schodů a vysokých.
Ještě mi muž říkal, vyvézt se lanovkou na Portášky a pak pěšky na Růžohorky a dál až na Sněžku, tak jsme to šli taky a hlavně cena za lanovku na Růžohorky je mnohem vyšší než na Portášky a jde se furt po asfaltce, pak po terénní, až těšně před výstupem na Sněžku jsou schody.
Oživuji… O víkendu jedeme do Krkonoš. Chceme na Sněžku vyjet lanovkou a dolů do Pece sejít pěšky. Poradíte, jaká je cesta? A jak dlouho cca trvá? Šli by jsme s dětma (5 a 2 roky).
A dalo by se sejít i s kočárem? Ségra by chtěla jet s námi, má 6 měsíčního prcka a do šátku ho brát nechce, tak jestli to s kočárem půjde? Díky ![]()
Uff.. my se chystame na Snezku v unoru snad buse snih. A chceme na ruzohorku lanovkou, na Snezku dojit pesky ale ty svhid me vydesily.. kolik jich je nebo jak jsou dloihe?? Budeme mit sebou dceru necele 2roky a krosnu na ni mut nebudeme.. A dolu lanovkou.. dejte nekdo info pls