Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o jakoukoliv radu, jak zatočit s moluskama. Bojujeme s nima už od listopadu. Čtyřletému synovi se udělaly na obličeji, na kožním mu je bez umrtvení vyškrabovali, což byl příšerný zážitek a víckrát už ho tam nejspíš nedostanu. Navíc se mu po tomto zákroku rozšířily ještě víc, kožní doktorka nám řekla, ať je potírám 5× denně Betadinem, což ale je nesplnitelné, protože syn chodí do školky a navíc, když jsem potírala tedy aspoň 3× denně, neviděla jsem žádný účinek. Nyní zkoušíme už dva měsíce homeopatika - dulcamara CH9 2× denně 5kuliček a 1× týdně thuja CH9 5 kuliček, dávám mu 1× denně pastilku rybího tuku, 1× denně B komplex forte, 3× denně Imunnal 1ml, 3× denně 3 kapky echinacey a 1× denně marťánka, takže imunitu posilujem, jak se dá a výsledek stále žádný, spíš naopak, už se mu začli dělat i na zadečku. Začínám z toho být docela zoufalá, protože podle rad na netu homeopatiky pomohla snad všem.
Budu vděčná za jakoukoliv radu a zkušenost. Jediné, co jsme zatím nezkusili, tak propíchnout molusku, vymáčknout a zakápnout Betadinem, protože jakmile jdu na syna s jehlou, nemám šanci a ani ve spaníto nejde, je hned vzhůru.
Ahoj,
ja jsem to potirala Duofilmem, ten je na bradavice a trosku tu kuzi rozlepta. Prislo mi to jednodussi nez pichani, i kdyz je to zdlouhavejsi. Potom Duofilmu jsem to jeste pretrela Betadinem nebo jinou dezinfekci. Trvalo to docela dlouho, ale Molusek jsme se zbavili
Já jsem se právě ptala v lékárně, jestli se ještě prodává taková ta tyčinka na bradavice, že bych to chtěla zkusit na molusky, ale lékárnice mi to na obličej vůbec nedoporučila, protože to právě naleptává a zůstaly by mu tam jizvy ![]()
Ten Duofilm určitě ne na obličej!!!!! To bych se fakt bála, trochu cukne a je zle. My jsme fest převitamínovávali a ještě se mi super osvědčil od ENERGY přípravek DRAGS IMUN, neboli dračí krev. je to jakoby dezinfekce. Zabralo to 100% my jich měli pár, ale kamarádka holčičku fest obsypanou. Za měsíc mazání byl klid. Nám už se nevrátili a jim myslím taky ne. jEŠTĚ SE JÍ MŮŽU ZEPTAT, JESTLI K TOMU BRALI I NĚCO VÍC. aLE JSOU TO „MRCHY“. Majka
Ahoj,
my jsme taky bojovali s moluskama,taky jsme byli na zákroku na kožním,vitamíny,homeo…všechno možný,ale jediné,co se mi opravdu osvědčilo,bylo pupínek propíchnout,nebo aspoň trochu podrápat jehlou,aby se narušil povrch, a pak ho potřít vatovou tyčinkou namočenou v desinfekci(já jsem používala jodisol) .
Měla jsem teda štěstí,že dcerka si to, v zájmu toho,že už nebude muset na kožní(protože tam ji teda fakt nešetřili
),nechala udělat ode mě celkem v klidu.Fajn bylo,když zjistila,že to nebolí,protože píchám jen do toho pupínku,nejhorší bylo to,že jsem na ni šla s jehlou..
Držím palce,ať se těch hnusáků co nejšetrněji zbavíte ![]()
Monika
Majko a ten DRAGS IMUN jste koupila v lékárně? Já to taky zkusím, už zkouším fakt všechno, třeba nám to taky konečně zabere. Ještě jsem četla někde, že je dobré nakrájet cibuli, zalít octem a nechat vyluhovat a pak je tím potírat, ale mám strach, když to má na obličeji, aby mu to ještě nerozežralo oblíček
.
No nekoupily, měla jsem to od dealerky co prodává Energy, zkus si to dát do vyhledavače, třeba ti to vyhodí nějakého prodejce přes net, nebo bych ti to případně koupila a poslala. Kdyžtak se ozvi, vím jaký to bylo, teď když má někdo z nás pupínek, tak vyšiluju, jak blázen… Majka.
Nejde mi poslat odkaz, zadej si prodej ENERGY a hned první odkaz to je ono.
Tak jsem to prohlídla, vypadá to dobře, ale teda ty cena, to je docela síla.Ale když vezmu, kolik jsem už uvalila za homeopatika a různý vitamíny apod.,tak do toho po výplatě asi půjdu.
Kat, chtěla jsem ti pohledat nějaké rady v jich proběhlých diskusích, protože nás taky trápily, ale koukám, že už jsi zkomprimovala a udělala úplně všechny rady, co se tam vyskytovaly… ![]()
Ve vašem případě se jedná o obzvláště odolné potvory…
S firmou energo mám výborné zkušenosti, používáme Audiron, a to je fakt zázrak pro uši, tak snad vám pomůže i ten Drags Imun.
Ještě někdo navrhoval zákrok pod celkovou narkozou, aby se odstanila hlavně ta mateční moluska, ale to asi nechceš, viď…
Šmankote,Katvafi,hlavně nezkoušej tu cibuli s octem!Mám to vyzkoušené na sobě na noze,teda ne cibuli,ale česnek,a odpadlo mi snad kilo masa,ale bradavice ne
.Peťa měla 2 bradavičky na ruce,propíchla jsem jí to jehličkou,až vytekla kapka krve a potřela 1× betadine a zmizelo to.Teoreticky by to nemělo bolet,je to zrohovatělá kůže.Dělala jsem jí to,když spala.Zkus třeba každý den 5 nebo 10.Nezmizely hned,ale jsou pryč.Jak máš staré dítko?Nešlo by ho uplatit,za pichulu něco ?Držím palce,ať máte klid.
Známí měli mladýho osypaného moluskama až v tříslech a dělali mu to pod narkózou,pozjišťuj ještě tohle.A co třeba potřít před škrábáním nebo pícháním emlou/znecitlivující mast,mmch dost drahá/. ![]()
Liško, tak právě z toho mám obavy, abych mu tou cibulí s octem víc neublížila, je to přece jen na obličeji
. Ale začínám mít dojem, že to propíchnutí a zakápnutí betadinem bude jediná šance, protože to doporučují všichni a všem to pomohlo. Malý mý 4 a půl, takže to asi zkusím s tím uplácením. Jenže on je příšerná hysterka, fakt, to se jen tak nevidí. Zkusím na něj psychický nátlak, že jinak půjdem na kožní, snad ho nějak přesvědčím.
Tak držím palečky.Jo,a zkus jeden trik,na dětském oddělení to zabíralo bezvadně.Řekni mladýmu,že jak píchneš,on musí zakašlat(hlavně ho pak leknutím nepíchni znova
)Děti se pak soustředí na to,že musí zakašlat v určitou dobu a to píchnutí není tak strašné. ![]()
Tak nám se taky nejlíp osvědčilo, propíchnout, vymáčknout, potřít Betadinem a zalepit náplastí, aby se ta krev nikam nedostala. A pak 2× denně to místo i okolí potírat Tea Tree Oilem od Australian Bodycare. Jenom chci upozornit, že je to běh na dlouhou trať a moluska se může kdykoli objevit kdekoli po těle.