Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu,včera jsem zjistila,že má moje 3,5 měsíční dcera vpáčenou bradavku a pod ní má bouličku.Psala jsem email naší mudře a čekám na odpověď,jinak v pondělí klušeme za ní.Mám strach.Děkuju za Vaše zkušenosti Petra
Hezký den, moje dcera Klára má půl roku a taky jsem nedávno našla pod každou bradavkou malou bouličku. Je to jen mírně zduřená prsní tkáň. Pokud kojíš tak to může být způsobeno estrogenem z tvého těla, který přes mateřské mléko prochází. Ukázala bych to doktorce, když půjdete do poradny, ale určitě ti řekne že se to časem upraví samo. U nás to je trochu jiné já jsem kojila jen prvních 14 dnů a potom už ne. Tak jsem se trochu vystrašila, ale uklidnil mne jak náš doktor tak i ještě jedna doktorka. Budeme to prý pozorovat jestli se nezvětšují nebo se neobjevuje zarudnutí a bolest, pak by to asi začal být problém, ale zatím je to v klidovém stavu tak si toho radši moc nevšímám nepozoroju, protože mám neblahou vlastnost už pak vidět šechny symptomy i když tam nejsou. Tak hodně štěstí s mimčem
Holky a můžu se zeptat, proč to vadí? Malá je má od malička také trošku vpáčené, bouličku tam má minimální, ale ještě nikdo mi nikdy na to nic neřekl. Díky moc. katka.
No vpáčená bradavky snad ničemu nevadí, ale zvětšená prsní tkáň svědčí o tom, že hormonálně není něco ok. Ale to ještě neznamená nějaké problémy, prostě to mohly způsobit mateřské hormony z MM, u nás to je asi ještě odzvuk od těhhotenství. I když těžko říct, nechávám to zatím plavat a počkám estli budou nějaké změny. Jinak jak už jsem pasala mě doktor řekl žepokud je ta oblast klidná tak není důvod se obávat, časem se to prý samotný vstřebá
Ahojky,díky za odpověd,nakonec jsme byly na pohotovosti,ona se nám ta boulička ještě zvětšila trochu to nateklo.Tam mě uklidnili,nic to není
,opravdu je to hormony přes MM.
Jen mám dávat pozor,aby se tam neudělal zánět(zarudnutí,teplota…)
Tak díky moc P.